Skutečná Kniha džunglí: 9 divokých dětí, které vychovali vlci, psi nebo opice

Skutečná Kniha džunglí: 9 divokých dětí, které vychovali vlci, psi nebo opice
Zdroj: se souhlasem Nova Cinema
Kniha džunglí: Sirotek Mauglí prchá před tygrem Šer Chánem, který nenávidí lidi za to, že jej kdysi popálili. Mauglí se rozhodne vrátit k lidem. Před sebou však má ještě dlouhou cestu...V původní Knize džunglí je král Ludvík popsán jako orangutan. Ve filmu jej tvůrci zobrazili jako jeho předchůdce gigantopithecuse. Dle knižní předlohy jsou všechna zvířata původem indická.Z herců však měl, alespoň částečně, tyto kořeny pouze Ben Kingsley. Namluvil pantera Bagheeru.+ 2 fotky+ 3 fotky

Kniha džunglí od Rudyarda Kiplinga potěší všechny, kdo hledají dobrodružné příběhy z exotického prostředí. Je ale možné, aby i ve skutečnosti mohla nějaké dítě vychovat “příroda”? Ano, je. Nejde o pouhý výplod autorovy fantazie. Podívejme se spolu na devět nejznámějších divokých dětí.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 05. 03. 2022 10:00

Kniha džunglí: Mauglí, člověčí mládě vychované v džungli smečkou vlků, je jednoho dne donucen opustit svůj domov. Do pralesa totiž přichází tygr Šér Chán, který chce, kvůli jizvám způsobeným člověkem, zničit vše, co vnímá jako ohrožení. Před Mauglím se tak otevírá dlouhá cesta plná úskalí a poznání. Na dobrodružný film Kniha džunglí z roku 2016 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema.

Dina Sanichar

Žil s vlky stejně jako Mauglí. Jednoho dne se jej však podařilo odchytit. Indičtí lovci ho pak poslali do sirotčince. I přes veškeré snahy se Dina Sanichar nenaučil mluvit. Také měl raději syrové nežli vařené maso. Osvojil si pouze jeden lidský zvyk, nebo spíše zlozvyk, a to kouření.

Oxana Malaya

Do tří let vyrůstala v normální rodině, pak ji ale její rodiče alkoholici nechali venku. Dalších pět let žila Oxana Malaya v psí boudě. Společnost jí dělalo několik voříšků. Zajímavé je, že si toho nikdo nevšiml. Dítě v boudě se přece jen tak nevidí. Dívka se naučila žít přesně jako oni. Přebrala všechny jejich vzorce chování. Nyní je jí 38 let a žije v ústavu. Kromě toho se stará o zvířata na farmě. Přeje si dvě věci: aby jí lidé přestali říkat psí dívka a aby našla svou biologickou matku.

Shamdeo

S vlčí smečkou žil v lesích severní Indie. Shamdeo používal nehty jako drápy a jeho rozcuchané vlasy zase připomínaly naježenou srst. I on se dostal do sirotčince. Naučil se oblékat a dbát na hygienu, ale stejně jako Dina nikdy nepromluvil.

Marina Chapman

Do džungle se prý dostala v pěti letech a začala žít se skupinkou opic. Marina Chapman se naučila chodit po čtyřech a živit se lesními plody a banány. Od ostatních divokých dětí se odlišuje tím, že byla plně rehabilitována. Podařilo se jí také vydat autobiografii The Girl With No Name: The Incredible True Story Of A Child Raised By Monkeys (Dívka beze jména: Neuvěřitelný příběh dítěte vychovaného opicemi).

Leopardí chlapec

Bezejmenný kluk byl objeven v roce 1912. Běhal po čtyřech, byl však stejně rychlý jako zkušený běžec. Nechyběla mu ani kuráž. Útočil na každého, kdo se k němu snažil přiblížit. Po pár letech ale bohužel přišel o zrak. Mohl za to šedý zákal.

John Ssebunya

Ve třech letech začal žít s opicemi v džungli. O pár let později skončil v ústavu. I John Ssebunya se, podobně jako Marina, dokázal vypracovat. Jeho opatrovníci totiž zjistili, že je talentovaným zpěvákem. Začal vystupovat s dětským sborem Pearl of Africa. Díky tomu se podíval, mimo jiné, i do Londýna.

Kamala a Amala

Patří mezi nejhorší případy vlčích dětí. Když je v roce 1920 objevili v indickém Midnaporu, vrčely, strhávaly ze sebe oblečení, přijímaly jen syrové maso a vyly. Amala zemřela rok po zajetí. Kamala se naučila chodit vzpřímeně a říct pár slov. Ale ani ona nežila dlouho. V roce 1929 podlehla selhání ledvin.

Madina

A nakonec se podíváme do ruských končin. Madina do svých tří let dováděla s tlupou psů. Dělila se s nimi o jídlo, hrála si s nimi a spala. Když ji v roce 2013 našli sociální pracovníci, byla nahá, chodila po čtyřech a podobně jako Kamala a Amala dokázala věrohodně napodobit vrčení. Kupodivu byla fyzicky i mentálně zcela zdravá, což je pozoruhodný fakt vzhledem k tomu, čím si prošla.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Dina Sanichar, Marina Chapman, Amala and Kamala, Oxana Malaya 

Scoopwhoop.com: 8 Real-Life Stories Of Children Like Mowgli Who Were Brought Up In The Wild

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články