3 jednoduché způsoby, jak obarvit kadeře přírodní cestou

Blond vlasy oživí med i heřmánek.
Zdroj: Profimedia.cz

Otočily jste někdy krabičku od barvy na vlasy a přečetly si její složení? Tak to raději nedělejte. Udělali jsme to za vás a něco pěkného (přírodního) byste na etiketě těžko pohledali. Pokud toužíte své tělo zbavit chemikálií, nezůstávejte u bio potravin a vnitřní očisty. Vaše kadeře mohou získat sytý odstín i přírodní cestou. Pomocí bylinek, čajů, kávy i medu. Najděte svou barvu a zjistěte, která směs dodá právě vašim kadeřím živost.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 29. 06. 2017 18:04

1. Hnědé vlasy

Profimedia.cz

Budete potřebovat:

4 až 6 lžic sušené šalvěje + 1 až 2 lžíce rozmarýnu (v závislosti na délce vlasů a požadovaném efektu)

Jak připravit barvu:

Obě bylinky vhodíme do vroucí vody a na nízkém plameni necháme směs 4 minuty provařit. Odstavíme a necháme bylinky louhovat asi hodinu. Čisté vlasy propláchneme připravenou směsí a několikrát tento krok opakujeme, dokud nebudeme s výsledkem spokojené.

Odstíny:

Pro intenzivnější odstín přidáme černý čaj. Zlatavého nádechu docílíme nahrazením rozmarýnu heřmánkem. Krásného hnědého odstínu dosáhneme povařením limetkových lístků a větvemi, zatímco tmavší hnědou získáme ze skořápek vlašských ořechů.

Na co si dát pozor:

Přírodní barviva obvykle změní vzhled hřívy o jeden nebo dva odstíny.

***

2. Tmavé vlasy

Profimedia.cz

Budete potřebovat:

2 až 3 lžíce mleté kávy + 150 až 240 ml bezoplachového kondicionéru (v závislosti na délce vlasů a požadovaném efektu)

Jak připravit barvu:

Nachystáme si šálek silné kávy, necháme vylouhovat a vložíme do lednice. Smícháme kondicionér s mletou kávou a přidáme vychlazenou kávu z lednice. Aplikujeme na suché vlasy a necháme působit asi hodinu. Poté smyjeme pomocí šamponu. Pro zafixování barvy opláchneme uvařenou kávou po každém mytí.

Odstíny:

Doba působení barvy ovlivní, jak tmavý výsledek bude. Burgundský odstín pomůže dodat kakao, třezalka tečkovaná nebo ostružiny. Pro zachování tmavé barvy oplachujte vlasy vodou z povařených čepiček žaludu nebo smrkové kůry.

Na co si dát pozor:

Pro pěknou strukturu vlasů rozčesávejte kadeře na čerstvém vzduchu pět minut každý den. Jejich hustotu pomůže udržet ricinový olej.

***

3. Blonďaté vlasy

Profimedia.cz

Budete potřebovat:

2 až 4 lžíce heřmánkových květů + 3 lžíce medu + 0,5 až 1 citron (v závislosti na délce vlasů a požadovaném efektu)

Jak připravit barvu:

Heřmánek necháme ve vodě projít varem a louhujeme asi půl hodiny. Přidáme med a šťávu z citronů, dobře promícháme a naneseme na celou délku vlasů. Zabalíme hlavu do plastové tašky, omotáme kolem ní ručník a necháme působit půl hodiny. Opláchneme teplou vodou s použitím kondicionéru obohaceného o oleje.

Odstíny:

Zlatavý nádech vašim kadeřím propůjčí prášek z rebarborového kořene. Chcete docílit co nejsvětlejšího odstínu? Přidejte do směsi skořici a zázvor.

Na co si dát pozor:

Na vysoušení vlasů. Přírodní barviva tuto neplechu někdy způsobují. Nezapomeňte proto na výživu – vetřete do vlasů nějaký olejíček. Třeba arganový, kokosový, olivový, kaméliový nebo lněný.

Zdroj: Bright Side

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články