Halina (37): Zlobím se na celý svět, protože se nám nedaří počít. Odnesla to i moje sestra

Halina (37): Zlobím se na celý svět, protože se nám nedaří počít. Odnesla to i moje sestra
Zdroj: Freepik

Halina se s partnerem už sedm let snaží o dítě. Z nějakého důvodu se stále nedaří. Halina kvůli tomu nenávidí všechny těhotné ženy a maminky. A averzi pociťuje i vůči vlastní sestře.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 10. 12. 2021 08:00

Někdo děti ani nechce a má hned dvě. Nám by s Patrikem (34) stačilo jedno, ale někdo nám ho asi nepřeje. I přes skutečnost, že jsme oba zdraví a nic nám v početí nebrání, se o něj už sedm let marně snažíme. Kvůli tomu nesnáším všechny těhotné ženy a bohužel i vlastní sestru, která bude co nevidět rodit.

Z nějakého důvodu se nám nedaří početí

Mnohokrát jsem četla příběh o tom, jak žena nechtěla dítě a má ho. Nad takovým článkem vždycky kroutím hlavou: ,,Ty huso, co já bych za to dala.“ Třeba moje kamarádka Markéta. Střídá chlapy jako ponožky. Děti nikdy nechtěla, prý není ten typ. A co myslíte? Je těhotná a dítě nechce. Právě kvůli tomu jsem naše přátelství musela ukončit. Bude mít něco, co chci já.

S Patrikem jsme podstoupili všechna možná vyšetření. ,,Jste zdraví, musíte být trpěliví,“ sdělovala mi gynekoložka. Ono když se snažíte pět let a pořád nic, ztrácíte naději. Bohužel u nás nezafungovalo ani umělé oplodnění. Nikdo mi nedokáže říct proč.

Svého času jsem si svou frustraci vybíjela na Patrikovi. Až psycholog mi vysvětlil, že on za to vážně nemůže. Patrik má svatou trpělivost a pořád věří, že se nám to jednoho dne podaří. Jenže ve mně se něco zlomilo. Jakmile vidím na ulici těhotnou ženu, jsem schopna na ni křičet a urážet ji.

Nenávidím všechny těhotné ženy, i vlastní sestru

Když se to stalo poprvé, jako bych to nebyla já. Patrik se za mě neskutečně styděl, ale mně se v tu chvíli, kdy jsem na tu těhotnou řvala, hrozně ulevilo. Jednou jsem dokonce vynadala jedné mamince, která hubovala ani ne ročnímu dítěti za to, že si cpe kamínky do pusy. ,,To jste teda maminka! Vždyť je to dítě. Nechte ho být,“ pustila jsem se do ní.

,,Starej se o sebe a svoje dítě,“ uzemnila mě. ,,Já ale žádné nemám,“ proběhlo mi hlavou. Nedokážu se s tím zkrátka vyrovnat. Tak moc bych si dítě přála. Dala bych za něj cokoliv. Cokoliv! Vzdám se všeho, co bude nutné, jen abych držela v náručí malý uzlíček. Nejvíc mě dožralo, když mi moje mladší sestra oznámila, že je v tom.

,,Tak my budeme na Vánoce tři,“ řekla mi někdy v březnu. Ale jak to řekla! Jako by ji to obtěžovalo. Navíc s Romanem jsou ani ne dva roky. A už mají dítě? Není to trochu nefér? Dokud to na ní nebylo vidět, nijak jsem to neprožívala. Jenže někdy v pátém měsíci jí najednou vyrostlo břicho. A já ji od toho dne nemůžu ani cítit.

Sestřino těhotenství mi leze na nervy

Jakmile se sejdeme na nějaké rodinné oslavě, všichni kolem ní skáčou. ,,Leničko, nepotřebuješ něco? A už víte, co to bude? Holčička? Jééé, to je krásný. A jak se bude jmenovat?“ radovala se naše matka. ,,Abyste se ne...,“ ujelo mi jednou. Na to konto mi matka řekla: ,,Neboj, taky se dočkáš.

Po sedmi letech snažení už snad ani nedoufám. Sestru jsem měsíce neviděla, protože na to nemám sílu. Já chci taky dítě! Mám na to právo, nebo ne? Proč to sakra nejde? Už mi moc času nezbývá. Nevím, jak s tím budu žít, pokud se to nepodaří.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články