Pavlína (39): Vdala jsem se za svého milence. Nikdy té osudové chyby nepřestanu litovat

Pavlína (39): Vdala jsem se za svého milence. Nikdy té osudové chyby nepřestanu litovat
Zdroj: Freepik

Pavlína dva roky podváděla manžela, než to na ni prasklo. Svého milence si po letech vzala. Netušila ovšem, jaké peklo jí tím začne. Matěj byl totiž přesvědčený, že když kdysi podváděla svého manžela, jemu to udělá také.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 26. 06. 2021 13:00

S bývalým manželem jsme strávili dvanáct let. Byla jsem to já, kdo stál za rozpadem našeho vztahu. Měla jsem poměr s jiným mužem a celé to prasklo. Nakonec jsem si svého milence vzala, ale dnes trpím jeho žárlivé scény.

Našla jsem si milence

Neměla jsem v plánu Dalibora podvádět. Přišlo to celé nějak samo. Moje kamarádka mi představila svého nového partnera. Matěj (41) se mi zalíbil už v prvních minutách. Přišlo mi, že se k Hance vůbec nehodí. Byla jsem mile překvapena, když mi týden po seznámení napsal SMS, v níž mě pozval na skleničku.

Hance jsem nic neřekla a věřila, že jde ryze o přátelské setkání. Tak to ale nedopadlo. Přeskočila mezi námi jiskra. Nejprve šlo jenom o sex. To se postupem času změnilo. Matěj se s Hankou rozešel, protože jí nechtěl ubližovat. Já se rozvádět nechtěla, protože jsem Matěje znala chvíli. Jenže po dvou letech na mě nevěra stejně praskla.

Dalibor mi dal na vybranou. Já se rozhodla pro Matěje. Za ty dva roky jsem si uvědomila, že manžela nemiluji. Rozvod byl docela bouřlivý. Dalibor si mě vychutnal. Mně nezbylo z majetku skoro nic. Věděla jsem o své vině, takže jsem proti němu nebojovala. Matěj měl velký byt, kam jsem se záhy nastěhovala. Spokojeně jsme spolu žili další tři roky.

Po svatbě na mě začal žárlit

Když mě požádal o ruku, neváhala jsem. Cítila jsem se s ním šťastná. Jako by předchozí manželství ani nebylo. Problém jsem měla s družičkou. Hanka se mou od rozchodu s Matějem nepromluvila. Svatba byla menší, takže de facto přišla jen rodina a pár dobrých přátel.

Půl roku po veselce na mě Matěj začal žárlit.  Možná, kdybychom se seznámili za jiných okolností, bylo by tomu jinak. Ale náš vztah vlastně začal tím, že jsme někoho podváděli. Proto ta žárlivost. Matěj mi začal hlídat návraty domů. Když jsem se zpozdila v práci, už mi volal. Někdy mi šel dokonce naproti. Měla jsem z něj pocit, jako by mě chtěl při něčem nachytat.

Občas pronesl: ,,Tak, kdo to je? Už to řekni. Vím, že někoho máš.“ Mohla jsem mu stokrát říkat, že nikoho nemám. On si dál jel to svoje. Stačilo, abych si s někým večer psala, a už vyzvídal. ,,S kým si píšeš? Je to ten mladej kluk z práce? Je v posteli lepší než já, co?“ Začínal být posedlý tím, že jsem mu nevěrná.

Když už jsem jednou zahnula, udělám to prý znovu

Během mé nepozornosti si opsal telefonní čísla mých kamarádek. Jakmile jsem s nějakou z nich šla, ověřoval si u nich, zda s nimi vážně jsem. Chtěl po mně, abych mu dala hesla ke všem emailovým schránkám. Jsou to tak tři měsíce zpátky, co jsem na ulici potkala spolužáka ze střední školy. Po těch letech jsme se objali a dal mi pusu na tvář.

Vtom se zpoza rohu vyřítil Matěj a jednu mu ubalil. Mně nadával, no, raději nechtějte vědět do čeho. Domů mě táhl pomalu za vlasy a nenechal si nic vysvětlit. Sotva se za námi zavřeli dveře, napadl mě, že jsem coura, která ho podvádí. ,,Udělalas to jednou, uděláš to zase!“ řval na mě jako smyslu zbavený. Ať dělám, co dělám, nevěří mi. Obávám se, že tento vztah bylo šlápnutí vedle. Matěj je zralý na psychiatra a já? Já v podstatě taky. Jak jsem mohla Dalibora opustit kvůli chronickému žárlivci?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články