Jak si líčením zvětšit rty: Pomůže stínování, konturka v kombinaci s leskem i dlouhotrvající rtěnka

Zvětšit si rty jde pomocí jednoduchých kroků.
Zdroj: Oficiální materiály prodejce
Voděodolná tužka na rty. Golden Rose, 99 KčDlouhodržící tužka na rty Lip Stain Liner. Sephora Collection, 270 KčLesk na rty pro větší objem Dior Addict Lip Maximizer, 913 KčTřpytivý lesk na rty NYX Professional Makeup, odstín Let's Glaze, 157 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Velké šťavnaté rty jsou symbolem krásy, který se drží už dlouhá léta. Obdivujeme je jak na ženách, tak na mužích. Ti si k nim ale jen málokdy dopomáhají uměle. My, ženy, jsme v tomto případě mnohem vynalézavější a zvětšování rtů se pro nás stalo takřka kultem.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 15. 02. 2023 08:00

Není ovšem vždy nutné sahat hned po té nejdražší a nejbolestivější variantě, abychom dosáhly kýženého efektu. Místo jehel a slz můžete vyzkoušet triky s make-upem. Že je síla make-upu prakticky neomezená, jsme se mohli přesvědčit už mnohokrát. Například u vizážistky Diany Vitikačové, která se dokáže proměnit v téměř jakoukoliv filmovou či pohádkovou postavu. Proč by tedy nešlo vykouzlit plnější rty?

Na plnější rty s konturkou a zvětšovacím leskem

Možností, jak rty opticky zvětšit, je celá řada. Nejznámějším pomocníkem je konturovací tužka. Přestože o její kouzelné moci většina žen ví, ne každá s ní umí pracovat. My ale pevně věříme, že trocha praxe z vás udělá profíka. Konturku si zamilujete a možná nahradí i vaši oblíbenou rtěnku. K hezky vykonturovaným rtům totiž stačí přidat zvětšovací lesk a vysněná ústa jsou na světě.

Skvělou konturovací tužku, která slibuje až osmihodinovou výdrž, nabízejí značky essence nebo Golden Rose, jejíž tužka na rty by měla být navíc voděodolná. Oba produkty zakoupíte do 100 Kč. Záleží, jak moc chcete do svého looku investovat. Zvětšujících balzámů na rty je také celá řada. V drogerii to může být například lesk Catrice Volumizing Extreme Lip Booster.

Větší rty vykouzlí také hnědé stíny

Druhým způsobem, který až tak známý není, je zvětšení rtů pomocí stínování. K tomu budete potřebovat buď nějaký konturovací produkt, nebo hnědé stíny. Když se podíváte na někoho, kdo má velké rty, má je vyšpulené, a to kolem nich dělá stín. Právě tento stín si můžeme vytvořit i uměle, a docílit tak efektu velkých rtů.

S produktem samozřejmě opatrně, abychom nevypadaly nepřirozeně. První stín vytvořte pod spodním rtem a druhý kolem horního rtu. Vše ještě lehce zapracujte pudrem, aby stíny nebyly moc výrazné. Nakonec můžete použít již zmíněnou konturovací tužku nebo rtěnku.

Dlouhotrvající rtěnka místo konturovací tužky

Když už jsme u rtěnky, pokud si pořídíte nějakou dlouhotrvající, o které budete vědět, že vám na rtech vydrží, můžete s ní pracovat podobně jako s konturovací tužkou. To znamená, že si rty zvětšíte s jejím aplikátorem a tužku nebudete potřebovat. Tento trik používá i naše redaktorka Kristýna, která je s ním nadmíru spokojená. Použít k tomu můžete například rtěnku Super Stay od Maybelline.

Možností je celá řada, tak hurá do zvětšování! Vhodné produkty, které můžete použít, jsme přidaly do fotogalerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články