Módní tipy pro ženy 50+: Skvělou službu udělá kapsulový šatník a v doplňcích je prostor pro výstřelky

Jednoduché módní tipy pro ženy nad 50 let: Skvělou službu udělá kapsulový šatník a v doplňcích je prostor pro výstřelky
Zdroj: Profimedia
Univerzální styling, který bez ohledu na věk sluší všem. Jednoduchý top s potiskem, oblíbeným vzorem nebo "jen" v neutrální barvě, která je vám blízká, sako, které skvěle padne, a vaše oblíbené džíny. Top s proužky, 399 Kč, džíny střihu mom, 699 Kč a sako 1199 Kč, vše F&F.Existuje-li jeden kousek, který ve vašem šatníku přetrvá na věky, je to rozhodně klasický trenčkot. Tchibo, 2 990 KčNemusíte se vyhýbat ani aktuálnímu trendu  – transparentním prvkům. Zvolte decentní variantu s průsvitnými rukávy topu Even&Odd (399 Kč) a kombinujte jej s vašimi oblíbenými kousky.Denim, to nejsou jen džíny. Aby to nebyla nuda, zkuste do své jarní výbavy zakomponovat znovuobjevenou novinku - džínovou sukni v maxi délce. Reserved, 899 Kč+ 9 fotek+ 10 fotek

Zrají-li ženy s věkem jako víno, stejně ušlechtilou proměnou by měl procházet i jejich šatník. Těch, které jdou příkladem, najdeme mnoho. Se stylem sobě vlastním dokazují, že věk je jen číslo a pověstná moudrost, která jej doprovází, může jít ruku v ruce se stylem, jež datum narození stírá, je nadčasový, osobitý, ale především skvěle vypadá.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 19. 03. 2023 09:00

Jakými stěžejními kousky vybavit šatník, začíná-li váš věk pětkou, šestkou či vyšším číslem? Nenechte se zastrašit škarohlídskými radami, které vám toho víc zakazují, než povolují. Řiďte se především citem, přeci jen samy nejlépe víte, co vám sluší a na čem stavět i nadále.

Potisky a barvy chytře zakomponujte do outfitu

Rozhodně neplatí poučky, které z šatníku žen (málem) nad třicet vyřazují hravost a pestré barvy. Není třeba se jim vyhýbat, pokud vám doposud dělaly společnost. Kouzlo triku, jak je ve své garderobě udržet i nadále, tkví v drobnostech. Milujete-li barvy či potisky, nebraňte se jim, tričko s výrazným motivem doplňte vámi prověřeným a osvědčeným střihem džín a klasickým sakem, nazujte jednoduché šněrovací či slip-on kecky, rty obtáhněte rudou rtěnkou a ležérně šik model pro ženy všeho věku máte připraven.

Nepřehánějte to s dalšími doplňky či výraznějším líčením, sáhněte po jednoduché kabelce či tašce typu shopper a můžete v tomto modelu bez potíží strávit celý den. Protáhly se vám schůzky až do večera? Nevadí, vyměňte tenisky za lodičky a rovnou vyrazte na drink s kamarádkami.

Našly jste šaty, které vám sluší? Pořiďte si jich víc!

Další rada, která spolehlivě posílí váš 50+ šatník, zní: kapsulová móda. Našly jste v průběhu let střih, délku, materiál, zkrátka model, na který v žádném ohledu nedáte dopustit? Držte se jej! Na místě je pořídit si klidně více variant kousku, který vám dokonale padne, a na něm stavět podstatnou část svého každodenního stylu.

Příkladem mohou být klasické pouzdrové či jinak univerzální šaty, ve kterých se cítíte dobře za všech okolností. Sáhněte po trenčkotu, blejzru či módním bomberu, přesně podle příležitosti, na kterou se chystáte, a máte hotovo. Pojme-li váš šatník více barev stejného modelu, jedině dobře, škála kombinací tím příjemně roste. Stejně můžete vyřešit i potřebné množství košil či jednoduchých topů. Zvolte je v několika délkách a barvách a vzájemné kombinace vás nikdy nezklamou, padnou vám přece dokonale už dlouhá léta.

Trendy mikiny s kapucí patří i do uhlazenějšího šatníku

Zalíbil se vám některý z aktuálních trendů? Mikiny s kapucí, transparentní materiály nebo nová džínová vlna? Určitě se jim nevyhýbejte. Klasickou "hoodie" jednoduše zapojíte i do uhlazenějšího šatníku. Noste ji netradičně i k elegantním kalhotám, pod trenčkot či klasický plášť a nebojte se ani kombinace s lodičkami. Můžete zvolit prodlouženou variantu nebo propínací model a nosit ji jako další vrstvu přes oblíbený outfit, nezapomeňte ale na prvek, který sportovní ráz mikiny rozbije a pomyslně ji postaví do elegantnější role.

Odpírat si transparentní materiály také není na místě. Co třeba top s průsvitnými rukávy, který doplní vaši oblíbenou sukni nebo klasicky střižené kalhoty? Transparentní propínací šaty zase můžete obléci přes oblíbenou tuniku nebo prodloužený top a legíny. Volte vždy co nejjednodušší střihy s minimem členění , vyhněte se vzorům a výsledek vás mile překvapí.

I po padesátce budete šik v denimu

Džínové modely jsou to poslední, čemu by se ženy zralejšího věku měly vyhýbat. Pevnější charakter denimového materiálu a časem dokonale prověřené střihy se nabízejí jako ideální varianta pro šatník elegantních padesátnic. Určitě se nezříkejte aktuálního hitu – džínové maxisukně. Zalíbení jistě najdete i v košilových šatech z denimu, s vázačkou či páskem dovedou perfektně zvýraznit pas! V chladných dnech přes ně oblékněte dobře střižený plášť s výraznější fazonou, ten ostatně přijde vhod i jako další ze stěžejních prvků dokonale vyladěného šatníku.

Klasické džínové kalhoty patří k výbavě každé perfektně sladěné dámy, na ní ale je najít si konkrétní střih, se kterým dokonale souzní, a na něm pak stavět sbírku svého denimu. Barevnost, délka a šíře nohavic, s tím vším si můžete donekonečna hrát, důležité ale je, abyste se v nich cítila dokonale pohodlně. Pak si nemusíte odpírat ani zatracované nohavice typu slim fit či skinny, stejně jako neobvyklé barvy džínoviny – aktuálně oblíbené modely z bílé či šedivé škály.

Neodpírejte si hravost, ale všeho s mírou

Nevyhýbejte se striktně ani výstřelkům. Dopřejte si je ve formě doplňků – třeba výraznějších kabelek, bot či šátků. Triky, jakými podpořit šmrnc pomocí detailu kolem krku nebo ve vlasech, jistě znáte, jen se je nebojte zapojit i do variant, které vás dříve nenapadly. Nikde není psáno, že je s věkem zakázáno vyhýbat se hravým a vtipným drobnostem. Líbí se vám čepice s bambulí nebo kšiltovky? Noste je, volte decentní barevnost, nepřehánějte to s dalšími výraznými prvky a nic není zakázáno.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články