Vraždící babička: Dorothea Puente prý byla milá paní, až na ty mrtvoly zakopané na dvoře

Veselá babička Dorothea Puente: Ve svém penzionu likvidovala alkoholiky, duševně nemocné i seniory
Zdroj: Profimedia

Dorothea Puente působila na první pohled jako milá a hodná babička. V jejím případě ale platilo rčení, že zdání klame. V osmdesátých letech totiž ve svém penzionu v kalifornském Sacramentu spáchala nejméně devět vražd.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 08. 2022 14:00

Služeb jejího ubytovacího zařízení využívali zejména starší a zdravotně postižení lidé. Nikdo z nich netušil, že pod maskou ochotného člověka se ukrývá bestie, která se neštítí některé klienty uškrtit, zakopat na zahradě a nechat si proplatit jejich důchody.

Šestnáctiletá prostitutka

Dorothea Puente, rozená Dorothea Helen Gray, se narodila 9. ledna 1929 v Redlands v Kalifornii. Když jí bylo osm, zemřel její otec na tuberkulózu. Matka byla alkoholička a o rok později se zabila na motorce. Dorothea se musela se svými šesti sourozenci začít protloukat mezi dětskými domovy a rodinami příbuzných.

V šestnácti letech se přestěhovala do Olympie ve Washingtonu, kde se začala živit prostitucí. O něco později se provdala Freda McFaula, ale po třech letech se rozvedli. Manželství s Axelem Brenem Johanssonem jí sice vydrželo až do roku 1966, ale neustále se hádali. Axelovi vadilo její pití a záliba v hazardních hrách. A když se dozvěděl, že se předhazovala jednomu tajnému policistovi, poslal ji do blázince. Když se Dorothea vdávala potřetí, otevřela svůj nechvalně známý penzion.

Hrůzný penzion Dorothey Puente

Sociální pracovníci se nejdříve na její penzion dívali s úctou. Byla známá tím, že přijímala těžké případy - uzdravující se alkoholiky, narkomany, duševně nemocné a staré lidi. Ale to byla jenom fasáda. Poprvé přišla o penzion v sedmdesátých letech, když se provalilo, že vybírala důchody klientů na své jméno. Na nějakou dobu se stala osobní ošetřovatelkou. Jenže lidi ve své péči často omámila a ukradla jim všechny cennosti.

V roce 1982 si za své krádeže šla sednout do chládku. O tři roky později ji propustili s tím, že jí byla diagnostikována schizofrenie a měla nařízeno přísné sledování. Puente to bylo jedno. Sotva se dostala na svobodu, otevřela znovu svůj penzion. Tentokrát do něj ale přijímala lidi bez domova, rodiny a přátel, kteří by nikomu neměli chybět. A právě tehdy začal mizet jeden host za druhým.

Záhadná úmrtí

Když se do penzionu nastěhovala jednašedesátiletá Ruth Monroe, brzy zemřela na předávkování kodeinem a paracetamolem. Puente řekla policii, že šlo o sebevraždu. Ruth měla mít deprese kvůli smrtelné nemoci svého manžela. O tři roky později pracoval v penzionu kutil Ismael Florez. Když byl hotov, požádala ho ještě, zda by jí nepostavil metr osmdesát dlouhou dřevěnou bednu. Tu následně spustila na vodu. Na Nový rok si bedny připomínající rakev všiml rybář a informoval policii, která uvnitř našla rozkládající se tělo staršího muže. Po třech letech byla oběť identifikována, byl to jeden z hostů jejího penzionu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Serial Killing (@serial_killing)

Když zmizel další člověk, muži zákona vyrazili přímo do penzionu. Majitelka i rezidenti tvrdili, že musí být na dovolené. Při odchodu jim však jeden z nich podstrčil lístek, na němž bylo uvedeno, že to není pravda. Vyšetřovatelé se vrátili, prohledali dům a požádali také o možnost podívat se na dvůr. Puente jim k tomu dokonce ochotně půjčila i lopatu. Pak se bezelstně zeptala, zda si může odskočit koupit kávu. Souhlasili. Když vykopali tělo osmasedmdesátiletého Leona Carpentera a dalších šest mrtvol, byla Puente již v tahu.

Uvěznění majitelky Domu smrti

Puente se dařilo utíkat jen pět dní, pak byla zadržena v Los Angeles, kde ji jeden muž poznal na základě televizní reportáže. Při převozu do Sacramenta prohlásila, že bývala dobrým člověkem. U soudu ji její právníci označili za milou babičku se sklony ke krádežím. Pravdou je, že patologové nedokázali určit příčinu smrti.

Státní prokurátor John O’Mara tvrdil, že Dorothea své oběti omámila, ukradla jim, co se dalo, a poté je s pomocí bývalých trestanců pohřbila na dvoře. Důkazem měl být fakt, že ve všech tělech byl nalezen lék na nespavost. Dorothea Puente byla odsouzena za tři vraždy k doživotí. Přesto až do své smrti trvala na nevině. Zemřela 27. března 2011 ve věku 82 let.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Dorothea Puente

Allthatsinteresting.com: The Monstrous Crimes Of The Dorothea Puente, The “Death House Landlady”

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články