Způsobuje očkování autismus? Nový velký výzkum opět potvrdil, že ne

Nová studie ukazuje, že očkování nemá žádný vliv na autosmus
Zdroj: zdroj: pixabay
Očkování je jednou z mnoha konspiračních teoriíMnoho rodičů říká, že se jejich děti staly autisty právě po očkováníOčkování pomohlo vyhubit mnoho vážných nemocí. Například pravé neštovice. Opravdu je tak nebezpečné?Testování probíhalo na Makacích+ 2 fotky+ 3 fotky

Téma očkování rozděluje lidi na dva tábory. Na podporovatele a odpůrce očkování. Tyto dva nesmiřitelné tábory se neustále dohadují, jestli očkování je škodlivé, či není a jestli způsobuje, nebo nezpůsobuje autismus. Šestiletá studie přišla s jasnou odpovědí.

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 17. 03. 2018 18:45

Za šestiletou studii stojí organizace SaveMinds, která vynaložila nemalé finanční prostředky k tomu, aby údajně ukázala pravdu o očkování. SaveMinds je velkým kritikem očkování a za cíl jedno – dokázat, že očkování způsobuje autismus. Bohužel, výsledky studie hovoří jinak. Očkování není hlavním viníkem autismu.

Jak se testovalo

Testování probíhalo především na opičkách druhu Makak, které mají mozek velice podobný, tomu lidskému. Podle vědců jsou výsledky testů, které byly na zvířatech provedeny, velice přesné a dají se přenést i na člověka.

Výzkumná práce vyšla v časopise PNAS a jestli umíte dobře anglicky, můžete si ji sami přečíst. Testováním prošlo 79 mláďat Makaků, rozdělené do tří skupin. Jedna skupina dostala dávku zastaralé a dnes i zakázané vakcíny, druhé byla píchána vakcína, kterou se děti očkují dnes, a třetí skupině nebyla podána vakcína žádná.

Výsledek? Očkování autismus nezpůsobuje

Napíchaná mláďata vědci začali sledovat. Zkoumali výkyvy nálad, změny chování a podrobili je všemožným vyšetřením jejich mozku. A na co přišli? Že se nestalo absolutně nic. Donce, i když pár mláďat usmrtili a podrobili je pitvě, výsledek byl stále stejný. Ani jedna z vakcín, neměla žádný vliv na fungování jejich mozku.

Organizace SaveMinds je s výsledkem nespokojena

Šestiletá studie se ale nezamlouvá organizaci SaveMinds a žádá o její okamžité přezkoumání. Sallie Berbard, která je předsedkyní organizace, razantně vědce žádala, aby provedli výzkum znovu a víc se soustředili na chování opic. Organizace je s výsledkem nespokojena a nadále tvrdí, že toto potvrzení na věci rozhodně nic nemění.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články