×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

recept

Základy české kuchyně podle Vaňka a Pohlreicha: Jak na vývar, knedlíčky, omáčky

Základy české kuchyně podle Vaňka a Pohlreicha: Jak na vývar, knedlíčky, omáčky

Hub je nyní v lese na každém kroku tolik, div o ně nezakopnete.

Houbařská sezona vrcholí: Na jaké úlovky se můžete těšit v září?

Medový roztok:

Med vlijeme do teplé vody, mícháme, až se rozpustí, a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni přibližně hodinu, sbíráme vznikající pěnu a zároveň průběžně přidáváme vyvařenou vodu. Poté necháme vychladnout asi na 25 °C.

Dochucení  - do medového roztoku před kvašením přidejte různá koření a ozvláštněte svoji medovinu. Použijte skořicovou kůru, dodá krásnou vůni a medovinu vyčeří a zbaví zákalu, hřebíček, koriandr nebo badyán. Limetka nebo citron navodí medovině svěží nádech, postačí jeden plod pokrájený na kolečka na 10 litrů roztoku. Fantazii se meze nekladou.

Medovina krok za krokem: Jak si ji vyrobit doma a k čemu slouží?

Z dýně můžete vykouzlit třeba úžasnou krémovou polévku

Dýňová sezona začala: Jak vybrat tu správnou a připravit ji na slano i sladko

Zavařeniny a povidla ze švestek: Na co si dát pozor, abyste si na nich pochutnali?

Zavařeniny a povidla ze švestek: Na co si dát pozor, abyste si na nich pochutnali?

Připravte si křupavé a zlatavé bramboráky

Křupavé bramboráky krok za krokem: Proč použít moučné brambory a jemné struhadlo

Pečený čaj nebo sirup pro dospělé: Osvědčené metody zpracování švestek

Pečený čaj nebo sirup pro dospělé: Osvědčené metody zpracování švestek

Pravidelná konzumace draslíku zajistí vašemu tělu pravidelný přísun draslíku a díky tomu si i upravíte váš krevní tlak.

Zdravá cuketa: Prospívá zažívání, zkrášluje pleť a hodí se i na pečení dezertů

Využijte poslední letní dny k přípravě dokonalého domácího ledového čaje

Obliba domácích ledových čajů roste: Recept bez cukru a zbytečných aromat

Švestkové knedlíky s mákem

Suroviny:

600 g brambor vařených ve slupce
200 g hrubé mouky
sůl
30 g másla
1 vejce
asi 1 kg švestek
120 g mletého máku
120 g moučkového cukru
80 g rozpuštěného másla nebo sádla

Postup:

Brambory uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, sůl, při pokojové teplotě změklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto. Podle potřeby přidáme mouku, event. dětskou krupičku. Těsto rozválíme na pomoučeném vále, rádýlkem nakrájíme na malé čtverce (velikost záleží na velikosti švestek), vložíme švestku a dobře zabalíme.

Vaříme v osolené vodě 5 minut, vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme na talíř, sypeme mákem smíchaným s cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem či sádlem.

Sladké knedlíky, rozpeky, krkovička. Nejlepší pochoutky ze švestek

Pošírované neboli ztracené vejce.

Pošírovaná a sázená vejce: Tipy a triky Zdeňka Pohlreicha

5. Vejce. Chcete shodit? Snídejte vejce! Podle vědců tato malá změna v jídelníčků významně sníží denní příjem kalorií.

Jak uvařit ta nejlepší vejce na hniličku – záleží i na jejich velikosti

Míchaná vajíčka

Luxusní míchaná vejce? Mohou být upražená na kámen, nebo jemná a lehounká

Dostatek bílkovin získáte z vajíček.

Jak uvařit krásně tekuté vejce na měkko – důležitý je čas a voda

Hummus z avokáda:

Suroviny:

2 avokáda
400 g konzervy cizrny
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky římského kmínu
5 g sušeného koriandru
sůl
pepř.

Postup:

Všechny uvedené ingredience rozmixujeme dohladka.

Pokud bude směs příliš hustá, zředíme ji pár lžícemi vody.

Hummus se skvěle hodí k čerstvé nakrájené zelenině, celozrnným opečeným tortillám a nebo jako husttí dresink do salátů.

Hummus: Potravina pro štíhlou linii, neobsahuje cholesterol a navzdory jménu lahodně chutná

Další články
Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Tento týden v Ulici: První milování Adriany s Prokopem, Blanka kvůli Kristýně prožije bezesnou nocOmlazení obličeje bez jehel nebo výplní: Tejpování je nová metoda liftingu12 let Kateřiny Winterové v Herbáři: Moderátorka oblíbeného pořadu zpočátku myslela, že se dlouho vysílat nebudeSlavní muži odhalili, jak přišli o vlasy: Petra Rychlého oholila kolegyně z Ordinace, Zdeněk Pohlreich maskoval pleš přehazovačkouMagdalena Reifová alias Majda z Kouzelné školky: Skrytě prodělala dva infarkty, lékaři ji zachránili za pět minut dvanáctMódní policie z Cen Thálie 2025: Vendula Pizingerová dala módní šach mat, Daniela Kolářová vsadila na výrazný šperk
Doporučené články
Výběr nejkrásnějších holínek, které vás zachrání před deštěm i módním fiaskemKrása začíná stravou. Deset potravin pro podporu přirozené tvorby kolagenuStarou roubenku z roku 1822 zachránili vlastníma rukama a vdechli jí nový životKterá znamení čeká ten nejlepší měsíc v roce? Střelci pocítí příliv optimismu a energie, Býci porozuměníJak udělat výborné lokše? Na tenké bramborové placky podle videa stačí jen 3 surovinyIkonické kuličky z Ikea: Tajemství receptu od šéfkuchaře z Michelina. Jak z jedné levné večeře udělali globální kolos s miliardou prodaných kusů

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra