×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

recept

Medový roztok:

Med vlijeme do teplé vody, mícháme, až se rozpustí, a přivedeme k varu. Vaříme na mírném plameni přibližně hodinu, sbíráme vznikající pěnu a zároveň průběžně přidáváme vyvařenou vodu. Poté necháme vychladnout asi na 25 °C.

Dochucení  - do medového roztoku před kvašením přidejte různá koření a ozvláštněte svoji medovinu. Použijte skořicovou kůru, dodá krásnou vůni a medovinu vyčeří a zbaví zákalu, hřebíček, koriandr nebo badyán. Limetka nebo citron navodí medovině svěží nádech, postačí jeden plod pokrájený na kolečka na 10 litrů roztoku. Fantazii se meze nekladou.

Medovina krok za krokem: Jak si ji vyrobit doma a k čemu slouží?

Z dýně můžete vykouzlit třeba úžasnou krémovou polévku

Dýňová sezona začala: Jak vybrat tu správnou a připravit ji na slano i sladko

Zavařeniny a povidla ze švestek: Na co si dát pozor, abyste si na nich pochutnali?

Zavařeniny a povidla ze švestek: Na co si dát pozor, abyste si na nich pochutnali?

Připravte si křupavé a zlatavé bramboráky

Křupavé bramboráky krok za krokem: Proč použít moučné brambory a jemné struhadlo

Pečený čaj nebo sirup pro dospělé: Osvědčené metody zpracování švestek

Pečený čaj nebo sirup pro dospělé: Osvědčené metody zpracování švestek

Pravidelná konzumace draslíku zajistí vašemu tělu pravidelný přísun draslíku a díky tomu si i upravíte váš krevní tlak.

Zdravá cuketa: Prospívá zažívání, zkrášluje pleť a hodí se i na pečení dezertů

Využijte poslední letní dny k přípravě dokonalého domácího ledového čaje

Obliba domácích ledových čajů roste: Recept bez cukru a zbytečných aromat

Švestkové knedlíky s mákem

Suroviny:

600 g brambor vařených ve slupce
200 g hrubé mouky
sůl
30 g másla
1 vejce
asi 1 kg švestek
120 g mletého máku
120 g moučkového cukru
80 g rozpuštěného másla nebo sádla

Postup:

Brambory uvaříme nejlépe den předem. Oloupeme je a nastrouháme na jemném struhadle, přidáme mouku, sůl, při pokojové teplotě změklé máslo a vejce. Zpracujeme hladké těsto. Podle potřeby přidáme mouku, event. dětskou krupičku. Těsto rozválíme na pomoučeném vále, rádýlkem nakrájíme na malé čtverce (velikost záleží na velikosti švestek), vložíme švestku a dobře zabalíme.

Vaříme v osolené vodě 5 minut, vyjmeme děrovanou naběračkou, vložíme na talíř, sypeme mákem smíchaným s cukrem a přeléváme rozpuštěným máslem či sádlem.

Sladké knedlíky, rozpeky, krkovička. Nejlepší pochoutky ze švestek

Pošírované neboli ztracené vejce.

Pošírovaná a sázená vejce: Tipy a triky Zdeňka Pohlreicha

5. Vejce. Chcete shodit? Snídejte vejce! Podle vědců tato malá změna v jídelníčků významně sníží denní příjem kalorií.

Jak uvařit ta nejlepší vejce na hniličku – záleží i na jejich velikosti

Míchaná vajíčka

Luxusní míchaná vejce? Mohou být upražená na kámen, nebo jemná a lehounká

Dostatek bílkovin získáte z vajíček.

Jak uvařit krásně tekuté vejce na měkko – důležitý je čas a voda

Hummus z avokáda:

Suroviny:

2 avokáda
400 g konzervy cizrny
1 lžíce olivového oleje
1/2 lžičky římského kmínu
5 g sušeného koriandru
sůl
pepř.

Postup:

Všechny uvedené ingredience rozmixujeme dohladka.

Pokud bude směs příliš hustá, zředíme ji pár lžícemi vody.

Hummus se skvěle hodí k čerstvé nakrájené zelenině, celozrnným opečeným tortillám a nebo jako husttí dresink do salátů.

Hummus: Potravina pro štíhlou linii, neobsahuje cholesterol a navzdory jménu lahodně chutná

Bublanina s letním ovocem je snadná, použít na ni můžete cokoliv a skvěle chutná.

Rychlé víkendové moučníky: Bublanina s ovocem, perník s jablky nebo borůvkový koláč

Ovocné knedlíky patří na letní stůl

Ovocné knedlíky jako od babičky: Připravovaly se smažením, Neruda o nich psal fejetony

Další články
Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaDny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Rodinné historky Jiřího Sováka: Jak na něj žena vylila kýbl hnoje a proč se jeho teta stala prototypem žacího strojeStylové děti slavných: Bohušova Natálka ráda nosí Stitche, dcera Jitky Boho propadla pánskému stluMilovník Raoul Schránil: Kvůli zradě kolegy skončil ve vězení, jeho dcera se stala světoznámou věštkyníMódní redaktorka Lifee na lovu podzimních novinek: Vínové sako skvěle doladí outfit, ale kostka nesmí chybětAdrianu Peškovou v Ulici bude hrát už třetí herečka: Šárka Krausová se těší na miminko, roli opustila z jiného důvoduMargit Slimáková vyvrací mýty o hubnutí: Nemusíte jíst 5x denně ani počítat kalorie
Doporučené články
MBPFW 2025: Objevte jako první kolekci českého návrháře, která má ambice přitáhnout si vaši pozornostZářijový úplněk bude jedním z nejzábavnějších z celého rokuVila skladatele Karla Svobody navržená známým architektem Josefem Fantou málem lehla popelemZářijový úplněk v Rybách: Čas na otevírání srdce i intuice ovlivní i úplné zatmění, říká astrologJak připravit rizoto s vepřovým masem? Jednoduchý oběd chutná celé rodiněMiso pasta: japonské tajemství, které promění vaše polévky i marinády

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra