Hledáte inspiraci ke svému úspěchu? 7 motivujících faktů o J. K. Rowlingové

Hledáte inspiraci ke svému úspěchu? 7 motivujících faktů o J. K. Rowlingové
její knihu nechtěli vydavatelé vydatZa své dílo byla oceněna mnoha cenamiJe nejčtenější autorkou dětské literatury. Psaní se věnuje i dále. Ráda píše detektivky

Je nejčtenější fantasy autorkou současnosti a její nejslavnější román o Harrym Potterovi byl přeložen do 67 světových jazyků a stal se nejúspěšnější dětskou fantasy. Rowlingová se díky své neuvěřitelné fantazii a nádherně napsaným knihám stala miliardářkou. Její cesta ale rozhodně nebyla jednoduchá. Možná, že v jejím životním příběhu naleznete inspiraci.

Redaktor
Redaktor 03. 06. 2018 11:12

Chcete se také stát slavným spisovatelem? Cesta rozhodně jednoduchá nebude. Podívejte se, jak na to šla nejčtenější autorka světa.

Psala tam, kde to měla nejraději

A to ve vlaku. Tam také vymyslela Harryho Pottera. Ve vlaku se seznámili její rodiče a ona vlakem v dobách studia denně jezdila do školy. Dlouhé cesty si prý často krátila vymýšlením krátkých povídek či příběhů.

Už od malička věděla, že chce psát

Když jí bylo šest let, napsala svou první pohádku o králíčkovi jménem Králíček. Od té doby psala dál, ale nic nepublikovala. Vše skončilko v šuplíku. Harry Potter a kámen mudrců vyšel, když bylo Rowlingové třicet dva let.

Psaní brala jako útěk od reality

Rwlingová později prozradila, že její život nebyl vždy nejšťastnější. Byla sama na dvě děti a na podpoře. V příběhu o Harrym Potterovi je mnoho zvratů inspirovaných jejím vlastním životem. Harryho ani zprvu neplánovala vydat. Měl být jen útěkem před její smutnou realitou.

Zápasila sama se sebou a vyhrála

Rowlingová měla velké problémy s vydáním první knihy. Mnoho vydavatelství ji odmítlo. K vydání vlastně pomohla náhoda. Majitel jednoho vydavatelství dal přečíst pár kapitol své osmileté dceři, která byla z knížky neuvěřitelně nadšená. Majitel tedy knihu vydal, ale i tak radil Rowlingové, aby si raději našla pořádné zaměstnání, protože jako spisovatelka dětské literatury se jednoduše neuživí.

Dokázala se poprat se slávou

Z Rowlingové se stala hvězda a velice slavná, bohatá a uznávaná osoba. Pro někoho, kdo byl celý život na podpoře a utápěl se v depresích to byl velký šok. Musela se naučit žít s bulvárem, s dotěrnými fanoušky a především s obrovskou sumou peněz, které, dle Rowlingové, mohou pravdu svazovat. Její život se přetočil o 180 stupňů.

Nezapomíná, odkud pochází

I když by ze sebe mohla dělat hvězdu první velikosti, nečiní tak. Nedávno dokonce odložila status miliardářky a už je „pouze“ milionářkou. Většinu svého výdělku totiž věnuje na charitu. Dokonce vede svůj vlastní blog, kde stále rozšiřuje svět Harryho Pottera o další a další povídky a osobně odepisuje na dopisy fanoušků. Ty, které ji opravdu zaujmou dokonce ráda publikuje na svém blogu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články