Přichází po 5 nebo 7 letech: Jak zažehnat krizi ve vztahu

Krize není nic příjemného.
Zdroj: Profimedia.cz
Krize ve vztahu nemusí skončit odchodem.Zvládnout se dá.Omezte množství hádek.Víme, že je to těžké.+ 1 fotka+ 2 fotky

Při dlouholetém vztahu téměř každý zaznamená, že už to není zdaleka tak intenzivní jako na začátku. Krize zpravidla přichází po pěti nebo sedmi letech. Poradíme vám, jak s ní pracovat a nadobro se jí zbavit.

Redaktor
Redaktor 11. 08. 2018 13:25

Krizi ve vztahu poznáte tak, že se zkrátka na svůj protějšek už vůbec netěšíte. Zatímco dříve jste utíkala z práce, abyste s ním mohla strávit každou volnou chvilku, teď je vám jedno, zda v práci budete o hodinu dřív. Zkuste si srovnat začátek vašeho vztahu a stávající situaci. Udělejte si rešerši. Třeba se vám pak bude lépe hodnotit, zda ve vztahu chcete setrvat, nebo z něho utéci.

Impulzem k odchodu může být poznání nového člověka. Svého současného partnera nemusíte zákonitě podvést, jen vám je prostě dobře s někým jiným, a tak se uchylujete k tomu, že chodíte na kafíčka a do kina s člověkem, který začíná být vašemu srdci blíž.

Pokud svého partnera či manžela nechcete ztratit, je potřeba se začít snažit. V první řadě musíte zjistit, zda danou krizi pociťujete oba dva a zda ji také oba dva chcete řešit. Pokud tomu tak je, ideálně byste se měli dostat ze zažitých stereotypů, což znamená odjet někam na dovolenou jen sami dva, bez dětí a kamarádů.

Citlivé období neřešte s přáteli nebo rodiči. Předně si musíte sednout s ním a probrat, co vám do života krizi přineslo. Pokud vám dovolená nepomůže, vyhledejte pomoc odborníka. Dejte si však pozor, aby byl na doporučení. Kvality nevyčtete z diplomů pověšených na zdi.

Za předpokladu, že nezabere ani odborná pomoc, můžete váš vztah klidně zahodit, jelikož velmi pravděpodobně nemá smysl. Je potřeba brát zřetel na to, zda máte děti, nebo nikoli, ale pokud spolu i nadále budete vycházet v míru, děti se budou cítit dobře i po vašem odloučení. Dost možná jim nakonec prospěje.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články