Stanislava (30): Přítel se mnou odmítl slavit Valentýna. Jeho řeči o konzumu a Americe mě opravdu ranily

Stanislava (30): Přítel se mnou odmítl slavit Valentýna. Jeho řeči o konzumu a Americe mě opravdu ranily
Zdroj: Freepik

Valentýn se u nás už stihl udomácnit a slaví ho spousta párů. Stanislava tento svátek vždy milovala. Její nový přítel jí ale přichystal nehezké překvapení. Odmítl vzít na vědomí, že Valentýn vůbec existuje.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 17. 02. 2023 13:00

Valentýna prostě miluji. Je to krásný svátek, který oslavuje zamilované a lásku. Jsem romantická duše, toto všechno je mi velmi blízké. Ukázalo se, že můj nový přítel má jiný názor. A to mě hodně mrzí.

Byli jsme si souzeni

S Brunem (35) jsem se seznámila před půl rokem. Od té doby jsme toho prožili spoustu. Byli jsme na společné dovolené, sestěhovali se k sobě, také jsme si vyznali nehynoucí lásku. Naše začátky byly jak ze scénáře nějaké romantické komedie. To bylo přesně podle mého gusta. Jsem sentimentální a miluji romantické klišé, proto jsem z našeho vztahu byla nadšená.

Ukázalo se, že moje radost byla předčasná. Bruno ukázal, že není napojený na stejnou vlnu jako já. A to mě velmi mrzí. Došlo k tomu v ten nejhorší možný moment, na můj nejoblíbenější svátek – na Valentýna.

Na Valentýna jsem měla velké plány

Jak se blížil 14. únor, řekla jsem si, že nám naplánuji romantickou večeři. Myslela jsem si, že bychom nejdřív mohli zajít na párovou masáž, poté na večeři a den zakončit doma se skleničkou vína. Byl to ten nejlepší plán na svátek zamilovaných. Nemohla jsem se dočkat, co na něj bude Bruno říkat.

Ten mi ale uštědřil nemilosrdnou ránu. „Ty opravdu slavíš Valentýna? Já ten svátek nikdy neměl rád. Podporuje jen konzumerismus. A stejně je to americké. To už je lepší první máj. To je aspoň náš svátek,“ řekl mi. Byla jsem z jeho reakce zklamaná. Zrušila jsem objednanou masáž i rezervaci v restauraci. A doufala jsem, že z Valentýna zůstane alespoň něco.

Jsem z něho zklamaná

Pár dní před 14. únorem jsem zase nadhodila téma Valentýn. „Byla jsem ti vyzvednout dárek k Valentýnu. Máš se na co těšit,“ řekla jsem mu nevině. On ale moji narážku přešel mlčením. Skoro mi přišlo, jako by nezaregistroval, že mluvím. Bylo mi jasné, že on pro mě nemá nic. Také se to potvrdilo.

Když večer přišel domů z práce, já mu dala dárek. On se na mě jen hloupě podíval a řekl, že pro mě nic nemá. Prý mi přece dal jasně najevo, že tento svátek neslaví. Byla jsem opravdu nešťastná. Myslím si, že k tomu, abychom se k sobě chovali hezky a dávali si dárky, nepotřebujeme Valentýna. Ale když už existuje, měli bychom toho využít naplno.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články