Tragická smrt Marilyn Monroe: Exmanžel posílal na její hrob třikrát týdně čerstvé růže, taková to byla láska

Marilyn Monroe, Joe DiMaggio
Zdroj: Wikimedia Commons, Public domain
Měli bychom všichni začít žít, než zestárneme.Je lepší být nešťastná sama, než nešťastná s někým.Nedokonalost je krása, šílenství je geniální a je lepší být naprosto směšná než naprosto nudná.Neustále se usmívej, protože život je krásná věc a je v něm mnoho důvodů k úsměvu.+ 16 fotek+ 17 fotek

Božská Marilyn. Pod tímto pojmem zná nádhernou americkou herečku celý svět. Ve své době (a vlastně dodnes) patřila k nejkrásnějším ženám světa a byla považována za sexsymbol číslo jedna. Byla několikrát vdaná a její postelí prošly prý stovky mužů. Osudným se jí ovšem stal poměr s americkým prezidentem J. F. Kennedym a jeho bratrem Robertem. Brzy po něm totiž zemřela na předávkování barbituráty a kolem jejího skonu dodnes panují konspirační teorie.

Zuzana Aidomoanová
Zuzana Aidomoanová 25. 06. 2020 09:00

Marilyn Monroe se narodila 1. června 1926 jako Norma Jane Baker Mortenson. Její matka Gladys byla filmová střihačka. Ačkoli svou dceru velmi milovala, nemohla se o ni vždy dobře postarat. Na vině byla dědičná choroba schizofrenie a paranoia a také velmi náročná práce na dvě směny.

Malá Marilyn tak putovala nejprve k příbuzným, pak do pěstounské rodiny, odkud ji bohužel přesunuli do sirotčince, kde strávila dva roky. Nakonec se v pouhých šestnácti letech vdala za bezvýznamného mladíka Jamese "Jima" Doughertyho, aby nemusela v sirotčinci zůstat až do svých osmnácti let. Manželství ale vydrželo pouhý rok a půl.

Život usedlé manželky v domácnosti jí totiž neseděl, toužila prorazit u filmu. Ještě jako dvacetiletá brunetka začala fotit a objevila se na mnoha titulních stránkách. To jí ale nestačilo, začala obcházet konkurzy a objevovala se pravidelně v epizodních rolích. V roce 1951 pak přišla role v kultovním snímku Vše o Evě a z Marilyn se stala hvězda.

Herečka a basebalový obr

Když v roce 1952 natáčela svůj již šestnáctý film a nafotila lechtivou nahou kampaň pro parfém Channel No. 5 (z té doby pochází její památná věta, že na noc se obléká jen do kapky Channelu No. 5), seznámila se s bývalou basebalovou hvězdou Joe Di Maggiem. Už po prvním setkání byl do Marilyn blázen. Dvořil se jí jemně a dlouho. Vždy ji podporoval a zpočátku jí byl důvěrníkem a přítelem, který jí vždy stál po boku. Chvilku to trvalo, než krásná herečka jeho lásku opětovala, ale nakonec i ona ztratila hlavu. Dvoumetrový elegantní Di Maggio Marilyn prostě učaroval.

Nakonec se v roce 1954 vzali. Odjeli spolu na svatební cestu na Tahiti a tam se bohužel začal jejich vztah hroutit. Di Maggio jako syn sicilského rybáře byl přeci jen oproti sexy manželce dost konzervativní. Chtěl po ní, aby trochu ubrala na natáčení, přestala fotit akty a oblékat se podle jeho slov vyzývavě. To ale krásná Marilyn nechtěla připustit. Pověstným hřebíčkem do rakve jejich manželství pak byla slavná scéna z filmu Slaměný vdovec, kdy se Marilyn Monroe zvednou šaty nad větrákem. To už bylo na Joe Di Maggia dost a jen po devíti měsících od sňatku následoval rozvod.

Muž ve stínu

Ačkoli se rozvedli, Di Magio nikdy nepřestal Marilyn milovat. Byl k ní velmi loajální, na rozdíl od mnoha jiných mužů na svou bývalou ženu nevytahoval špínu a byl jí vždy nablízku. Dokonce se vzdal osobního života, jiná žena prostě Marilyn Monroe nemohla předčít. Věděl o ní, že trpěla depresemi, potratila a později začala užívat utišující prášky po hrstech. Byl na telefonu jako dobrý přítel, kdykoli Marilyn potřebovala. Znal její avantýry a dokonce jí varoval před sňatkem s dramatikem Arturem Millerem i poměrem s americkým prezidentem J. F. Kennedym a jeho bratrem Robertem. Bohužel divoká herečka si poradit ani pomoct nenechala, a to se jí zřejmě stalo osudným.

Zase budu s Marilyn

Bohužel 5. srpna 1962 byla herečka nalezena mrtvá, a to dodnes za nevyjasněných okolností, které byly označeny jako sebevražda. Di Maggio tomu ale až do konce svých dnů odmítal věřit. Své milované Marilyn zařídil celý pohřeb, kam nepozval ani jednu celebritu. Celou noc před pohřbem pak proplakal v kapli u její rakve. Již nikdy se neoženil a celých 37 let svého zbývajícího života posílal třikrát týdně na její hrob kytici bílých růží. Když sám v roce 1999 umíral na rakovinu, jeho poslední slova prý patřila jeho největší lásce. Řekl: „Konečně zase budu s Marilyn“ a zemřel…

Marilyn byla krásná i inteligentní, její citáty o životě si přečtěte zde:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články