Problémy s pletí? V boji vám pomůže podomácku vyrobený krém

Krém si můžete vyrobit přesně podle svých představ.
Zdroj: unsplash.com
Krém si můžete snadno vyrobit sama doma.Bambucké máslo je pro něj základem.Volba éterických olejů je na vás.Jestliže vás trápí akné, přidejte do směsi konopný olej.+ 2 fotky+ 3 fotky

Máte citlivou pleť nebo jen zkrátka nechcete utrácet hodně peněz za drahé krémy z obchodu? Chladné počasí by ale vaši kůži mohlo nepěkně podráždit, a tak je vhodné se vybavit kvalitním krémem, kterým svou pokožku budete chránit. Můžete si ho vyrobit sama.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 10. 2018 14:16

Nejenže ušetříte peníze, ale navíc se zabavíte užitečnou činností. Krém si můžete vyrobit podle vlastních představ a požadavků. Volbou éterického oleje si doma připravíte krém na míru a vaše pleť bude zdravá, zářící čistotou.

Dbejte na to, aby ingredience byly kvalitní. Finální výtvor si budete nanášet na vlastní kůži, a to by v případě nekvalitního složení mohlo dopadnout katastroficky. Citlivost pokožky je v zimě vysoká, tak nelitujte zainvestovat do kvalitních surovin. I tak ušetříte.


K výrobě vlastního zimního krému vám stačí éterický olej (klidně i více, můžete je kombinovat), rostlinný olej (dbejte na kvalitu) a bambucké máslo.


Bambucké máslo je bohaté na nenasycené mastné kyseliny (skořicová, olejová, linolová...,) a je vysoce regenerační. Je skvělým základem pro váš osobní krém, jelikož chrání před zákeřným mrazem a neucpává póry. Obsahuje vitaminy A, E, dále také kyselinu karbolovou a steroly. Máslo rozehřejte ve vodě o zhruba 30 až 45 °C.




Co se týká rostlinného oleje, nejvhodnějšími variantami jsou meruňkový, konopný nebo z hroznových jader. Konopný olej je ideální pro pleť s akné nebo na ekzémy. Vaše pleť bude pružná, malé oděrky a jizvičky se rychle zhojí a působí protizánětlivě. Při výběru dbejte na kvalitu. Oleje můžete i míchat.


Ve volbě éterického oleje máte volnou ruku. Řiďte se jen typem vaší pleti. Proti vráskám je dobrá kananga vonná (známá také jako ylang ylang), tea tree nebo máta vám zmírní akné.


Jestliže chcete, aby byl krém tužší, míchejte máslo a olej v poměru 2:1. Více másla a méně oleje je dobrá volba pro suchou pleť. Snadněji roztíratelného krému pak dosáhnete poměrem směsí 1:1. Éterické oleje přidejte dle vlastního uvážení. Podle vůní je kombinujte, množství je také na vás. Směs nalijte do vymyté uzavíratelné nádoby a za pokojové teploty nechte ztuhnout.


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články