Gábina (37): Přítelovy dcery mi dělaly ze života peklo. Jak je zkrotit, mi poradil až člověk, od kterého bych to nejmíň čekala

Gábina (37): Přítelovy dcery mi dělaly ze života peklo. Jak je zkrotit, mi poradil až člověk, od kterého bych to nejmíň čekala
Zdroj: Pixabay

Gábina si prošla rozvodem, kvůli němuž přestala věřit na lásku. Po třech letech si ale uvědomila, že má ještě právo být šťastná. Brzy poznala Damiána, který měl v péči své dcerky. Když spolu začali bydlet, nedomysleli jednu věc.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 04. 11. 2021 13:00

S manželem jsme se rozvedli, když bylo dceři Elišce pět let. Igor jednoho dne přišel domů a řekl, že od nás odchází. Stála za tím jiná žena a já odmítla jakkoliv bojovat. Po třech letech od rozvodu jsem dostala šanci na novou lásku, ale i tam nastal jistý zádrhel. Vlastně dva.

Novou lásku jsem našla na tenisovém kurtu

Když mi Igor oznámil, že se zamiloval jinde, přišla jsem si mizerně. Snažila jsem se hledat chybu u sebe a přemýšlet, proč jsem nedokázala naplnit jeho touhy a představy. Možná jsem byla málo tolerantní? Možná jsem myslela jen na sebe? Na nic konkrétního jsem nepřišla. Rozvod kvůli Elišce proběhl v klidu.

Igor si přál střídavou péči, kterou jsem samozřejmě dovolila, protože otec to byl prvotřídní. Jednou za čtrnáct dní jsem měla víkend jen pro sebe. Dlouho jsem nevěděla, co mám vlastně dělat. Byt zel prázdnotou a já neměla žádný koníček. První rok jsem trávila oplakáváním rozpadlé rodiny. Druhý rok jsem nabrala síly a vrátila se ke svému milovanému tenisu.

Právě na kurtu jsem se poznala s Damiánem. Jednou mu nepřišel parťák a moje kamarádka si zvrtla kotník. Tak mě vyzval na zápas. Nevím, jestli mě šetřil, nebo to neuměl, ale ten mač jsem vyhrála. Záhy mě pozval na skleničku a my se začali pravidelně scházet. Stejně jako já i on byl rozvedený a měl děti, dcery Sáru (9) a Míšu (11).

Přítelovy dcery nás s Eliškou nepřijaly

Holky měl ve střídavé péči. Po roce a půl jsme se rozhodli, že spolu začneme bydlet. Damián měl o poznání větší byt, takže jsme šli k němu. Nevím, kam jsem tehdy dala rozum. Automaticky jsem předpokládala, že si naše děti sednou a budou z nich kamarádi. Jenže už první týdny to byla řehole.

Damiánovy holky pořád nasazovaly na Elišku. Protože z nich byla nejmladší, myslely si, že se nad ní mohou povyšovat. Braly jí a ničily hračky, dělaly jí naschvály. Co chvíli jsme jim domlouvali, ale nebylo to k ničemu. Sotva jsme se otočili, už jí ubližovaly. S přítelem jsme z toho byli smutní. Holky se nedaly zkrotit.

Na mě byly drzé, odmlouvaly mi a evidentně chtěly jediné - rozeštvat nás s Damiánem, aby měly tatínka zase jen pro sebe. Po půl roce, kdy byla situace pořád stejná, ne-li horší, jsem to začínala vzdávat. Eliška byla doma v menšině, Damián s tím nic nenadělal a já chtěla pryč. Štěstí a spokojenost mé dcery byly na prvním místě.

Bývalý manžel mi poradil, jak na ně

Eliška si čím dál častěji přála být u otce. Ten dlouho netušil, která bije. Až když mu dcera řekla, jak se u nás doma věcí mají, mi zavolal, aby mě podpořil. ,,Já si prošel tím samým. Přítelkyně má syna z předchozího vztahu. Snažil se mě vyhnat, ale já se nedal,“ začal vyprávět.

,,Musíš těm potvůrkám prostě ukázat, že se nevzdáš. Vezmi si je bokem a řekni jim, že jejich tatínka miluješ. Musíš jim vysvětlit, že i jeho štěstí je důležité a že to, co dělají, ho šťastným neudělá. Uvidíš, třeba to pochopí,“ prozradil mi a já žasla, jak na to přišel.

Neměla jsem co ztratit. Když byl Damián v práci, šla jsem za holkama. ,,Hele, vy dvě! Vašeho tátu miluju. Když mě vyženete, přijde další ženská a může být horší než já. Tak nám s Eliškou dejte šanci. Budeme kamarádky,“ vyložila jsem karty. Obě na mě koukaly jako puk. Kupodivu se od toho dne chovají jinak. Možná pochopily, že jim nechceme tátu vzít, jen chceme být součástí jejich rodiny.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články