7 kroků, které je třeba udělat, když chcete otěhotnět

těhotenství, čáp, miminko
Zdroj: Pixabay.com

Milujete se, žijete ve společné domácnosti a zdá se, že před sebou máte jen růžovou budoucnost. Většinou do těchto plánů zahrnujete i společné děti. Narození miminka je opravdu chápáno jako vrchol vztahu. Neměli byste jej tedy brát na lehkou váhu a na početí se pořádně připravit.

Jana Šulcová
Jana Šulcová 19. 10. 2020 14:30

Jestliže jste se tedy rozhodla otěhotnět, je dobré podstoupit několik kroků, které vám početí, těhotenství i porod maximálně usnadní. Jak se co možná nejlépe připravit a předejít možnému zklamání, že vaše úsilí bude zbytečné?

Odpočívejte a regenerujte

Hodně pracujete, málo spíte, ještě méně odpočíváte, k tomu se přidává nesprávná výživa. Pod neustálým stresem se tělo stáhne a svaly zatuhnou, zhorší se látková výměna i přenos živin. To vše může mít u žen za následek zhoršení tvorby vajíček a u mužů snížení počtu a kvality spermií. Problémy úspěšně řeší Bemer terapie, díky níž se tělo rychleji samo zregeneruje, krev se rozproudí a látková výměna se zlepší.

Upravte si hmotnost

Příliš nízká tělesná hmotnost může být příčinou porušení hormonální funkce vaječníků, což způsobuje neplodnost. Ale ani ženy, které trpí nadváhou, to nemají s otěhotněním jednoduché, a navíc jim hrozí v těhotenství komplikace v podobě cukrovky nebo vysokého krevního tlaku.

Detoxikujte se

Nejenom pokud se rozhodnete začít pracovat na svojí váze, je důležité tělo detoxikovat. Nejvhodnějším způsobem, jak toto nastartovat, je zvolit detoxikační kúru, která vás zároveň správně vyživí. Vhodné je začít pravidelně užívat kvalitní aloe vera gel, který rozpouští usazeniny v celém těle, tedy i ve střevech.

Chce to pohyb

O tom, jak důležité je se hýbat, se ani nemusíme zmiňovat. Při tomto procesu se celkově harmonizuje tělo, posilují svaly, urychluje krevní oběh, látková výměna a odbourává stres. Ideální je jóga, pilates nebo speciální cvičení s gumou SM Systém. A úplně nejlepší jsou i procházky v přírodě na čerstvém vzduchu.

Správně jezte

Pamatujte si, že jste to vy, budoucí maminka, kdo tvoří základy pro zdravý vývoj a vysokou imunitu vašeho miminka. Proto si upravte si jídelníček tak, abyste jedla zdravě. Vynechejte bílý cukr, bílou mouku, sladká jídla i limonády, tučná a smažená jídla. Slaďte medem, místo sladkostí si dejte ovoce, používejte celozrnnou mouku, oleje lisované za studena a rybí tuk. Obohaťte jídelníček o potraviny bohaté na vitamíny, antioxidanty, vápník a kyselinu listovou.

Věnujte se sobě a odpočívejte

Stres není dobrý nikdy a obzvlášť toxický je během těhotenství. Zvolněte, věnujte se svým koníčkům, zajděte si na kávu s kamarádkou a nechte se hýčkat aroma masáží. Také hodně spěte. Dopřejte si dostatek spánku, ideálně 7-8 hodin denně. Pokud si dopřejte kvalitní spánek, vytvoříte si základ k tomu, abyste se celý den cítila dobře, netrpěla únavou a stresem.

Uklidněte se a ono to přijde

Jestliže jste zdravá, neupínejte se a nesoustřeďte se jenom na početí miminka. Mnoho žen již zjistilo, že se jim podařilo otěhotnět právě ve chvíli, kdy se na otěhotnění vůbec nesoustředily.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články