Jak dnes vypadá Baby z Hříšného tance: Jennifer Grey změnila život tragická nehoda

Jennifer Grey ve svých 27 letech, kdy svojí krásou učarovala celý svět ve filmu Hříšný tanec.
Zdroj: Profimedia

Jennifer Grey nedávno slavila 61. narozeniny a i když Hříšný tanec natočila před spoustou let, role nesmělé Baby je dodnes její nejznámější. Jak žila od té doby?

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 03. 06. 2021 09:00

Když v roce 1987 přišel do kin snímek Hříšný tanec, nejvíc pozornosti přitahoval pohybově nadaný sympaťák Patrick Swayze. Jeho filmová partnerka Jennifer Grey sice zazářila také, ale bohužel to nemělo dlouhého trvání.

Osudová nehoda Jennifer Grey

Jen několik týdnů před premiérou Hříšného tance byla Jennifer se svým tehdejším přítelem Matthewem Broderickem na dovolené v Irsku. On seděl za volantem, když došlo k ošklivé nehodě. Vjel do nesprávného jízdního pruhu a čelně narazil do Volva, v němž cestovala matka s dcerou. Obě zemřely.

Zatímco se Jennifer Grey díky úspěšnému filmu stala velkou a obletovanou hvězdou, ve skutečnosti bojovala s pocity viny a smutkem. Když na to došla v roce 2010 řeč, Jennifer pro magazín People popsala dopad, který to na ní mělo. Byl prý emocionální i fyzický. „Moje tělo nikdy nebylo stejné, moje hlava nikdy nebyla stejná, moje ambice nikdy nebyly stejné,“ řekla herečka.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jennifer Grey (@jennifer_grey)

Nejen, že se pak stáhla ze světel reflektorů, ale podstoupila také plastickou operaci nosu, se kterou se nikdy nesmířila. Následovala další, jež měla korigovat tu první. A už to nebyla ta Jennifer Grey, kterou svět znal a kterou si díky Hříšnému tanci zamiloval. „Šla jsem na operační sál jako celebrita a ven jsem vyšla anonymně,“ vzpomínala pro britský deník Mirror.co.uk.

Co dělá Jennifer Grey dnes?

Ani světový úspěch Hříšného tance nepomohl nastartovat kariéru Jennifer Grey. Už si nikdy nenašla podobně úspěšný projekt a i když hrála nadále, museli byste dávat hodně dobrý pozor, abyste ji objevili. Mihla se v Přátelích, Dr. Houseovi a před dvěma lety hostovala v několika epizodách Chirurgů. K tanci se úspěšně vrátila v roce 2010, kdy dokonce vyhrála americkou taneční show Dancing with the Stars. A to navzdory zranění, vyčerpání nebo faktu, že spousta soutěžících byla leckdy i o generaci mladší.

V tom samém roce jí ale lékaři objevili na štítné žláze rakovinový nádor, který byl naštěstí zachycen a odstraněn před tím, než metastázoval. A rovněž se ukázalo, že v důsledku dávné autonehody má stlačenou míchu, takže jí do krku museli umístit titanovou destičku.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Jennifer Grey (@jennifer_grey)

Jennifer Grey byla od roku 2001 vdaná za herce a režiséra Clarka Gregga, kterého patrně nejslavnější rolí je agent Coulson z komiksových filmů o Avengers. I přesto, že mají devatenáctiletou dceru Stellu a Jennifer zásobovala Instagram spoustou šťastných rodinných fotek, loni ohlásili rozchod, který letos v únoru završil i rozvod.

Jen měsíc na to slavila 61. narozeniny. Fyzický věk ale nebere příliš vážně. „Je to všechno o tom, jak žijete. Znám milion lidí, kteří jsou velmi mladí, ale chovají se doslova jako kdyby byli prastaří,“ řekla pro Today.com. „Mojí babičce bylo 93 let, když zemřela, a pořád tančila, věnovala se umění, chodila a žila samostatně. Myslím, že je to všechno o tom, jak žijete, ne o tom, jak dlouho žijete...

Zdroje informací:

People.com: Jennifer Grey Bounces Back

Mirror.co.uk: Still having the time of my life 25 years on: Dirty Dancing star Jennifer Grey on Patrick Swayze, dancing and her "nose job from hell"

Today.com: Jennifer Grey on feeling young at 60: 'It's all about how you live'

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články