11 nejslavnějších milenek Jamese Bonda: Jak vypadají ženy, které prošly náručí agenta 007

11 nejslavnějších milenek Jamese Bonda: Jak vypadají ženy, které prošly náručí agenta 007
Zdroj: Shutterstock
Švýcarská herečka Ursula Andress se objevila jako Bond girl Honey Rider po boku Seana Conneryho ve filmu Dr. No (1962).Britská herečka Eunice Gayson se jako Sylvia Trench objevila hned ve dvou bondovkách - Dr. No (1962) a Srdečné pozdravy z Ruska (1963). Společnost jí dělal Sean Connery.Britská herečka Shirley Eaton se proslavila jako Jill Masterson, která v bondovce Goldfinger (1964) zemře poté, co je natřena zlatem. Byl u toho také Sean Connery.Legendární britská herečka Jane Seymour si zahrála Bond girl jménem Solitaire ve filmu Žít a nechat zemřít (1973). Bonda jí dělal Roger Moore.+ 7 fotek+ 8 fotek

James Bond je pověstný nejen povoláním zabíjet, ale také svádět. Jeho postelí prošly desítky žen. Vzpomínáte si na úplně první Bond girl? Anebo na herečku, která měla za natáčení zaplatit vlastním životem?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 29. 09. 2021 11:15

Ve filmech o Jamesi Bondovi hrají velkou roli také takzvané Bond girls, tedy ženy a dívky, které se v jeho životě objeví často jen na chvíli, někdy s ním sdílí jenom lože, jindy jsou i součástí mise agenta 007. Které byly ty nejzajímavější?

Úplně první Bond girl

Postelí Jamese Bonda prošlo opravdu velké množství dívek, prvenství si ale drží švýcarská herečka Ursula Andress. Samozřejmě, není první ženou, která se ve filmu Dr. No (1962) objevila, nicméně scéna, kdy Ursula alias Honey Rider vyjde z moře, oděná jen do bílých bikin, je nezapomenutelná. Navíc ona sama později přiznala, že právě ony bikiny jí zajistily nehynoucí slávu. Ty prý měla koupit jen za pár dolarů ve výprodeji.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tilly (@tilly_masterson)

Ne nadarmo se také dostala do ankety 100 nejvíce sexy symbolů historie filmu. Na slavné muže si potrpěla i v soukromí. Měla mít pletky s Belmondem i Jamesem Deanem. Ten se kvůli ní učil i německy, prý aby se mohli začít hádat v jejím rodném jazyce.

Záhada mrtvé Bond girl

Mnozí lidé si tehdy mysleli, že herečka Shirley Eaton alias Jill Masterson zemřela během natáčení snímku Goldfinger (1964). Když jí natřeli zlatou barvou, měla se údajně udusit. Nic takového se však nestalo. Šlo o městskou legendu, která dokázala přežít hlavně v době, kdy byl internet ještě v plenkách. Absence herečky na společenských akcích byla způsobená touhou po dětech. Chtěla se stát matkou na plný úvazek.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Bond, James Bond. (@universo.007)

A to se jí také splnilo. Se svým mužem Colinem Rowem měla dvě děti, chlapce Granta a Jasona. V roce 1999 vydala autobiografii s názvem Golden Girl. První edice byla plná fotografií mapujících její celou kariéru. Pokračování se zase mohlo pyšnit vlastnoručně namalovanými obrazy a snímky soch, jejichž tvorbě se věnovala po celý svůj život.

Jediná manželka Jamese Bonda

Diana Rigg se jako Tracy jediná stala filmovou ženou Jamese Bonda. Došlo k tomu v bondovce Ve službách Jejího Veličenstva (1969) s Georgem Lazenbym. Manželství ale vydrželo jenom do konce filmu, Tracy zemřela při přestřelce.

Přesto se stala zřejmě nejdůležitější Bondovou partnerkou. Dokázala totiž, že je agent 007 schopen i milovat. Jenomže jeho způsob života je tak nebezpečný, že ohrožuje všechny, na kterých mu záleží. Její smrt byla ale logickým vyústěním děje. Nebylo možné, aby se stal z Bonda monogamní a usedlý chlapík od rodiny. Mladší diváci si Dianu Rigg možná pamatují jako ráznou Olennu Tyrel z kultovního seriálu Hra o trůny.

Zdroje informací: 

Wikipedia.rog: Ursula Andress, Shirley Eaton, Diana Rigg 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články