Horoskop: Mořská panna, vodník či bludička! Každé znamení zvěrokruhu má svého bájného ochránce

Horoskop: Mořská panna, vodník či bludička! Každé znamení zvěrokruhu má svého bájného ochránce
Zdroj: Pixabay

Nadpřirozené bytosti provokují lidskou fantazii od nepaměti. Bludičky, víly nebo mořské panny jsou součástí pohádek a mýtů, které si lidské pokolení předává z generace na generaci.

Jana Matušková
Jana Matušková 11. 03. 2023 06:00

Víte, že všechny tyto bytosti náleží určitému elementu stejně jako znamení zvěrokruhu? Pojďme se proto podívat, ke které z mytologických postav máte na základě astrologie nejblíže.

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Ohnivému temperamentu Beranů odpovídají salamandři. Jde o bytosti ohně, které tančí v plamenech malých lesních ohýnků. Smíme je na okamžik zahlédnout jako drobné jiskřičky nebo mihotavé záblesky světla. Jejich síla je stejná jako síla ohně, tvořivá i ničivá zároveň. Vitalitu mají nezměrnou, proto od  nich můžeme načerpat sílu, když se večer hřejeme u táboráku nebo u krbu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci náleží zemskému živlu stejně jako dryády. Mají silný vztah k přírodě a k půdě, což mají s tímto druhem vil společné. Dryády sídlí podle řecké mytologie ve stromech, kamenech i v půdě, aby ji ochraňovaly. Dryády nás učí čerpat energii z přírody, kdy nám vyčistí auru a uleví od nejrůznějších nemocí. Na dryády můžete narazit v lese, parku i na poli či louce.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Dualitu Blíženců nejlépe vystihuje víla Meluzína, krásná dívka, jejíž tělo končí hadím ocasem. S Meluzínou se oženil rytíř Raimondin pod podmínkou, že ji nikdy nebude sledovat v sobotu. Raimondin slib nedodržel a tajně sledoval Meluzínu v lázni, kde spatřil i její hadí ocas. Meluzína kvůli svému prozrazení utekla pryč, občas se ale tajně navrací, aby pomohla příslušníkům svého rodu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci nejlépe korespondují s vodními vílami Rusalkami. Podle pověstí tancují Rusalky v noci při měsíčku v kruhu na loukách a k smrtelníkům se chovají nevypočitatelně. Oplývají jemnou krásnou a ladnými pohyby, které okouzlí nejednoho kolemjdoucího. Pozorovat se dají za teplých nocí u vodních toků v podobě mihotavých záblesků proudů či drobných vodních vírů.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Silným a sebevědomým Lvům odpovídá mocný drak. Draci nejsou jen zlé bytosti, které jedí princezny, mohou být velice moudří a prospěšní. V Číně jsou draci tradičním symbolem moci a deště. Draci často střeží nejrůznější tajemství a poklady, kdy poutníka zkoušejí těžkými hádankami, než mu vydají něco málo ze svého bohatství. Jejich poklad proto není jen zlato, ale především síla duše!

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Praktické Panny korespondují s domácím skřítky. Jde o malé hospodáříčky, kteří chrání dům před negativními vlivy. Od obyvatel domácnosti vyžadují úctu a drobné dárky, za které se odměňují ochranou stavení před zloději a škodou všeho druhu. Není dobré si je pohněvat, protože dokáží být zlomyslní a dělají lidem různé schválnosti a lumpárny.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Vzdušným Vahám nejlépe odpovídají Sylfy. Jde o bytosti větru, které nalezneme všude na zemi. Sylfy se dají cítit při každém závanu vánku, i s tím nejmenším mávnutím ptačího křídla. Jde o krásné bytosti se značně proměnlivým vzhledem i chováním. Milují hudbu, proto rády zušlechťují zvuk nástrojů, jako je harfa či píšťala. Jejich patronem je archanděl Rafael.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Povahu Štírů nejlépe vystihuje tajemná Medúza. Ta byla dcerou mořského boha Forkýna a jeho ženy Kéte, která představovala strašidelné mořské hlubiny. Krásná Medúsa svedla boha Poseidóna v Athénině chrámu, za což ji rozhněvaná bohyně přičarovala hady místo vlasů. Medúsa si však uchovala své temné kouzlo a pohled, díky němuž každý zkameněl.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Svobodomyslné povaze Střelců odpovídají bludičky, které v noci tančí nad hladinou bažin a močálů. Ve středověké latině byly označovány jako ignis fatuus - neboli neposedný oheň. Za upřímný slib jsou poutníkovi ochotné ukázat správnou cestu a posvítit mu v temném lese. Bludičky někdy chrání velké poklady, které však vydávají ze svého opatrovnictví jen velice nerady.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Ke Kozorohům nejlépe sedí bájný Pegas. Jde o okřídleného koně, který je symbolem krásy, hrdosti a fantazie. Básnický oř vytrhl trn z paty nejednomu antickému hrdinovi, který ho zvládl zkrotit. S Kozorohy je to podobné, pokud si je dokážete získat, stanou se vašimi věrnými parťáky, kteří vám dokáží ve správnou chvíli pomoci.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnářům odpovídá postava slovanského vodníka. Jde o kouzelnou bytost, která obývá vodní hlubiny, nejčastěji poblíž mlýnů, kde má svůj křišťálový palác. Vládne rybám i vodnímu ptactvu, které ho má ve velké úctě. Vodník u sebe nosí kouzelný prut, kterým ovládá vodu. Naši předkové si vodníka nikdy nechtěli pohněvat, proto mu nosili drobné dárky a oběti.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Znamení Ryb je spojené s mořskými pannami. Jde o nádherné bytosti, které mají lidský trup a rybí ocas. Podle pověstí mořské panny krásně zpívají a na svůj nádherný zpěv i libý vzhled lákají námořníky, kteří jim nedokáží odolat. Mořské panny umí i hluboce milovat, vzpomeňte si jen na pohádku Hanse Christiana Andersena Malá mořská víla.

Další horoskopy ➔

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články