Balerínky patří mezi módní stálice. Letošním hitem jsou ty do špičky

Balerínky patří mezi módní stálice. Letošním hitem jsou ty do špičky
Zdroj: instagram.com/tiffishoes/
Balerínky jsou trendy již několik sezon, a proto je lze považovat za nadčasové. Módní ale nejsou ty s tou kulatou špičkou, ale zúženou. Slingback jsou tvarované do špičky a mají otevřenou patu. Vyznačují se minimalistickým stylem, a tak je nejčastěji najdeme v černé barvě. Trendem jara jsou barvy. Nebojte se odvázat a sáhnout i po nějaké netradiční. Dejte si jenom pozor na doladění celého outfitu. Nejen jedna barva, ale i více barev. I takovéto slingback najdete v obchodech.+ 2 fotky+ 3 fotky

Žádná obuv nepůsobí tak rozporuplně jako balerínky. Ženy je buď milují, anebo nesnášejí. Pravdou je, že ne všechny ženy se cítí dobře v botách na podpatku. Pro takové budou balerínky ideální variantou, ač lodičky nikdy nahradit nemohou.

Klára Trousilová
Klára Trousilová 05. 06. 2020 14:00

Balerínky tu jsou s námi již několik sezon. Zcela nepochybně je tak můžeme považovat za nadčasové. Výhodou je jejich využití při různých příležitostech. Hodí se totiž jak na procházku, tak i na pracovní schůzku. Chybu neuděláte, když si je obujete do společnosti. Můžete si k nim vzít šaty, kalhoty, sportovní outfit...

Jarní trendy

Barvy vládnou i v balerínkách. Proto si kromě klasických černých nebojte pořídit i nějakou barevnou divočinu. Pasé jsou balerínky do kulaté špičky. Důvod je jednoduchý, noze příliš nelichotí a opticky ji zmenšují. Trendy jsou tak varianty se zúženou špičkou. Módní návrháři přišli s novinkou, která nese název slingback. Poznáte ji podle otevřené paty.

Tento styl balerín je vhodný pro jarní a letní dny. Otevřenou patou zajišťují větší prodyšnost než ty uzavřené. Obzvlášť v létě oceníte fakt, že se vám v nich nebudou tolik potit nohy. Jako klasické baleríny, tak i tyto můžete vynosit k čemukoliv a v jakékoliv situaci.

Slingback jsou rovněž charakteristické velmi malým podpatkem. Nemusíte se ale bát, že by vás z něj bolely nohy. Ten tam je spíše z důvodu estetiky. Noha tak vypadá elegantněji. Slingback pořídíte v jednom provedení. Nejčastěji v černé barvě. Dáváte-li přednost něčemu zajímavějšímu, určitě najdete i kousky třeba v metalické barvě či s hadím vzorem.

Správná péče o boty

Pokud chcete, aby vám balerínky dlouho sloužily, je třeba se o ně správně starat. Vhodná péče se bude odvíjet od materiálu, ze kterého jsou boty vyrobené. V případě hladké kůže použijte na odstranění špíny kartáček či měkký hadřík. Po osušení by měla následovat emulze a impregnace zajišťující voděodolnost.

Boty z lakované kůže mají velké sklony k poškození. Proto je čistěte pouze suchým hadříkem a vyhněte se používání kartáčku,  kterým snadno poškrábete povrch boty. Na trhu existují i prostředky vhodné pro tento typ obuvi.

Semišové boty můžete čistit pryžovým kartáčkem. Na suché boty použijte opět vhodné přípravky. Vyhněte se krémům, ty by mohly povrch poškodit a bota by již nikdy nevypadala jako předtím.

Nepříjemný odér

Jestliže si pořídíte balerínky z pravé kůže, noha by se vám v nich neměla tolik potit, protože kvalitní kůže zajišťuje potřebnou prodyšnost. Pokud ale trpíte nadměrným pocením s nepříjemným odérem, zkuste tomuto zápachu předejít. Hodně pomohou vložky s bambusovým vláknem, které působí antibakteriálně. Do bot můžete také přes noc dát filtry proti zápachu. Ověřenou klasikou je rovněž antibakteriální sprej. Existují různé babské rady, ale ty ne vždy fungují. Tradiční je použití octa, jímž se boty vytřou a nechají uschnout v teplé místnosti. Ovšem pozor na to, že ocet není vhodný pro všechny typy obuvi.

Další tipy najdete zde:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články