Bydlení podle horoskopu: Jaké libůstky mají jednotlivá znamení zvěrokruhu

Bydlení podle horoskopu: Jaké libůstky mají jednotlivá znamení zvěrokruhu
Zdroj: Pixabay

Znamení zvěrokruhu může prozradit mnohé i o vašich interiérových preferencích. Co podle horoskopu patří do bytů vybavovaných na základě víry v astrologii a jak by se od sebe měly lišit hnízdečka jednotlivých znamení?

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 04. 02. 2020 06:00

Beran (21. 3. - 20. 4.)

Berani jsou velmi energičtí a akční, proto rádi pracují s výraznými prvky. V jejich hnízdečku se musí objevit něco červeného třeba byť jen v podobě výrazného akcentu. Co se týká barevných kombinací, nebrání se kontrastům ani ostrým přechodům.

Zároveň potřebují místečko, kde budou moc nerušeně odpočívat, zpravidla se jedná o designový gauč či masívní křeslo. Jako dekoraci na zeď rádi použijí něco neotřelého třeba repliku historické zbraně či kubistického obrazu. Z materiálů volí nejraději dřevo, pro jeho organičnost a jistou univerzalitu. U podlahových krytin kladou důraz na jednoduchou údržbu.

Býk (21. 4. - 21. 5.)

Býk dává přednost vlastnímu domu či bytu před pronájmem. Jelikož je dobrý hospodář, mívá dostatek prostředků na to, aby si vlastní hnízdečko obstaral. Z jeho příbytku musí sálat teplo a útulnost - a vždy tomu tak je! Ve vybavení Býk bývá spíše konzervativní, takže si pořizuje nábytek z masivu, který přežije ještě několik dalších generací.

Velice důležitá je pro ně kuchyň, která tvoří srdce jejich domova. Na kuchyňské lince proto nešetří a snaží se, aby byla co nejvíce nadčasová. Z barev preferují žlutou, která dokáže rozzářit stěny a pudrovou, která se hodí ke všemu. Ložnice musí být plná měkkých textilií v bílé či růžové barvě.

Blíženci (22. 5. - 21. 6.)

Příbytek Blíženců bývá velice nápaditý a plný jasných barev. Nábytek preferují moderní a spíše jednoduchý, jelikož spousta Blíženců se řadí mezi milovníky industriálního stylu. V domově Blíženců nesmí chybět velká okna, která se postarají o dostatek světla. Zrozenci tohoto znamení jsou doslova nadšení, když mohou přímo z obýváku či ložnice vyjít francouzským oknem na zahradu. V bytě musí mít alespoň prostorný balkón plný květin.

Z barev mají rády ty osvěžující, jako je "mintová" či žlutá. Do ložnice ale volí kvůli zklidnění těla a mysli neutrální barvy, jako je béžová, světle šedá či pudrová. Z elektroniky nesmí u nich doma chybět velká televize a počítač, který je spojuje s okolním světem, jelikož jde o to nejkomunikativnější znamení.

Rak (22. 6. - 22. 7.)

Račí doupátko je útulné a něžné. Rak je rodinný typ, takže v jeho příbytku nesmí chybět zarámované fotografie nejbližších a vlastních předků z několika generací. V ložnici nad postelí zase můžete najít obraz strážného anděla s rozpjatými křídly. Raci jsou také milovníky pečlivě zrenovovaných starých věcí, takže očekávejte stolek udělaný z historického šicího stroje či kredenc po prababičce natřenou bílou barvou a plnou růžového porcelánu.

V oknech Raků nesmí chybět nadýchané záclonky a závěsy s jemným motivem. Jelikož Raci patří mezi vodní znamení, neobejdou se ve své domácnosti bez malé fontánky či akvária s rybičkami. Z barev očekávejte bílou, světle modrou, mentolovou či starorůžovou.

Lev (23. 7. - 22. 8.)

Lvi mají na bydlení ty nejvyšší nároky, proto se jejich obydlí podobá šlechtickému paláci. Preferují teplé barvy, mezi kterými nesmí chybět zlatá. Sedací nábytek mají rádi masivní a hlavně pohodlný a s drahým čalouněním. Na zdech visí obrazy ve zlacených rámech, které bývají originály, i když třeba od začínajícího umělce.

Domov Lvů ale není v žádném případě přeplácaný, jelikož král zvířat moc dobře cítí hranici mezi zdobností a kýčem. Velkou pozornost věnují Lvi ložnici, protože si jako správné kočky rádi zalezou do pelíšku. Postel si proto nechávají vyrobit na míru a ze vzácnějšího druhu dřeva. Povlečení musí být z luxusního a hlavně příjemného materiálu, který je zároveň snadno udržovatelný.

Panna (23. 8. - 22. 9.)

Panny milují systém a rovnoměrnost. Pokud se chystáte na návštěvu o příbytku, který obývá Panna, očekávejte, že se budete muset zouvat ještě přede dveřmi, protože jejich majitele jakékoliv smítko na podlaze irituje.

Ve věcech mají Panny dokonalý pořádek a dbají na správné uskladnění věcí. Jejich nábytek je jednoduchý a plně funkční, nejčastěji ze dřeva, ale nevyhýbají se ani kovu. Doplňky jsou velice střídmé a bez jakýchkoli kudrlinek, jelikož Panny sázejí spíše na moderní design.

Do čeho neváhají investovat jsou kuchyňské spotřebiče, o kterých si samozřejmě dopředu načetli všechny recenze. V domově Panny nesmí v žádném případě chybět květiny, o které se starají téměř jako o vlastní děti.

Váhy (23. 9. - 23. 10)

Byt, který pro sebe zařídil zrozenec Vah, poznáte na první pohled, protože zavání jistou opulentností až koketérií. Váhy milují jemné a chlupaté materiály, takže se můžete těšit na malé koberečky a kožešinové předložky, které jsou zároveň velice hřejivé. Nesmí chybět ani luxusně vypadající stoleček, na který se dá krásně naservírovat káva v konvičce po babičce.

Na zdech očekávejte olejové malby krajinek či květin, které ale nesmí být v žádném případě kýč, jelikož Váhy jsou ochotny do umění investovat i nemalé částky. Váhy se nebojí barev a do svého domova jsou ochoty pustit i tmavé odstíny. Na poličkách Vah najdeme porcelánové figurky, které sbírají už od dětství hned vedle starožitné sošky, kterou ulovili na bleším trhu.

Štír (24. 10. -22. 11.)

Doupátko Štíra může u návštěvníka vzbudit spoustu otázek. Očekávejte proto barevné kontrasty, výrazné přechody a ostré linie. Barevné kombinace bývají odvážné, protože Štír je znamením, které dokáže sladit nesladitelné. Zpravidla se vyžívají v červené, temně fialové a tyrkysové. Štír přesto nedokáže opustit přírodu, takže se u něj doma vyskytují materiály jako dřevo, ratan či korek. Štíři nemají rádi ostré světlo, proto si pořizují těžké závěsy z luxusního materiálu.

Na zdech očekávejte obrazy, které na první pohled můžou působit jako obyčejná grafika, ale na ten druhý v sobě skrývají nejeden tajný význam. Štíři milují tajemno, takže se neobejdou bez polodrahokamů na poličce a vyobrazení svého astrologického znamení na nádobí či textilii.

Střelec (23. 11. - 21. 12.)

Střelci milují atypické bydlení, které má řadu možností. Obydlí musí být prostorné a čisté. Preferují materiály nenáročné na údržbu, jako jsou dlaždice či linoleum. Pokud chtějí svému příbytku dodat nádech luxusu, pořídí si koženou sedačku a křesla. Na zeď jsou schopní pověsit malbu od uznávaného umělce vedle obrázku svého malého dítěte, neděste se, v jejich podání to vypadá skvěle.

Střelci si nepotrpí na zbytečnosti v podobě roztomilých doplňků, jako dekorace volí suvenýry z dalekých cest, o kterých návštěvě vyprávějí při sebemenší příležitosti. Postel musí být prostorná, že by se do ní vešli klidně čtyři nocležníci. U vany zas očekávejte netradiční tvar či nejrůznější funkce jako perličková koupel.

Kozoroh (22. 12. - 20. 1.)

Kozorozi jsou praktičtí a podle toho vypadá i jejich příbytek. V zařizování domácnosti bývají střízliví a potrpí si na dokonalé uspořádání, přesto na svém hnízdečku nikdy nešetří! Když si pořídí koženou sedačku, tak musí být z pravé kůže.

Dekorací má Kozoroh minimum, přesto jde o kousky, které jsou trefou do černého. Jediným místem, kde můžeme najít kousek nostalgie, bývá kuchyně, ta je však vždy vyvážena moderními a praktickými spotřebiči. Barvy Kozoroh volí převážně zemité, i když pro osvěžení neváhá sáhnout po zelené či jasně žluté. Velice důležitý je pro něj také odpočinek, takže neváhá investovat nemalé částky do matrací a roštů. Co ještě nesmí chybět v obydlí Kozoroha, je charakteristická vůně vanilky či cedrového dřeva.

Vodnář (21. 1. - 20. 2.)

Byt Vodnářů bývá vzdušný a nábytku je v něm spíše méně, přesto splňuje všechno, co od pohodlného bydlení očekáváme. V jeho příbytku není místo pro zbytečnost ani lapače prachu, ale najdeme tu pár neotřelých designových kousků a jednu či dvě starožitnosti v jinak moderně laděném interiéru.

Z materiálů Vodnář miluje sklo a průhledné plasty, které můžeme nalézt na stolech, židlích i skříních. Na textiliích se mohou objevovat pestré až ulítlé vzory, které dráždí Vodnářovu fantazii. Světlo je pro tyto osoby velice důležité, takže doma často ani nemají závěsy. Lustr a lampy volí velké a silné ve stylu art deco. Co nesmí u Vodnářů chybět, je lehká a nevtíravá vůně, kterou šíří do éteru aromalampa či rozprašovač.

Ryby (21. 2. - 20. 3.)

V domově Ryb panuje harmonie a klid. Ryby inklinují k světlým odstínům modré, šedé a růžové, které kombinují s výrazným doplňkem v černé. Neočekávejte u nich žádné umělé materiály, ale připravte se na ty přírodní a často i recyklované. Není jim cizí dřevo, cihlová zeď či ručně vyráběný papír.

Ryby milují hebké textilie, kdy je neodradí ani náročná údržba. Jako potisk se dá očekávat esoterický symbol. K doplňkům mají Rybičky vždy vztah, ať už jde o kamínky od moře či knížky z antikvariátu. Jejich byteček je vždy plný květin, které čistí vzduch a zároveň jsou skvělou dekorací. Ryby patří ke znamením, které zvládne péči o jakoukoliv rostlinu.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články