10 nejočekávanějších hororů roku 2021: V zajetí démonů 3 i Hellraiser

10 nejočekávanějších hororů roku 2021: V zajetí démonů 3 i Hellraiser
Zdroj: New World Pictures
V zajetí démonů trošku jinak. Tentokrát o vlkodlacích. 
Návrat legendární vraždící panenky Chucky. Bude seriál lepší než film?
Hellraiser bude tento rok stahovat z kůže diváky HBO.
American Horror Story obsah nové řady stále tají. Pracovní (krycí) název zní Poutník.
+ 6 fotek+ 7 fotek

Rok 2021 bude bohatý na pokračování zajetých hororových sérií a také remaků již klasických hororů, které patří mezi absolutní špičku žánru. Kdo nás bude tedy tento rok strašit? Tak třeba chlapík s jehelníčkem na hlavě a staří dobří Živí mrtví.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 01. 2021 17:00

Na co se můžeme v roce 2021 těšit? Na snímky V zajetí démonů 3, Chucky, Hellraiser, American Horror Story, The Last of Us, Živí mrtví, The Sandman, Gremlins, Sabrinina děsivá dobrodružství a v duchu názvu pořadu Možná přijde i kouzelník také Vymítač ďábla.

V zajetí démonů 3

Děj: Jeden z nejzajímavějších případů manželů Warrenových (Edward Warren Miney a Lorraine Rita Warren byli americkými paranormálními vyšetřovateli a autory spojenými s prominentními případy strašidel, pozn. red.). Budou bojovat o duši mladého chlapce, který se před soudem hájí tím, že ho k vraždě donutil démon. Tentokrát však nepůjde o zlého ducha či bytost ze samotných hlubin pekla, ale o vlkodlaka.

Herci: Vera Farmiga, Patrick Wilson

Zajímavost: Producent James Wan již dopředu avizoval, že by chtěl změnit téma a věnovat se vlkodlakům.

Premiéra: Červen 2021 (kino)

Chucky

Děj: Slavná vraždící panenka Chucky se vrací, tentokráte ale na televizní obrazovky. Sprostě nadávat a mávat nožem bude nejdříve na americké stanici Syfy, pak si bude možné stáhnout jednotlivé díly na Amazon Prime.

Herci: Jennifer Tilly, Brad Dourif

Zajímavost: Na seriálu se podílí i producent úspěšného seriálu Městečko Twin Peaks.

Premiéra: Během roku 2021 (Amazon Prime)

Hellraiser

Děj: Další remake kultovní hororové klasiky. Kouzelná krabička, nebo spíše rébus, ze kterého vyleze nevrlý muž s černýma očima a hlavou posetou jehlami. S hláškou "kdo jsem a co jsem, po tom ti nic není" z vás pomocí řetězů strhne kůži. Při tom mu sekundují prapodivná individua: Ženy s kozím obličejem a velmi dlouhým jazykem, torzo těla pohybující se po rukou či věčně upocený profesor připomínající červa. Nechybí ani sadomaso kostýmy.

Herci: Všechny fanoušky zajímá jen jedno jméno - Doug Bradley, jediný a nefalšovaný Pinhead, tedy muž s jehelníčkem na hlavě. Objeví se v chystaném seriálu?

Zajímavost: V současnosti se také vyvíjí i další film z úspěšné frančízy Hellraiser. O hlavní roli tak bude zřejmě velký boj.

Premiéra: Druhá polovina roku 2021 (HBO)

American Horror Story

Děj: Tvůrci úspěšného seriálu American Horror Story, který běží i na Prima Cool, rádi mlží. Nejinak je tomu i u očekávané desáté řady. Pracovní název zní Pilgrim (Poutník). Fanoušci zase podle tajemného traileru spekulují o tom, že by se mohlo jednat o příběh takzvané Lady of the Dunes, tedy nevyřešené vraždy ženy, jejíž zohavené tělo bylo vyplaveno v roce 1974 u břehu Provincetownu v USA.

Herci: Kathy Bates, Sarah Paulson, Evan Peters

Zajímavost: V desáté řadě se má objevit i "Sám doma" Macaulay Culkin.

Premiéra: Zřejmě podzim 2021 (vysílá stanice FX, pořad je však dostupný i na Netflixu)

The Last of Us

Děj: Seriálová adaptace jedné z nejlepších počítačových her The Last of Us. V tomto světě neexistuje vláda ani společnost. Vše je v rozkladu. Za apokalypsu může parazitická houba, která mění lidi v zombie.

Herci: Bude upřesněno.

Zajímavost: Na pořadu se podílí tým, který vytvořil jeden z největších hitů stanice HBO - Černobyl.

Premiéra: Během roku 2021 (HBO)

Živí mrtví

Děj: Pandemie koronaviru zasáhla i jeden z nejsledovanějších seriálů na světě. Psychologické drama o různých lidech, kde jsou zombíci spíše jen taková kulisa, potěší své fanoušky desátou sérií až na podzim tohoto roku. Prý je ale už v plánu produkce i té další, v pořadí jedenácté sezóny.

Zajímavost: Na rozdíl od komiksu a hry se v seriálu žádná z postav nenakazila škrábnutím, ale jen kousnutím.

Premiéra: Podzim 2021 (po odvysílání na domovské stanici bude seriál dostupný na Netflixu, o něco později zřejmě na Prima Cool)

The Sandman

Děj: Sandman patří do zlatého fondu amerického komiksu. Příběh vládce Říše snů, v němž se mísí velkoměsto se starými legendami, pohádka s hororem a klasické vyprávění s postmodernou. Netflix si tak ukousl pořádně velké sousto. Autor komiksu Neil Gaiman se nechal slyšet, že než špatného Sandmana, tak raději žádného.

Herci: Bude upřesněno.

Zajímavost: První série by měla mít jedenáct epizod.

Premiéra: V roce 2021

Gremlins

Děj: Jsou to roztomilí tvorečkové, jen je nesmíte namočit, chránit před přímým světlem, a hlavně je za žádnou cenu nekrmte po půlnoci, i kdyby vás o to prosili na kolenou. Jenže pravidla jsou od toho, aby se porušovala, nebo aby se na ně zapomínalo. Pak ale dostaneme víc, než koupíme.

Herci: Bude upřesněno.

Zajímavost: Animovaná televizní série, která se bude odehrávat v době před prvním filmem.

Premiéra: V roce 2021 (HBO Max)

Sabrinina děsivá dobrodružství

Děj: Kdo má rád temněji laděné příběhy mladé čarodějnice Sabriny, je pro něho verze od Netflixu to pravé. V závěrečné sérii se musí postavit proti prastarým entitám, které usilují o zničení celého světa.

Herci: Kiernan Shipka, Ross Lynch, Miranda Otto

Zajímavost: Seriál se měl původně odehrávat v roce 1968, protože ale některé postavy používají produkty značky Apple, děj je zasazen do současnosti.

Premiéra: Celá řada je již od včerejška dostupná na Netflixu.

Vymítač ďábla

Děj: Hovoří se o tom hodně, ale jak bude nakonec vypadat finální podoba nového Vymítače, neví nikdo. Do kin by však měl film jít již tento rok. Půjde o zcela nový příběh, remake, nebo se bude děj snímku odehrávat ještě před samotnou Regan?

Herci: Bude upřesněno.

Zajímavost: Režisér William Friedkin popřel spekulace, že by opět usedl na režisérskou stoličku filmu o posedlé dívce. Tolik peněz prý nikdo nemá.

Premiéra: Během roku 2021

UPOZORNĚNÍ: Vzhledem k aktuální epidemii koronaviru se mohou premiéry filmů a seriálů změnit.

Zdroje informací:

Cinemablend.com

Whats-on-Netflix.com

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články