Láska na špičkách: Vica Kerekes je holka krev a mlíko, baletku jí nevěříme, stěžují si diváci

Zoufalá komedie Balet na špičkách: Diváci Vice Kerekes nevěří baletku, tvůrcům talent
Zdroj: se souhlasem TV Prima
Hlavní roli v komedii Láska na špičkách ztvárnila Vica Kerekes.Takhle to na premiéře filmu Láska na špičkách slušelo Jitce Schneiderové......a takto dětským hercům.Láska na špičkách je česká komedie o cestě Terezy (Vica Kerekes), bývalé primabaleríny Národního divadla, na zapadlou vesnici.+ 4 fotky+ 5 fotek

Česká komedie Láska na špičkách má nádhernou Vicu Kerekes a Ondřeje Veselého, který si pro potěchu divaček svlékne tričko. Ale to jsou asi všechna pozitiva. Co si o filmu myslí diváci?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 25. 03. 2023 09:00

Láska na špičkách: Tereza (Vica Kerekes) je bývalá primabalerína Národního divadla. Po úrazu ale pověsila baletní piškoty na hřebík a s manželem Petrem (Jiří Havelka) a dcerkou Maruškou (Valentýna Bečková) se přestěhuje na Broumovsko. Po babičce totiž zdědila opuštěný mlýn, který by mohl být jejich novým domovem... Komedii Láska na špičkách z roku 2021 uvede Prima v neděli ve 20:15.

Vica Kerekeš na špičkách

Komedii Láska na špičkách natočil Petr Zahrádka, který je sice vystudovaný dokumentarista, ale podílel se především na televizních seriálech Letiště, Ordinace v růžové zahradě nebo Doktor Martin a Pan profesor. V oblasti celovečerních filmů má za sebou třeba komedii Doktor Martin: Záhada v Beskydech (2018), kterou v českých kinech vidělo necelých šest tisíc diváků, ale také film Chlap na střídačku (2020), ten přilákal 238 438 lidí. Podle specializovaného portálu Kinomaniak si Lásku na špičkách nenechalo ujít 27 397 odvážlivců. Pojďme se podívat, co si o snímku myslí někteří z nich.

Tady někdo v životě neviděl bývalou baletku. Kerekes je holka krev a mlíko, ale její nevhodné obsazení je možná ten nejmenší problém. Nikdo soudný přece nemůže vystavět příběh kolem dětské taneční soutěže, ve které exhibují také dobrovolní hasiči naroubovaní v legínách," popisuje základní problém snímku uživatel Djoker na fanouškovském webu ČSFD.cz. A není jediný, komu dalo fušku uvěřit, že Vica Kerekes je bývalá baletka, na to má příliš ženskou figuru.

Nelogický děj, podivné postavy a jejich chování jsou další hřebíky do rakve Lásky na špičkách. „Lidé se chovají naprosto nesmyslně, viz ta úvodní scéna, kdy kráva Tereza tančí ve stodole, kterou vlastní chybou zapálí - a ona je pak za ubližovanou chudinku a ještě se vzteká na všechny kolem sebe, sprdává hasiče, sprdává manžela..." komentuje snímek honajz.

Jak přežít Lásku na špičkách

Pozitivních nebo alespoň smířlivých diváckých reakcí je jako šafránu. Ale najdou se. Třeba klukluka píše: „Špatně se mi to hodnotí. Žijeme v těžké době. Měl jsem pocit, že tvůrci Lásky na špičkách by udělali cokoliv, aby nás pobavili, aby nám do života vnesli trochu smíchu a radosti. To oceňuji. Jinak je ale u toho potřeba úplně vypnout mozek a nesnažit se na tom hledat chyby."

Ano, s tímto přístupem lze přežít prakticky jakýkoliv film. Jenže jak k tomu přijdou talentovaní tvůrci, kteří se opravdu snaží? Počet diváků, kteří Lásku na špičkách viděli v kinech, o mnohém vypovídá. Stejně jako další z mála pozitivních ohlasů.

Nešlo o děj, jen jsem přijímal obrázky, hudbu, známé postavy. A pak Vica Kerekes. Ta to řídí, ta tu svítí a dávám za ni hvězdu navíc. To se tak dělá, ne? To, že mluví ve filmu chvíli slovensky a chvíli česky, jsem si taky všimnul. Ale to Slovenky žijící delší dobu v Česku normálně dělají. A záměrně si vybírají, kdy který jazyk použijí," píše bearmeedek, který snímku udělil 4 hvězdičky z 5. Když Vicu milujete, není co řešit, jen se koukat. Bonusem pro dámy může být Ondřej Veselý v roli dobrovolného hasiče, který se objeví i bez trička...

Zdroje informací:

CSFD.cz: Láska na špičkách

Kinomaniak.cz: Láska na špičkách

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články