Lásky Radoslava Brzobohatého: První tragicky ztratil, tu poslední prý navštívil po smrti

Lásky Radoslava Brzobohatého: První tragicky ztratil, tu poslední prý navštívil po smrti
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Sněženky a machři: Nic naplat. Na povinný lyžařský kurz se musí. To ale neznamená, že se pobyt na horách nemůže vylepšit řadou zábavných příhod. Ve Slezsku měli diváci utrum, tajemník ostravské KSČ totiž na krátkou dobu pozastavil promítání komedie Sněženky a machři. Není přece možné, aby mladiství pili alkoholické nápoje...I další soudruzi mračili svá hustá obočí nad komedií Sněženky a machři. Vadilo jim, že nemá pravdu kolektiv, ale jednotlivec...Antonín Duchoslav v době natáčení komedie Sněženky a machři závodně lyžoval.+ 2 fotky+ 3 fotky

Radoslav Brzobohatý a jeho profesor Karda patří mezi nejznámější postavy komedie Sněženky a machři. Přestože hrál i v komediích a rozdával úsměvy, Radoslav Brzobohatý to v životě neměl vůbec lehké. Třikrát přežil vlastní smrt, a navíc se musel vypořádat s tragickým koncem své první lásky.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 03. 2022 11:00

Sněženky a machři: Na studenty druhého ročníku pražského gymnázia čeká povinný lyžařský kurz. Nikdo není zrovna nadšený z toho, že je hlavním vedoucím přísný profesor Karda (Radoslav Brzobohatý). To ale neodradí mužskou část osazenstva od provádění nejrůznějších klukovin. Na komedii Sněženky a machři z roku 1982 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima MAX.

Radoslav Brzobohatý přežil vlastní smrt

Tehdy to byl asi nejnáročnější den v životě Radoslava Brzobohatého. Temnou věštbu mu řekl režisér Vojtěch Jasný, který byl známý tím, že hercům sestavoval horoskopy. Brzobohatému sdělil, že před čtyřicítkou mu půjde během čtyřiadvaceti hodin o život. Šanci na přežití měl prý jen pouhých dvanáct procent.

A skutečně. Slavný herec nejprve unikl padajícím střešním trámům během požáru chalupy v Jizerských horách. O něco později ho málem srazil vlak. Před kolejemi s nefunkční signalizací prý zastavil jen díky svému instinktu. A do třetice mu na rušné křižovatce upadlo zadní kolo u auta. Ze všech těchto podivných příhod vyvázl zdráv.

Tragický konec první lásky Radoslava Brzobohatého

Herec se nemusel vypořádat pouze s vlastním nepříznivým osudem, ale také s jednou tragickou událostí. Jeho první láska Sváťa Macháčková spáchala sebevraždu. A to ho velmi ranilo. Prý s ním chtěla před tímto nešťastným rozhodnutím mluvit, bohužel to ale nestihl.

Jeho další partnerkou se stala Jarmila Kolářová, manželství ale dlouho nevydrželo. V roce 1964 si Radoslav Brzobohatý začal s Jiřinou Bohdalovou. Ale ani tento vztah nevydržel, přestože byli považováni za hvězdný a pevný pár. Herec se totiž na Slovensku seznámil s jinou ženou, Hanou Gregorovou. S ní poté měl syna Ondřeje. Gregorová vydržela s Brzobohatým až do jeho smrti. Zřejmě měl pravdu, když ji označil za holku do nepohody.

Návštěva ze záhrobí?

Brzobohatý měl s Gregorovou velmi silný vztah, dokazuje to i příhoda, se kterou se svěřila minulý rok deníku Aha. „Když zemřel, pořád jsem koukala, jestli se hýbe záclona nebo se klepe svíčka, ale nic se nestalo. Ale pak jednou v noci jsem se probudila s tím, že mě Radek drží v objetí. Ale jak drží!" vzpomínala na neobvyklý zážitek Hana Gregorová.

„To nebylo jako nějaký duch, byla jsem úplně sevřená. Pak otevřu oči, nespím, všude hrozná tma, pomalu jsem šla tou rukou dolů, abych ho chytla a tam už se to propadlo, už tam nebyl. Ale to objetí bylo velmi silné.” 

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Radoslav Brzobohatý 

Max.iprima.cz: Sněženky a machři: Nákupy v Tuzexu a Brzobohatý dělal dojem na Duchoslava 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články