5 znamení zvěrokruhu, pro která je vaření vášeň a vždy si u nich pochutnáte

5 znamení zvěrokruhu, pro která je vaření vášeň a vždy si u nich pochutnáte
Zdroj: Freepik

Přemýšlíte, proč vám vaše drahá polovička nikdy nic neuvaří? Nebo naopak, jak je možné, že se v kuchyni pohybuje s takovou grácií? Každé znamení zvěrokruhu má k vaření trochu jiný vztah, některá vyloženě patří k nekorunovaným králům kuchyní.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 26. 03. 2021 07:00

Podle horoskopu existuje pět znamení zvěrokruhu, která mají k vaření vřelý vztah a skutečně jim jde od ruky. Neváhají pro své blízké připravit několikachodové menu, případně experimentovat s chutěmi. O kterých zrozencích je řeč?

Znamení zvěrokruhu Vodnář (21. ledna – 20. února)

Pokud Vodnáři vaří jen na základě toho, že chtějí, a ne proto, že musí, jsou ve svém živlu. Ze všeho v životě dokážou udělat hru a nejinak je tomu i v kuchyni. Rádi zkoušejí nové a příliš se nevyžívají v tradiční kuchyni. A pokud ano, jen do té doby, než objeví všechny zahraniční chutě.

Nechtějte však po nich, aby vařili každý den. Neradi dělají něco z povinnosti. Málokdy také budou chtít svými pokrmy hostit návštěvu, neboť většinou neradi prezentují svá díla okolí. V tom si moc nevěří. Doma jsou ale za bohy!

Znamení zvěrokruhu Býk (21. dubna – 21. května)

Mistři kuchaři, poklona! Býci hledají recepty, vymýšlejí nové a všechno, co vidí kolem sebe, potřebují ochutnat. Potrpí si na vytříbené chutě, rozmanitou kuchyni a jsou to oni, kdo v zahraničí vyzkouší místní jídlo bez ohledu na předsudky.

V jejich kuchyni pravděpodobně najdete kuchyňské náčiní, o kterém jste v životě neslyšeli, ale Býci vám s ním předvedou dokonalou symfonii. Pokud k nim půjdete na večeři, budou mít perfektně prostřeno, dokonale naservírováno a nezapomenou na dezert.

Znamení zvěrokruhu Blíženci (22. května – 21. června)

Jsou jedněmi z těch, které vaření, pokud je součástí denní rutiny, dohání k šílenství. Nesnášejí stereotyp, a pokud je pro ně něco opravdu povinnost, nijak zvlášť k tomu netíhnout. Pokud však mají prostor experimentovat a dělat si to podle svého, mohou z nich být i skvělí šéfkuchaři.

Trochu jim chybí systematičnost, a tak po sobě často zanechají v kuchyni neuvěřitelný nepořádek. Věřte ale, že za ten výborný pokrm, co vytvoří, ho po nich rádi uklidíte!

Znamení zvěrokruhu Rak (22. června – 22. července)

Rakům je vlastní teplo rodinného kruhu, proto i vaření je pro ně radost a součást života. V kuchyni se mohou přetrhnout zejména ve chvíli, kdy vaří pro své blízké. To od nich čekejte klidně deset chodů té nejvyšší kvality.

Příliš nefandí experimentům, a tak v jejich kuchyni najdete zejména recepty, které vaří opakovaně. Pravdou je, že pokud se už do nějakého hokusu pokusu pustí, většinou se jim moc nepovede. Mají své zajeté postupy, ve kterých si jsou jistí, a mistry improvizace bychom je nenazývali.

Znamení zvěrokruhu Štír (24. října – 22. listopadu)

Na první pohled byste to do nich neřekli, ale Štíři jsou až překvapivými mistry kuchyně. Na rozdíl od Raků je improvizace skutečně baví a mnohdy vás až překvapí, co na talíři vykouzlí. Jsou dokonalými labužníky, proto vám nikdy nenaservírují nic, co by jejich jazyku nelahodilo. Naopak jsou znalci chutí, a proto dokážou skvěle poznat, co se k čemu hodí. Vaří nápaditě, nevšedně a konvence jim nic neříkají.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články