Martha Issová na Českých lvech zářila v róbě šité na míru: Módu vnímám jako způsob vyjádření sebe a své nálady

Martha Issová oblékla na sobotní slavnostní večer něžné šaty od své oblíbené značky Chatty. Návrhářské duo Radka Sirková a Anna Tušková jí růžové šaty ušilo na míru. Martha Issová získala Českého lva za vedlejší roli ve filmu Alice Nellis Buko. Těsně po převzetí ceny herečka překypovala nadšením.Následovala drobná úprava líčení......a focení s fotografkou Lenkou Hatašovou.+ 5 fotek+ 6 fotek

Herečka Martha Issová (41) je čerstvou držitelkou Českého lva za vedlejší roli ve filmu Buko, kde si zahrála autistku. Jak prohlásila, cenu by ráda věnovala právě lidem s tímto onemocněním. V rozhovoru pro Lifee.cz odhaluje, kam sošku umístí, a popisuje také svoji trnitou cestu k lásce ke svým ikonickým kudrnatým vlasům.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 03. 2023 16:20

Martha Issová přišla do pražského Rudolfina v doprovodu manžela, režiséra Davida Ondříčka. Oblékla něžné pastelově růžové šaty od svého oblíbeného studia Chatty, se kterým spolupracuje dlouhé roky. Návrhářky Radka Sirková a Anna Tušková už patří mezi její dobré přítelkyně a model jí vytvořily na míru.

Martha Issová se v módě řídí citem

„Máme velmi otevřený vztah, proto se spolu nebavíme na úrovni konkrétní představy o šatech. Vždy vycházíme z nějaké momentální konstelace a ta nás dovedla k tomuto výsledku. Považuji to za velkou výhodu, protože vím, že ony mě znají, vědí, kdo jsem, a v jejich modelech se vždy cítím jako já," ozřejmila v rozhovoru pro Lifee.cz Martha, jak její šaty vznikaly. „Zjistila jsem, že nejsem módní člověk ve smyslu, že bych sledovala trendy. Módu vnímám jako způsob vyjádření sebe, své nálady, svých postojů, momentálního rozpoložení," tvrdí herečka.

Se svými vlasy Martha Issová v pubertě bojovala

Nedílnou součástí osobnosti Marthy Issové jsou také její husté kudrnaté vlasy. Bez nich si herečku snad ani neumíme představit. Mám je moc ráda. Bojovala jsem s nimi v pubertě a myslím, že úderem 15. roku jsem pochopila, že jsou má výhra. Od té doby mám s nimi velice láskyplný vztah. Nepoddajné nejsou. Jsou kudrnaté a já je nechávám žít vlastním životem. Celkem nám to vychází," usmívá se spokojeně Martha.

Sošku umístíme do kójičky v knihovně, slibuje Martha

Úspěšnou herečku zatím nezasáhl aktuální trend mezi kudrnatými ženami, zvaný Curly Girl method (CGM), jehož prostřednictvím lze vykouzlit nádherné přirozené kudrliny bez použití chemie. „Já jsem v tomto v mnoha směrech neinformovaná," směje se herečka, která si prý ani nedokáže představit, že by měla vlasy rovné.Rovné vlasy mi nesedí. Narostly mi tyhle a já vždycky vycházím z toho, že jsem ráda tím, kým jsem. Se vším, co k tomu patří," usmívá se spokojeně Martha Issová a závěrem nám prozradila, kam novou sošku Českého lva umístí. „Do party dalších Českých lvů, které s mým mužem doma máme. Mají jednu kójičku v knihovně," prozradila herečka.

Související články

Další články