Pavel (51): Z pátku třináctého jsem měl panickou hrůzu. Pak ale přišel moment, který moje obavy zcela rozprášil

Pavel (51): Z pátku třináctého jsem měl panickou hrůzu. Pak ale přišel moment, který moje obavy zcela rozprášil
Zdroj: Unsplash

Pátek třináctého, který má prý přinášet smůlu, naháněl Pavlovi dlouho strach. V mládí si s ním užil své, jednou se mu dokonce v tento den přihodil nepříjemný úraz. Obavy z pátku třináctého ale v dospělosti zcela rozmetal moment, který mu v hlavě zůstane navěky.

Jan Švanda
Jan Švanda 13. 01. 2023 07:00

Pátek třináctého jsem měl odmalička spojený se smůlou a neštěstím. Ačkoliv jsou tohle všechno jenom pověry, mně se bohužel v tento den štěstí dlouho vyhýbalo. Pamatuji, že jsem v mládí například ztratil peněženku s větším finančním obnosem. A jednou jsem utrpěl vážné zranění.

V pátek třináctého jsem utrpěl úraz

Byl jsem tehdy v pubertálním věku a šel si s kamarády zahrát hokej na zamrzlý rybník. Rozdělili jsme se na dvě party a na ledě do toho šlapali nadoraz. Všichni jsme chtěli vyhrát. Můj tým vedl o gól a já se při bránění snažil zblokovat jednu střelu, což se mi povedlo. Puk od protihráče mě však trefil přímo do nártu.

Cítil jsem silnou bolest, která se dál stupňovala. Nemohl jsem hýbat prsty. „Hoši, je to v prd…“ úpěl jsem. Zápas sledoval otec jednoho z mých kamarádů. Hned mě odvezl do nemocnice. Absolvoval jsem rentgen, který odhalil zlomeninu zánártní kůstky. Samozřejmě na tohle období vzpomínám nerad a v pátek třináctého jsem už odmítal sportovat.

Narodila se mi dcera

Averze ke dni se smolnou pověstí se změnila až v dospělosti. Konkrétně v době, kdy jsme čekali narození prvního potomka. Manželka byla v devátém měsíci těhotenství. Termín porodu nám lékaři stanovili až ke konci měsíce a já byl rád, že se vyhneme pátku třináctého, jenž jak na potvoru připadal zrovna na tento měsíc.

Jenže osud tomu chtěl jinak! Byl čtvrtek dvanáctého a s manželkou jsme večer zasedli na gauč k televizi. Pak se šla do koupelny vysprchovat, když vtom jí odtekla plodová voda. Na nic jsme nečekali, oblékli se a vyrazili do porodnice. Žena záhy začala vnímat děložní kontrakce, které hodinu od hodiny sílily a interval mezi nimi se zkracoval. Vytoužený okamžik se blížil a já ani nezaregistroval, že se čas už překulil do nového dne, tedy pátku třináctého...

Pátek třináctého je ten nejkrásnější den

Hodiny ukazovaly 2:45, když na svět přišla nádherná holčička Amálka. Moje tělo zaplavilo štěstí. Ať mi v minulosti pátek třináctého přinášel smůlu vrchovatou měrou, tohle byl můj nejkrásnější den v životě! Dcerka byla naprosto kouzelná a hlavně zdravá.

Narození Amálky radikálně změnilo můj pohled na pátek třináctého. Najednou jsem se ho úplně přestal bát. Teď jsem ho naopak radostně vyhlížel. Když přijde, okamžitě se mi vybaví její narození. Musím říct, že od té doby se mi v pátek třináctého nikdy nic zlého nepřihodilo. A doufám, že to tak zůstane už napořád.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články