×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

zelenina

Citrony jako prostředek detoxu: Slyšeli jste o limonádové dietě?

Citrony jako prostředek detoxu: Slyšeli jste o limonádové dietě?

Ředkvičky: Červené královny jarní kuchyně. Jak s nimi pracovat a kde koupit ty nejlepší?
Komerční prezentace

Ředkvičky: Červené královny jarní kuchyně. Jak s nimi pracovat a kde koupit ty nejlepší?

Chřest by neměl chybět v kuchyni žádné správné kuchařky
Komerční prezentace

Chřest by neměl chybět v kuchyni žádné správné kuchařky

Vepřová panenka jako od šéfkuchaře: Jak zvládnout skvělé medailonky i v domácí kuchyni

Vepřová panenka jako od šéfkuchaře: Jak zvládnout skvělé medailonky i v domácí kuchyni

Zeleninový horoskop: Jaká zelenina vám prospívá podle znamení zvěrokruhu?

Zeleninový horoskop: Jaká zelenina vám prospívá podle znamení zvěrokruhu?

Dětský zimní jídelníček: Čím ho rozšiřovat, když je čerstvá sezónní zelenina nedostupná

Dětský zimní jídelníček: Čím ho rozšiřovat, když je čerstvá sezónní zelenina nedostupná

V centru Prahy najdete farmářské trhy například na Andělu u metra.

Farmářská tržiště dnes zahajují sezónu: Za kvalitními produkty vyrazte na Náplavku, co nového vás čeká na Kubáni?

Hrášek vám pomůže předcházet zažívacím potížím a ulevit od stresu a napětí.

Dietní polévky, které zahřejí: Nebojte se luštěnin ani máslové dýně

Jak zdravě zhubnout nejen do plesových šatů za týden. Nutriční specialistka radí

Jak zdravě zhubnout nejen do plesových šatů za týden. Nutriční specialistka radí

3 litry vývaru

Suroviny: 

1 kg kuřecích skeletů /tzv.karkas/
500 g kuřecích krků bez kůže
cca 4 l studené vody
8 kuliček černého pepře
1 kávová lžička soli
2 kuličky nového koření
3 větší snítky tymiánu
1 bobkový list
200 g mrkve
100 g řapíkatého celeru
100 g pórku / jen bílá část /
1 střední cibule
2 stroužky česneku
2 stonky plocholisté petržele
1 stonek libečku

Postup na vývar:

Troubu rozehřejeme na 220 °C. Skelety nasekáme na menší kusy, důkladně je propláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Položíme je na plech, vložíme do trouby na 10 minut, poté skelety otočíme na druhou stranu a pečeme dalších 10 minut do zlatova. Vyndáme z trouby. Krky a křídla důkladně propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Vložíme je společně s opečenými skelety do většího hrnce a přilejeme tolik studené vody, aby vše bylo potopené a na vyšším ohni přivedeme k varu. Stáhneme oheň na minimum a naběračkou odstraníme pěnu, která se na povrchu začne tvořit. Jakmile se pěna přestane tvořit, přidáme veškeré koření. Vaříme na nejmenším ohni 75 minut.
Mezi tím důkladně omyjeme, osušíme a nakrájíme mrkev a celer na kostky o hraně 0,5 cm. Pórek pečlivě omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na kousky 0,5 cm silné. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Po 75 minutách varu přidáme do vývaru nakrájenou zeleninu, cibuli, česnek, plocholistou petržel a libeček. Na středním ohni přivedeme k varu. Stáhneme oheň opět na minimum, odstraníme vzniklou pěnu a nezakryté vaříme dalších 45 minut.
Hotový vývar přecedíme přes jemný cedník a svaříme na množství 3 litrů.

Vývar podle šéfkuchaře Lukáše Holého: Kuřecí skelety pečte v troubě, po vychladnutí stáhněte tukový škraloup

Poke si můžete připravit na mnoho způsobů

Vánoční ryba jinak: Pokud chcete být IN, vyzkoušejte havajský trend jménem poké

Zákeřný zabiják jménem cholesterol. Jak ho udržet na uzdě podle výživové poradkyně

Zákeřný zabiják jménem cholesterol. Jak ho udržet na uzdě podle výživové poradkyně

Bojujte s podzimní depresí zelenou zeleninou!

Zelenou proti podzimním depresím: Jezte košťálovou zeleninu jako brokolici, kapustu a květák

Podzimní pomocník: Jaké nejčastější chyby děláme při vaření vývaru?

Podzimní pomocník: Jaké nejčastější chyby děláme při vaření vývaru?

Kvašená zelenina je příjemným ozvláštněním podzimního jídelníčku

Kvašení: Vykouzlete české i světové podzimní přílohy netradičních chutí

Další články
Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaDny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Hana Zagorová v posledním videu hýřila radostí: Těšila se na svůj muzikál, který letos oznámil pokračováníNepřehlédnutelný Čestmír Řanda: Respekt vzbuzoval v divadle i doma, hodinu jeho úmrtí provází záhada s hodinamiBabí léto ve sladkém objetí vanilky: Našli jsme 12 parfémů, které vás zahřejí na prahu podzimuStodola Jakuba Smolíka je ráj pro motorkáře: Vévodí jí stůl z cirkulárky a spousta sběratelských skvostůZuzana Zlatohlávková vypadá lépe než před 20 lety: Po dětech se moje tělo upravilo samoTrendy oblečení a výbava pro mladší i starší školáky: Vedou hravé barvy, pohodlí a udržitelnost
Doporučené články
Kate Middleton sází na královské eso: Tajemná fialová je hit letošního podzimuNejlépe zaplacený přesčas v životě: partnerka Cristiana Ronalda dostala zásnubní diamant za pět milionůPro Zuzanu, holku z paneláku, se vysněné bydlení zdálo léta utopií, ale nikdy se nevzdala“Zamilovala jsem se v padesáti a prožívám lásku jako z románu,” říká jako ve snách HelenaJak připravit melounový sorbet? Pouze dvě suroviny postačí k lahodnému osvěženíMáte rádi záviny? Pak musíte zkusit poticu – slovinský dezert, který dobyl Bílý dům i Vatikán

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra