5 nejlepších vánočních pohádek podle Veroniky Kubařové: Je v nich laskavost a dobrý konec

Veronika Khek Kubařová prozradila svoje nejoblíbenější pohádky: Princezna ze mlejna, Ať žijí duchové a Tři oříšky pro Popelku
Zdroj: se souhlasem České televize
Tajemství staré bambitky 2: Zlotřilí rádcové Ferenc (Miroslav Vladyka) a Lorenc (Jiří Lábus) hledají místo, kde by mohli znovu začít kout pikle. Jejich obětí se stane mladá a nezkušená královna Julie (Veronika Khek Kubařová).Nastal čas oprášit starou bambitku a povolat loupežníka Karabu (Ondřej Vetchý)?Ondřej Vetchý si v pohádce Tajemství staré bambitky 2 zahrál hrnčíře Jana, který je ve skutečnosti i loupežníkem Karabou.Ondřej Vetchý prochází v maskérně proměnou v loupežníka Karabu.+ 6 fotek+ 7 fotek

Veronika Khek Kubařová má za sebou opravdu pohádkový rok, v kinech se objevila v Tajemství staré bambitky 2 a Princi Mamánkovi. Které české pohádky má nejraději ona sama?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 24. 12. 2022 09:00

Když se řekne její jméno, každému se patrně vybaví role princezen. Veronika Khek Kubařová si je zahrála v pohádkách 100 + 1 princezna (2006), Nejkrásnější hádanka (2008) nebo Duch nad zlato (2008). „Jednu dobu jsem musela často odpovídat na otázku, jestli mě ty věčné princezny už nenudí. Ale já to brala jako výzvu, aby dobro, které jsem tam zastupovala, nebylo za blbce,“ vysvětluje Kubařová pro Český rozhlas. A s nadhledem dodává, že s princeznami už asi skončila. V pohádce Tajemství staré bambitky 2 totiž hraje královnu Julii I.

Oblíbená princezna Veronika Khek Kubařová

A jak se "profesionální" princezna dívá na pohádky? „Je to něco, co spojuje celou rodinu. Je v nich laskavost a dobrý konec. To občas potřebuje vidět každý," vysvětluje herečka v materiálech České televize. Kubařová obvykle o pohádkách ráda vypráví a její nadšení je nakažlivé.

Jako divačku mě zaujmou poutavým příběhem, uvěřitelným hereckým kolektivem, krásnou kamerou, chytrostí a vkusem. Jako herečka bych měla dostat chuť si to zahrát, ať je to cokoli. Můžou mě „utáhnout“ i na zajímavé kolegy," říká Kubařová.

Nejoblíbenější pohádky Veroniky Khek Kubařové

Pokud by si herečka měla vybrat pět nejoblíbenější pohádek, má hned jasno. „Pořadí je čistě náhodné: Princezna ze mlejna, Tři oříšky pro Popelku, Princ a Večernice, Ať žijí duchové, Za humny je drak," říká Kubařová, která na pohádky, i na ty nové, obvykle kouká až v televizi. Do kina na ně plánuje chodit až s dětmi.

Jak už bylo naznačeno, Veronika Khek Kubařová si v Tajemství staré bambitky 2 nezahrála princeznu, ale povýšila na královnu. Přesto je její role akčnější a musela se třeba naučit jezdit na koni. „Ráda vzpomínám na jízdy na koni, protože jsme si skvěle rozuměli a koník mě poslouchal. Taky na setkání s Ondrou Vetchým. I na krásné lokace. Miluju točit na vzduchu," vzpomíná herečka. Tajemství staré bambitky 2 vysílá Česká televize 24. prosince v 19:00.

Zdroje informací:

Ceskatelevize.cz: Vánoce 2022

CSFD.cz: Veronika Khek Kubařová

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články