Nela (29): Jakmile jsem otěhotněla, partner se mnou přestal spát. Nejdřív mu vadilo dítě uvnitř, pak kila navíc

Nela (29): Jakmile jsem otěhotněla, partner se mnou přestal spát. Nejdřív mu vadilo dítě uvnitř, pak kila navíc
Zdroj: Freepik

Nela se těšila na vytouženého syna. Když během těhotenství přibrala víc, než by sama chtěla, brala to jako přirozenou součást role matky. Až do chvíle, kdy jí partner naznačil, že s kily navíc ho už nepřitahuje.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 31. 10. 2022 10:00

Dítě jsme chtěli oba. Nikdy jsem nebyla ten typ ženy, která by muže do rodičovství dotlačila. Martin (33) přišel sám a řekl, že by si přál potomka. A zadařilo se nám. Museli jsme si sice půl roku počkat, když se ale na těhotenském testu objevily dvě čárky, radovali jsme se oba. To jsem ještě netušila, co přijde.

V těhotenství jsem si moc milování neužila

Přibrala jsem 35 kilo. Nebylo to tak, že bych snědla, na co jsem přišla, ale zkrátka jsem nabírala raketovou rychlostí a nebyla jsem schopna to nijak korigovat. Pravdou je, že jsem pohybu moc nedala. Měla jsem práci z domova, kterou jsem vykonávala až do posledního dne. A tak mě k pohybu nic nemotivovalo. Zkrátka jsem seděla u počítače a občas se šla projít, když mi otekly nohy.

Martin během těhotenství sexu moc nedal. Říkal, že mu připadá divné se mnou spát, když tam uvnitř je dítě. Já jsem naopak při takových chvílích na potomka vůbec nemyslela a chuť jsem měla jako nikdy. Nebylo mi to ale nic platné. Říkala jsem si, že se to tak prostě děje a brzy to bude zase jiné. „Nechci ti nijak ublížit, natož malému," opakoval Martin často.

Přítel mě po porodu odmítá

Když jsem porodila, čekala jsem, že jako všechny ty krásné ženy na sociálních sítích ihned shodím a budu hubená jako lunt. Jaké bylo mé překvapení, když se kila vůbec nehnula a v porodnici jsem jich nechala jen šest. „To shodíš kojením, počkej," ubezpečovala mě kamarádka. Ale ani ta neměla pravdu. Kojila jsem jedna báseň, ale na mou váhu to nemělo vliv.

Neodnesla jsem si z porodu žádné hrůzné poranění, a tak jsem se těšila, že až překleneme šestinedělí, pořádně si užijeme. „Víš, já teď nějak nemůžu. Vždyť jsi přece rodila. Viděl jsem to. Nemůžu to vyhnat z hlavy," řekl mi Martin. Nevěděla jsem, co mu na to mám říct.

Po porodu mi chybí sex

To už pro něj nebudu nikdy ta sexy ženská? Protože jsem mu porodila dítě? Co je to za kecy, sakra?" rozčilovala jsem se před kamarádkou. Martin se ale nezdráhal k tomu přihodit ještě další jobovku. „Pamatuju si tě trochu jinou, no," řekl mi jeden večer, když jsem se oblékla do sexy košilky a toužila po divokých hrátkách. Zabolelo mě to. Až zhubneš, určitě se i ty budeš cítit lépe," naznačoval mi.

Je to šest měsíců a ještě jsme se nemilovali. Nevím, jestli vůbec někdy budeme. Martin se chová skvěle, je báječný táta. Jenže mi chybí cítit se znovu jako žena a užít si chvíle intimity. Mám pořád 20 kilo navíc a myslím, že dokud je neshodím, nebude o mě stát...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články