Podzimní dekorace: Jak si zútulnit byt tak, abyste se v něm cítili klidně a spokojeně

Dýně v kombinaci s listím a květinami jsou podzimní klasikou.
Zdroj: Pixabay
Podzimní dekorace bývají vkusné a plné barev zeměPodzimní sklizeň je dekorací sama o sobě.Vkusné košíčky váš byt zútulní.Dýně v kombinaci s listím a květinami jsou podzimní klasikou.+ 1 fotka+ 2 fotky

Kdo říká, že podzim má být vždy ve znamení přírodních zemitých odstínů? Co tohle pravidlo pro letošek porušit? Trochu se odvažte a bavte se.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 11. 10. 2018 07:49

Podzim je roční období plné barev, plodů, hojné úrody a posledních slunečních paprsků. Proto se s námi pojďte inspirovat, čím si v tomto čase můžete zkrášlit svoje domovy.

Vyrobit nebo koupit si můžete nejrůznější košíčky, věnečky, dýně zdobené i nezdobené, sušené kytice a plno malých podzimních drobností, které váš byt zútulní a přinesou do něj poklidnou podzimní atmosféru.

Pro dekorace interiéru si vybírejte květy, které dlouho vydrží, a kombinujte je s větvičkami křovin — samozřejmě šetrně ustřiženými. Z nich vytvořte základ kytice a řezané květy v něm pak podle potřeby vyměňujte. Ke květinám, které ve váze dlouho vydrží, pokud o ně náležitě pečujete, patří například chryzantémy. V podzimní květinové dekoraci však budou dobře vypadat i šípky nebo uschlé makovice.

Nejlépe se vám bude dekorovat jednoduchá bílá mísa. Můžete užít i hluboký porcelánový talíř. Použijte také různé pentle, ozdobné špendlíky, krepový papír apod., fantazii se meze nekladou.

Květinám seřízněte stonky tak, aby odpovídaly velikosti dekorační mísy. Na dno vložte zelenou dekorační pěnu, do níž budete květiny umísťovat. Květiny pak umístěte do středu mísy. Zapíchněte je šikmo seříznutými stonky do hmoty. Okolní prostor vyplňte zelenými listy, kterými překryjte okraje mísy. Listy nechte volně splývat dolů.

Na podzim nesmí samozřejmě chybět ani dýně. V tomto ročním období dozrávají a je možné je využít nejen k jídlu, ale také k dekorování. Pokud nemáte k dispozici dýně ze zahrádky, ať už ty gigantických rozměrů, či třeba menší okrasné odrůdy, není vůbec problém pořídit dekorativní dýně. Ty jsou k dostání v mnoha krásných provedeních, samostatně či v kombinaci s jinými doplňky, které dodají vašemu bydlení příjemnou atmosféru.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články