Veronika (63): Nikdy by mě nenapadlo, že milování v pozdním věku může být takovým požitkem

Veronika (63): Nikdy by mě nenapadlo, že milování v pozdním věku může být takovým požitkem
Zdroj: Unsplash

Veronika si myslela, že sex už v jejím věku nepřichází v úvahu. Její manžel to ale viděl jinak. Po několika letech, kdy spolu nespali, toto téma znovu otevřel. A Veronice došlo, že právě milování bylo to, co jí poslední roky chybělo.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 12. 04. 2021 16:30

Pokud dobře počítám, s manželem Robertem (66) jsme se nemilovali rovných osm let. Vyšumělo to tak nějak samo. Možná to celé začalo v době, kdy jsem procházela menopauzou.

Sex během přechodu jsem odmítala

Tehdy mi bylo 54 let. Měla jsem neskutečné návaly horka. Zničehonic mě bolela hlava a vydržela mě trápit i další dva dny. Měla jsem závratě, potila jsem se. Trpěla jsem výkyvy nálad. Robert to se mnou neměl jednoduché. Pořád jsme se hádali. Mně stačilo velmi málo k tomu, abych bouchla jako papiňák.

Matně si vybavuji, že i tak to na mě Robert zkoušel se sexem. To ale tvrdě narazil. Sex bylo to poslední, na co jsem měla chuť. Zkoušel to klidně půl roku, než pochopil, že to nemá smysl. Přechod a všechno s ním spojené trvalo do mých šedesáti. Pak jsem si jednoho dne uvědomila, že se zase cítím dobře.

Zjevně jsem tak působila i navenek. Robertovi se ulevilo, protože jsem se hodila do klidu. Opět jsme spolu mluvili jako lidé, co se mají rádi. Znovu jsme začali podnikat to, co nám dělalo radost. Robert zariskoval a jednoho večera se ke mně přitulil. Rukou šátral pod peřinou. „Není to v našem věku nezákonné?“ zeptala jsem se. On byl ale rozjetý.

Byl to neskutečný zážitek

I když jsme manželé přes třicet let, v tu chvíli jsem měla pocit, jako bych byla panna a dělala to poprvé. Skoro jsem se před manželem styděla. On si ale celou situaci vzhledem k našemu věku pojistil. Vytáhnul masážní olejíček, pokapal mi jím celé tělo a pár minut mě masíroval. Netušila jsem, že ve mně probudí takovou touhu po milování.

I na něj jsem musela pomalu. Předehra byla podstatně delší než v době, kdy nám bylo třicet. Nakonec se ale podařilo a my mohli jít na věc. Naše spojení bylo neskutečně intenzivní a harmonické. Dosáhnout orgasmu nám sice trvalo trochu déle, ale o to lepší zážitek to byl. Je pravdou, že byl podstatně kratší než v mládí, ale to čert vem.

Nevěřila bych, že v našem věku je něco takového ještě možné. Hned druhý večer jsem to na manžela zkusila já. Bohužel, v tomto nás věk limituje. Robert neměl šanci dosáhnout erekce. Potřeboval minimálně další dva dny na zotavenou. Já jsem mezitím udělala zásobu olejíčků a různých gelů, které nám měly být nápomocny.

Nevěřte, že senioři nemají na sex nárok

Trvalo pár týdnů, než jsme se osmělili k divočejšímu číslu. Zkusili jsme polohu, kdy jsem já byla nahoře. Hlavou se mi honilo, abych manželovi nějak neublížila. Věděla jsem, že ho zlobí záda a občas mu v nich rupne. On ale na poloze trval. Po nutné předehře jsem na něj nasedla a nestačila se divit, jaký samec se v něm probudil.

Stačilo nám pár vteřin k tomu, abychom oba zrychleně dýchali. Já jsem se samým štěstím začala nahlas smát. „Co je ti k smíchu?“ zeptal se Robert ještě pořád udýchaně. „My. To, že to ještě ve věku, kdy máme oba protézu, dokážeme,“ vysvětlila jsem mu. Nevěřte fámě, že senioři už na sex nemají nárok. Ba naopak. Máme oba pocit, že jsme díky tomu omládli. Hlavně psychicky. Tak hurá do toho!

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články