Horoskop: Z jakého stromu načerpáte energii? Každé znamení zvěrokruhu to má jinak!

Horoskop: Z jakého stromu načerpáte energii? Každé znamení zvěrokruhu to má jinak!
Zdroj: Unsplash

Když se zastaví společenský život, lidé prchají do přírody. Není se čemu divit, protože nejvíc energie načerpáme právě tam. Už naši předkové věděli, že stromy nám dávají sílu a dokáží vyléčit nejrůznější neduhy. Ale pozor, pro správný účinek musíte obejmout ten správný strom! Znamení zvěrokruhu dokáže ledacos napovědět.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 23. 03. 2020 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Ohniví Berani by si měli vyhlídnout statný dub. Dub je symbolem síly a moci, která podporuje naši sebedůvěru a přispívá ke správné funkci celého organismu. Dub se nedá pokořit, proto podporuje osobní odvahu a chrání nás před negativními vlivy okolí. Zejména teď v březnu duby uvolňují obrovské množství energie, kterou do sebe můžeme pomocí objetí nasát.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci korespondují se vzácným a ušlechtilým jilmem. Jilm nám pomáhá, abychom šli svou vlastní cestou a překonali strach i pochybnosti. Jde o ochranný strom pro dům, proto je dobré ho vysadit na zahradě, či si alespoň domů přinést pár jeho větviček. Jilm dokáže snížit horečky, zastavit krvácení i zmírnit žaludeční obtíže. Díky jeho objetí ucítíte kontakt s přírodou a vším, co k ní patří.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Stromem Blíženců je posvátný jasan. Jasan dokáže spojovat nás a přírodu, světlo a vodu či mužský a ženský princip. Duální Blíženci by proto měli tento strom vyhledat, aby dosáhli vnitřního klidu a míru. Jasan je naučí přemýšlet a pochopit smysl jejich života. Blahodárný vliv má tento strom také na novorozence, proto se doporučuje dát miminku pár jasanových větviček pod postýlku.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Jemné a citlivé Raky nejlépe vystihuje bříza. Bříza je nenáročný strom, který podporuje klid a mír v duši. Raci by ji měli vyhledat zejména v případě, že trpí úzkostmi či jinou vnitřní nepohodou. Bříze se přezdívá "nevěsta zahrad", protože symbolizuje naději, světlo a milostné úspěchy. Pokud toužíte po lásce, zkuste to bříze pošeptat, měla by vám pomoci, co jí síly stačí.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvům bývá přisuzován štíhlý topol, který je ozdobou krajiny. O topolech se říká, že nestárnou, proto je můžeme využít pro načerpání životní energie a pro jisté omlazení. Tento strom nám při navazování kontaktů a odstraňuje bariéry v komunikaci. Topol bychom měli vyhledat, pokud chceme změnit svůj život, jelikož nás nabádá k tomu, abychom šli stále kupředu.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou v jádru citlivá a často nepochopené, proto je symbolizuje vrba se svými svěšenými větvemi. Vrba je ambivalentní, jelikož se v ní spojuje snivost a jistý neklid, v jádru je ale poctivá. Jde o strom, který je silně spojený s Měsícem a ženským principem, proto by ho měly vyhledat ženy, které trpí gynekologickými obtížemi. Hojně se využívá v léčitelství, například ke zmírnění bolestí a ke snížení horeček.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

K Váhám se hodí osobitý ořešák, který je sebevědomý a dokáže spoléhat sám na sebe. Ořešák podporuje víru v ideály a nabádá nás k hledání pravdy a spravedlnosti. Vybízí k trpělivosti a za určitých okolností se skrze něj můžeme napojit na své vnitřní já. Ořešák pomáhá ženám, které mají problémy s neplodností. Pokud toužíte po miminku, dejte si pár lístků ořešáku pod polštář.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Mohutný kaštan pomáhá všem Štírům. Pod větvemi kaštanu najdeme příjemný stín, možnost odpočinku a načerpání nových sil. Přítomnost kaštanu na zahradě přináší harmonii a uklidnění rozhádaných vztahů. Kaštan symbolizuje spravedlnost a právo. V lidovém léčitelství se využívá na problémy se srdcem, krevním oběhem, či proti předčasnému šedivění vlasů.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Ztepilý jasan koresponduje se znamením ohnivého Střelce stejně dobře jako s duálními Blíženci. Jasan miluje slunné prostředí, proto pomáhá prohřívat naše srdce a vztahy. Pod korunou jasanu získáme dobrou náladu a pocit harmonie. Tento strom posiluje tělo, které dokáže zregenerovat po nemocech i úrazech. Doporučujeme v jeho stínu sedět celé odpoledne.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Strážcem Kozorohů je statný buk. Buk bývá považován ze rytíře mezi stromy, který symbolizuje vytrvalost, přísnost a dlouhověkost. Není tajemstvím, že buk kvete až mezi čtyřicátým a padesátým rokem svého života. Lidé narození ve znamení Kozoroha nacházejí svůj životní smysl právě v tomto věku, kdy začínají doopravdicky žít. Kůra dřevo i listy buku se využívají po staletí v léčitelství.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři milují voňavé lesní borovice. Borovice dokáže stejně jako Vodnář zdůraznit své přednosti, kterých není zrovna málo. Ač se to na první pohled nezdá, borovice má tvrdé dřevo, vnitřní houževnatost a velkou odolnost. Je to moudrý strom, který nám pomáhá najít sebe samého. Borovice dokáže osvěžit vzduch, proto se používá při dýchacích potížích, kašli a rýmě.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Rybám náleží krásná česká lípa. Ryby jsou stejně jako lípy plné osobitého šarmu a neopakovatelného kouzla. Tento symbol Slovanů přináší úlevu na těle i duši. Přítomnost lip a lipového dřeva v domácnosti chrání proti zlým mocnostem, které nad člověkem ztrácejí sílu. Léčí a posiluje srdce, horní cesty dýchací i střeva. Dokáže si poradit také s nespavostí a stárnutím pokožky.

Další horoskopy ➔

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články