×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

švestky

Barbora (32): Po dědečkovi jsem zdědila dům a starý sad se švestkami. Nečekaně jsem v něm objevila něco víc než jen ovoce

Barbora (32): Po dědečkovi jsem zdědila dům a starý sad se švestkami. Nečekaně jsem v něm objevila něco víc než jen ovoce

Vítejte na chatě Oldřicha Navrátila: Postavil ji na místě starého mlýna, kam jezdí už 72 let

Vítejte na chatě Oldřicha Navrátila: Postavil ji na místě starého mlýna, kam jezdí už 72 let

Nejlepší švestková povidla: Pečou se v troubě, říz jim dodá skořice, hřebíček a rum

Nejlepší švestková povidla: Pečou se v troubě, říz jim dodá skořice, hřebíček a rum

Rychlý švestkový koláč: Hrnečková klasika našich babiček s máslovou drobenkou

Rychlý švestkový koláč: Hrnečková klasika našich babiček s máslovou drobenkou

Drobenkový koláč s pudinkem: Švestky jsou přírodním zázrakem na štíhlou linii

Drobenkový koláč s pudinkem: Švestky jsou přírodním zázrakem na štíhlou linii

Švestková hitparáda: Vyhrají letos buchty, koláč anebo dáte šanci nákypu?

Švestková hitparáda: Vyhrají letos buchty, koláč anebo dáte šanci nákypu?

Kvašená zelenina je příjemným ozvláštněním podzimního jídelníčku

Kvašení: Vykouzlete české i světové podzimní přílohy netradičních chutí

Mirabelkový džem s vánočním kořením

Suroviny:

1 kg mirabelek
300 g třtinového cukru
ovocný pektin Labeta
šťáva z jednoho citrónu
1 hvězdička badyánu
5 ks hřebíčku
2 kousky celé skořice

Postup:

Omyté mirabelky podlijeme trochou vody (asi 50 ml), přidáme koření a rozvaříme do měkka. Necháme půl hodiny přikryté odpočinout, aby se rozleželo koření. Směs propasírujeme přes sítko, abychom se zbavili slupek a pecek. Ovocný pektin smícháme s třtinovým cukrem a přidáme k propasírovaným mirabelkám a zakápneme citronovou šťávou. Povaříme 5 minut, nezapomínáme průběžně míchat, aby se marmeláda nepřipálila. Hotový džem nalijeme do čistých skleniček, zavíčkujeme a obrátíme dnem vzhůru a necháme zchladnout. Skladujeme nejlépe na tmavém, chladném a suchém místě.

Želírování s létem nekončí: Skvělý džem ze superzdravých mirabelek - oblíbeného ovoce našich babiček

Zavařeniny a povidla ze švestek: Na co si dát pozor, abyste si na nich pochutnali?

Zavařeniny a povidla ze švestek: Na co si dát pozor, abyste si na nich pochutnali?

Pečený čaj nebo sirup pro dospělé: Osvědčené metody zpracování švestek

Pečený čaj nebo sirup pro dospělé: Osvědčené metody zpracování švestek

Švestkové knedlíky s mákem

Suroviny:

600 g brambor vařených ve slupce
200 g hrubé mouky
sůl
30 g másla
1 vejce
asi 1 kg švestek
120 g mletého máku
120 g moučkového cukru
80 g rozpuštěného másla nebo sádla

Postup:

Brambory uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, sůl, při pokojové teplotě změklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto. Podle potřeby přidáme mouku, event. dětskou krupičku. Těsto rozválíme na pomoučeném vále, rádýlkem nakrájíme na malé čtverce (velikost záleží na velikosti švestek), vložíme švestku a dobře zabalíme.

Vaříme v osolené vodě 5 minut, vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme na talíř, sypeme mákem smíchaným s cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem či sádlem.

Sladké knedlíky, rozpeky, krkovička. Nejlepší pochoutky ze švestek

Ovocné knedlíky patří na letní stůl

Ovocné knedlíky jako od babičky: Připravovaly se smažením, Neruda o nich psal fejetony

Švestky jsou zdrojem vitaminů, které naše tělo potřebuje.

Švestky aneb Tajemné královny starého Egypta, které jsou dobré nejen na koláči

Žebírka v coca-cole nebo ryba v ananasu. Takové recepty volají po vyzkoušení!

Sezona grilování je tu! Vyzkoušejte naše netradiční recepty na špízy se švestkami nebo žebírka v coca-cole

Na vině je nejen naše strava, nedostatek pohybu, ale i sedavé zaměstnání.

Každý třetí dnes trpí zácpou. Jak jí lze účinně předcházet a jaké triky vám při ní pomohou?

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceBoty s kožešinou zima 2025Kožešinové kabáty zima 2025Vánoční recepty
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyLinecké cukrovíVosí hnízda
Články Lifee.cz
Flitry pro ženy s velikostí XL: Jak je nosit, aby vašim křivkám lichotily, poradila stylistkaVáclav Kopta v pořadu Peče celá země ochutnává, když Pepa Maršálek kývne: Po první řadě mi z toho vyletěl cukrČihošťský zázrak je výpovědí o lidské statečnosti i zrůdnosti: Farář Josef Toufar zemřel na následky brutálního mučení estébákyPředstavitel Thora Chris Hemsworth má postavu snů: Pečoval o něj fyzioterapeut českého původuSvéráz Michal Tučný: Doma měl rád ticho a odpočíval na statku, který koupil od pratety Zdeňka TroškyProč je důležité druhé častěji oceňovat než kritizovat? Negativní emoce zůstávají v hlavě déle, říká psycholožka
Doporučené články
Objemným kabátům odzvonilo! Na scénu přichází chlupaté vesty a bolerkaKapr, salát… a politická debata. Jak ji zvládnout bez hádek?Vaše tělo má vlastní powerbanku. Naučte se „hacknout“ buňky a získejte zpět energiiSeriálový krasavec Jan Zadražil: Herec o svém soukromí příliš nemluví, ale se svou ženou je už od 17 letVlašský salát podle ČSN chutná jako před lety: Správná kombinace majonézy, zeleniny a salámu zaručí úspěch„Vývar je kuchyňské zlato,“ říká Filip Sajler. V jeho unikátní továrně bublá denně 400 tun vývaru a my máme video

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra