George Clooney jako režisér a hlavní protagonista romantické komedie ze sportovního prostředí Tvrdé palice

Romantická komedie z roku 2008 Tvrdé palice s  Georgem Clooneym a Renée Zellweger v hlavní roli. Clooney si film i sám režíroval.
Zdroj: TV Nova
Romantická komedie z roku 2008 Tvrdé palice s  Georgem Clooneym a Renée Zellweger v hlavní roli. Clooney si film i sám režíroval.Fotbalový tým Buldoků má za sebou další zápas, tragický výkon a další prohru. Dodge se dozvídá, že přišli o sponzora. Tím tým končí, muži si musejí najít nějakou práci. Dodge ale nedělal posledních dvacet let nic než fotbal.Rozhodne se ještě zkusit štěstí. Chtěl by dostat do týmu propagovaného mladíka Cartera, který hraje fotbal za univerzitu. Vyráží tedy na schůzku s jeho zástupcem CC Frazierem. Seznámí se při tom i s redaktorkou Lexie, která má dělat s Carterem rozhovor.Ten ale netuší, že má vyvrátit jeho pověst válečného hrdiny a že pokud se jí to podaří, má získat místo zástupkyně ředitele. Dodge Carterovi nabízí 5 tisíc za zápas. CC si s ním chce promluvit a Carter jde zatím uskutečnit slibovaný rozhovor s Lexie. Nakonec se domluví na 25 tisících za zápas.+ 6 fotek+ 7 fotek

Dodge Connolly je šarmantní majitel týmu amerického fotbalu. Poté, co jeho mužstvo opustí sponzor a celé lize hrozí smutný konec, přemluví agenta, aby získal do týmu vycházející fotbalovou hvězdu Cartera Rutherforda. Spolu s Carterem se u týmu objevuje i půvabná a inteligentní novinářka Lexie, která přijíždí s jediným úkolem: vyšťourat na Cartera nějakou špínu a odhalit pravdu o jeho nezasloužené pověsti hrdiny.

Petra Járková
Petra Járková 16. 10. 2019 16:00

George Clooney jako režisér a hlavní protagonista romantické komedie ze sportovního prostředí, ve které září jeho šarm, ať už je na hřišti bahnem zamazaný od hlavy až k patě nebo v baru koketuje s Renée Zelweger.

Změna účesu

John Krasinski kvůli natáčení změnil svůj účes. Změna pak byla zapracována i do seriálu Kancl, ve kterém současně účinkoval.

Původní plán

O natočení tohoto filmu se začalo uvažovat už v roce 1993. Režisérem měl být původně Steven Soderbergh.

Skutečný hráč

Snímek je inspirovaný příběhem skutečného amerického fotbalového týmu z dvacátých let minulého století, který si říkal Duluthští Eskymáci. Jak se nechal George Clooney v jednom z rozhovorů slyšet, chtěli pro svůj tým původně použít stejné jméno, ale vzhledem k tomu, že hráči ve filmu konzumují alkohol, NFL (Národní fotbalová liga) to nedovolila.

Premiéra filmu

Film měl premiéru 24. března roku 2008 v rodném městě George Clooneyho. Účastnilo se jí zhruba 3000 fanoušků a samozřejmě oba hlavní herečtí protagonisté. Zajímavostí je, že v roce 1953 se ve stejném městě (Maysville, Kentucky) představil film, ve kterém hrála hlavní roli Clooneyho teta Rosemary. Film nesl název The Stars Are Singing a šlo o muzikál.

Nominace na cenu

Film byl nominován na ESPY jako nejlepší sportovní film. Nominaci však neproměnil.

NA SNÍMKY Z FILMU TVRDÉ PALICE SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

REDAKČNÍ TIP: NA KOMEDII TVRDÉ PALICE SE MŮŽETE PODÍVAT DNES VEČER OD 20 HODIN NA NOVA CINEMA

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články