Drahokam podle horoskopu: Topaz brání Štírům v nevěře, ametyst chrání Střelce

Drahokam podle horoskopu: Topaz brání Štírům v nevěře, ametyst chrání Střelce
Zdroj: Freepik
BERAN (21. 3. - 20. 4.): Beran patří mezi ohnivá znamení a vládne mu planeta Mars. Ideálním kamenem je proto granát, který působí pozitivně na srdce a krevní tlak. Dobrou volbou je také červený jaspis, který chrání před negativní energií. BÝK (21. 4. - 21. 5.): Býk je zemským znamením a jeho patronkou je planeta Venuše. Růženín pomáhá Býkům otevřít srdce a najít životní lásku. Jako talisman mu skvěle poslouží tygří oko, které eliminuje všechny nežádoucí vlivy.BLÍŽENCI (22. 5. - 21. 6.): Blíženci patří do skupiny vzdušných znamení a jejich patronem je planeta Merkur. Akvamarín dokáže Blížence uklidnit a navodit pocit meditace. Tyrkys zase dokáže jejich tělo detoxikovat a zbaví je špatných návyků.RAK (22. 6. - 22. 7.): Raci jsou vodní znamení a nachází se pod patronátem stříbrné Luny. Ideální je pro ně měsíční kámen, který pomáhá při nespavosti a s ženskými problémy jako bolestivá menstruace či nedostatek mateřského mléka. Pozitivně na ně působí také perly.+ 8 fotek+ 9 fotek

Horoskop plný drahokamů! Lidé už od nepaměti věří, že drahé kameny mají léčivé účinky a jsou spojeny s jednotlivými znameními zvěrokruhu. Jaký kámen je vhodný pro vás?

Jana Matušková
Jana Matušková 16. 03. 2023 06:00

Beran (21.3. – 20.4)

Berani patří mezi ohnivá znamení, proto jsou pro ně vhodné červené kameny. Rubín dokáže v srdci Berana zažehnout jiskru a potlačuje jeho sebestřednost. Je také symbolem nových začátků. Červený granát jim dodává energii a příznivě působí na činnost srdce. Heliotrop zase eliminuje nedočkavost a učí Berany naslouchat druhým. Korál jim pak přináší klid na duši.

Býk (21.4. – 21.5)

Býci jsou zemským znamením zvěrokruhu, které překypuje silou a energií. Smaragd umožňuje Býkovi nahlédnout do tajemství života a vede ho k naplnění jeho osudu. Safír přináší štěstí a učí Býky trpělivosti, která jim často chybí. Červený karneol dokáže utišit vztek a žárlivost, která Býky čas od času přepadá. Růženín zase podporuje něhu a romantickou stránku.

Blíženci (22.5. – 21.6.)

Blíženci patří mezi vzdušná znamení a charakterizuje je záliba v protikladech. Citrín Blížence rozzáří a zvýší jeho sebeúctu i vnitřní sílu. Jantar mu přináší rovnováhu, se kterou mají zrozenci tohoto znamení problém po celý život. Pokud chce Blíženec nahlédnout do vlastního nitra, měl by se poohlédnout po jemném akvamarínu. Tyrkys pak rozvíjí kreativitu a myšlení vůbec.

Rak (22.6 – 22.7.)

Rak je vodní znamení, které je charakteristické citlivostí a smyslem pro rodinu. Pro získání duševní rovnováhy je skvělou volbou měsíční kámen, který je přímo spjatý s patronkou Raků Lunou. Smaragd přinese Rakovi štěstí v lásce a dokáže zachovat jeho mladistvý vzhled. Perly Raka učí, aby měl rád sám sebe, a dodávají mu pocit sebejistoty. Proto si je Račice rády berou na rande!

Lev (22.8. – 23.8.)

Lvovi vládne samotné Slunce, proto jde o výrazné osobnosti se zdravým sebevědomím. Rudý granát podtrhuje "lví" sílu a odvahu a přináší mu úspěch v podnikání. Rubín mu přináší schopnost milovat a nutí ho myslet na blaho bližních, protože Lvi mají sklony k egocentrismu. Tygří oko umožňuje Lvovi, aby se díval na události nepředpojatě a rozpoznal vlastní omyly.

Panna (23.8. – 22.9)

Panna patří mezi zemská znamení a je pověstná praktičností. Jantar činí Pannu přístupnější a učí ji velkorysosti. Zároveň rozvíjí její prozíravost, takže nehrozí, že by někomu naletěla. Safír eliminuje duševní bloky a umožňuje Panně, aby opustila všechno staré a nefunkční. Achát ji dokáže zharmonizovat, proto je dobré, aby měla tento kamínek pod polštářem.

Váhy (23. 9. – 22. 10.)

Váhy patří mezi vzdušná znamení. Jejich životním přáním je najít klid a harmonii. Půvabné perly Váhám ukazují, že rovnováhy lze dosáhnout, jen pokud se smíří se všemi životními zkušenostmi. Růženín podporuje jejich jemnou a romantickou stránku a pomáhá jim najít životní lásku. Turmalín zase navozuje duševní pohodu a přináší chuť do života.

Štír (23. 10. – 22. 11.)

Vládcem Štírů je tajemné Pluto. Charismatický Štír potřebuje kámen, který podtrhne jeho osobnost. Opál přináší svému nositeli mystickou sílu a posiluje jeho vnitřní motivaci. Zavěšený na řetízku dokáže zvýraznit přirozenou krásu nositele. Topaz napomáhá koncentraci a pomáhá Štírovi zůstat věrný. Hematit znamená mírnost i schopnost vyrovnat se s ranami osudu.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelec je ohnivé znamení, které vyniká idealismem a upřímností. Olivín napomáhá Střelci k sebeprosazení a motivuje jej k dalšímu růstu. Ametyst učí Střelce pokoře, která mu občas chybí, a zároveň ho chrání před závislostmi všeho druhu. Topaz umí dodat dobrou náladu a odvrací od svého nositele nebezpečí. Tyrkys pomáhá Střelcům, aby dotáhli věci do konce.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozoroh patří mezi zemská znamení a je známý pro ambiciózní a cílevědomou povahu. Ametyst podporuje jeho životní růst a eliminuje všechny slabé stránky. Granát dokáže přitáhnout lásku, proto by ho měli nezadaní Kozorozi nosit na řetízku nebo v kapse. Křišťál mu umožňuje, aby nahlédl do vlastního nitra a mohl tak přemýšlet o sobě samém.

Vodnář (21. 1. – 19. 2.)

Vodnáři patří mezi vzdušná znamení a vyznačují se originalitou, takže je jen tak nepřehlédnete. Akvamarín Vodnáře harmonizuje a pomáhá mu, aby si utvořil zdravý vztah sám k sobě. Při meditacích ho dokáže napojit na "vyšší já". Tyrkys mu propůjčuje inspiraci, takže se hodí hlavně pro Vodnáře, kteří mají uměleckou profesi. Opál umožňuje získat nové zkušenosti a rozvíjet se. Ametyst je pro Vodnáře kamenem lásky, který je zaručeně dovede do náruče toho pravého.

Ryby (20. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou vodní znamení, které se vyznačuje silnou intuicí a přátelským chováním. Akvamarín učí Ryby k přijímaní lásky ve všech podobách. Zároveň jim umožňuje rozpoznat pravdu a úmysly druhých, protože Rybičky bývají až moc důvěřivé. Perly jim pomáhají zdokonalit sami sebe a navíc skvěle ladí s jemnou krásou žen Rybek. Lapis lazuli upevňuje partnerské i přátelské vztahy.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články