Horoskop: Jakou slavnou aristokratku připomínáte podle znamení zvěrokruhu?

Horoskop: Jakou slavnou aristokratku připomínáte podle znamení zvěrokruhu?
Zdroj: Pixabay

Aristokracie odjakživa přitahuje pozornost a obdiv. Podívejme se na osudy několika slavných šlechtičem, které předurčilo jejich astrologické znamení. Možná zjistíte, že máte s urozenými dámami společného víc, než se zdá.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 29. 03. 2020 16:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Vatikánská princezna Lucrezia Borgia (* 18. dubna 1480) patřila mezi nejkrásnější ženy renesanční Itálie. Navzdory pomluvám byla tato zlatovlasá aristokratka mecenáškou umění a toužila celý život po lásce. Po její smrti obyvatelé města Ferrara velice truchlili, neboť si svou vévodkyni oblíbili. Lucrezia Borgia byla jako všechny ženy narozené ve znamení Berana ambiciózní  a uměla si jít za svým cílem přes všechny nástrahy osudu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Současná hlava Britského impéria královna Alžběta II. (21. dubna 1926) je jednou z nejsledovanějších osob na planetě. V září roku 2015 se stala nejdéle vládnoucí panovnicí Velké Británie. Lidé po celém světě ji považují za symbol Anglie i aristokratické důstojnosti. Za svůj život však musela čelit několika skandálům, které svědčí o tom, že za maskou bezchybné královny se ukrývá vášnivá a tvrdohlavá žena s typickými vlastnostmi Býčice.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Princezna Madelaine Švédská (10. června 1982) je druhou dcerou švédského krále. Jako zrozenkyně znamení Blíženců má celou řadu zálib od módy, přes přírodu až po design. I přes zrušené zásnuby s advokátem Jonasem Bergströmem nepřestala hledat osobní štěstí, aby se později provdala za bankéře Christophera O´Neilla. Dnes společně vychovávají tři potomky a jsou reklamou na štěstí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Diana, princezna z Walesu, byla první manželkou prince Charlese a matkou synů Williama a Harryho. Jako všechny Račice byla empatická a citlivá, když se po rozvodu soustředila na charitativní práci pro Červený kříž. Milovali ji lidé po celém světě, jelikož představovala ideál moderní aristokratky - krásné, soucitné, se zálibou v moderním oblečení a populární hudbě. Její příběh dojímá i více než dvacet let od její tragické smrti.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Meghan Markle (4. srpna 1981), vévodkyně ze Sussexu, je manželkou britského prince Harryho. Americká herečka známá ze seriálu Kravaťáci byla v minulosti již jednou vdaná za herce a producenta Trevora Engelsona. Sňatek s rozvedenou americkou herečkou tak představoval v nejvyšších aristokratických jistou rebelii. Meghan se pro řadu žen a dívek stala symbolem splněného snu - neurozené dívky, se kterou se oženil princ.

Panna (23. 8. – 22. )

Anglická a irská královna Alžběta I. (7. září 1533) je jednou z nejslavnějších královen v historii. Dlouhých 44 let její vlády bývá označováno za zlatý věk Anglie, jelikož Alžběta byla jako všechny ženy narozené ve znamení Panny velice neústupná a schopná. Svou zemi proměnila v námořní a kulturní velmoc a nezalekla se ani španělského krále Filipa II, kterého porazila v bitvě u Gravelines. Alžběta je dodnes synonymem odvážné vládkyně, která se nikoho nezalekla.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Anna Přemyslovna (15. října 1290) byla českou královnou, která se původně neměla vůbec dostat na trůn. Po zavraždění jejího bratra, českého krále Václava III., připadl český trůn Aninému manželovi Jindřichu Korutanskému, neboť Anna byla nejstarší dcerou krále Václava II. Anna byla právoplatnou dědičkou českého království a do smrti se nechávala titulovat jako česká královna.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Grace Kelly (12. listopadu 1929) byla krásná herečka i milovaná kněžna. Narodila se do bohaté rodiny, ale kvůli svojí lásce k umění odjela do New Yorku hrát divadlo. Uspěla i ve filmu, jelikož jako správná Štírka dělala všechno naplno. Její tajemná štíří krása vynikla v Hitchockových filmech. Díky své vášnivosti měla řadu románků, aby na konec přijala zcela jinou roli - úlohu monacké kněžny a manželky Rainiera III.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Francouzská a skotská královna Marie Stuartovna (8. prosince 1542) byla krásnou ženou, kterou v mládí opěvovala řada básníků. Do dějin vstoupila jako panovnice, která byla pevná ve své víře a přesvědčení. Svou střeleckou hrdost si zachovala i na popravišti, jelikož se stala obětí intrik. Umělci na její odvahu a pohnutý osud nezapomněli ani po její smrti, nejznámějším literárním zpracováním jejího života je drama od Friedricha Schillera nesoucí název Marie Stuartovna.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Její královská Výsost vévodkyně z Cambridge, rodným jménem Catherina Elizabeth Middleton (9. ledna 1982),  je manželkou prince Williama a matkou tří dětí. Kate se těší celosvětové oblibě i přízni královny Alžběty II., jaké nikdy nedosáhla lady Diana. Jelikož je Kate Kozorožka snaží se aktivně pomáhat, její zájem se točí především kolem volnočasových aktivit dětí a sportovní charity.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Beatrix Nizozemská (31. 1. 1938) je princeznou oranžsko-nasavskou a bývalou královnou Nizozemska. V roce 2013 abdikovala, aby žezlo předala svému synovi Vilému-Alexandrovi. Mladá Beatrix absolvovala pokrokovou školu Keese Boekeho „De Werkplaats“ v Bilhovenu, která posílila její svobodomyslné myšlení Vodnářky. V roce 1965 si prosadila zasnoubení s německým diplomatem Clausem von Asmbergem, kterého si o rok později skutečně vzala.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Alžběta Lucemburská (28. února 1409) byla českou, uherskou a římskou královnou. Byla dcerou Zikmunda Lucemburského a jeho choti Barbory Celské. Alžběta jako typická Ryba velmi milovala svého syna Ladislava Pohrobka, který se narodil až po smrti vlastního otce. Po zbytek svého života se snažila synovi otce nahradit a zajistit mu dědická práva na uherský trůn. Existují spekulace, že byla kvůli svým snahám otrávena.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články