Na Vraždách v Midsomeru se scenáristi vyřádili: Mordovali gilotinou i tankem

Vraždy v Midsomeru
Zdroj: Prima TV
Seriál měl mít původně zcela jiný název, a to sice Barnaby.Úplně prvním dílem seriálu nebyla Smrt staré dámy, ale pilot s názvem The Killing At Badger's Drift.Fakt, který znají jen zapřisáhlí fanoušci: v úvodní znělce je použit nástroj zvaný theremin. Hraje, aniž by se ho hráč fyzicky dotýkal.Midsomer bez vraždy? Ano, ale jen jednou, a to v epizodě s názvem Habeas Corpus.+ 6 fotek+ 7 fotek

Midsomer je na první pohled idylické městečko, které však ukrývá temné tajemství – má velmi vysokou míru vražd. Od roku 1997 se v seriálu stalo více než 200 vražd, což v průměru vychází na tři vraždy za epizodu. Které z nich byly nejbizarnější?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 23. 10. 2020 16:00

Máte rádi inspektora Barnabyho? V tom případě se podívejte dnes večer na Primu Krimi a Vraždy v Midsomeru. Midsomer je typické anglické hrabství s útulnými domy a hezkými zahrádkami. Za zdmi se však ukrývají mnohdy komplikované lidské povahy a přetvářka. Inspektora Barnabyho tak čeká rozmanitá práce, ke které často přistupuje s hořkým humorem.

Tank i nikotin

Tank v Midsomeru? Ano, a to na začátku devatenácté série, která se vysílala v roce 2016. V pilotní epizodě s názvem Vesnice, která vstala z mrtvých, je jeden muž rozdrcen tankem. Přijíždět jej všichni vidí na kilometry daleko, ale přesto, když se to stane, máme pocit, že jsme právě prožili něco velmi bizarního.

Ve Škrtičově lese je zase příčinou smrti injekčně vpravený roztok z nikotinu. Obětí je služebná. Tady se nabízí jízlivá poznámka, že kouření doopravdy zabíjí. Díl s titulkem Soudný den se tak jeví oproti ostatním “normální”. To se jen jedna malá holčička nepohodne s chůvou, zabije ji a nůž vloží do ruky jedné z panenek. Téměř dokonalý zločin.

UFO a gilotina

Kruhy v obilí a možná přítomnost mimozemšťanů. Místní ufolog je přesvědčený o tom, že řadu úmrtí má na svědomí jakási neznámá entita z jiné planety. Barnaby ale ví, že je to jinak. Příčinou úmrtí dvou mužů byl elektrický proud. Jejich těla pak byla zavlečena na pole s kruhy, aby vše ukazovalo na to, že byli zabiti zelenými mužíky.

V Midsomeru se zrovna natáčí film Červený bedrník. Součástí scény je i rekvizita v podobě francouzské gilotiny. Sťat je režisér snímku Nick Cheyney. Skoro to vypadá, jako by měli místní k filmařům nějaké výhrady. A nebyl by to právě Midsomer, kdyby se tato nelibost nedala najevo obskurním způsobem.

Rozhádaní důchodci a nebezpečný kult

Staré křivdy jsou nejhorší. Dva senioři, plukovník Hammond a desátník Hicks, si nemůžou přijít na jméno. Jejich zášť trvá už devadesát let. Místní obyvatelé se jednoho dne rozhodnou, že Hammonda trochu vystraší. Uspořádají únos, a když mu zavážou oči, začnou mu vyhrožovat zastřelením. Připravená pistole vystřelí, ale jen slepé náboje, pak se ale vynoří záhadná postava, která má v zásobníku ostré náboje.

V epizodě s názvem Čarodějův učeň se stane předmětem vyšetřování tajemná smrt asistentky kouzelníka. Barnaby musí proniknout do tajné sekty, která si říká Midsomerský kruh magie. Nakonec zjistí, že za smrt ženy nemohou magické síly, ale vrah, který své oběti zabíjí šípy otrávenými jedem jihoamerických žab.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Vraždy v Midsomer Murders

ITV: Midsomer Murders

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články