Je vaše dítě bordelář? Možná máte doma génia

Je vaše dítě bordelář? Možná máte doma génia
Zdroj: Freepik.com

Máte pocit, že jsou vaše děti nenapravitelní bordeláři? Možná na tom můžete najít i něco pozitivního. Podle vědců jsou totiž nepořádní lidé mimořádně inteligentní. Jestli nevěříte, tak se pojďte podívat, podle čeho poznáte, že je vaše dítě skutečně výjimečné.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 05. 05. 2020 09:00

Třeba to znáte od svých potomků. Vejdete do jejich pokoje a všude, nejen na stole, je neuspořádaný chaos. Nemusíte se, ale obávat, že by to snad značilo, že je vaše dítě hloupé. Většinou je tomu totiž naopak. Nepořádek a chaos jsou u mladých jedinců často známkou kreativity a inteligence.

Chytré děti jsou hlučné a někdy drzé

Ač by se možná mohlo zdát, že rozjívenost je spíše známkou dětské neposlušnosti, může to být i jinak. Navíc někdy mohou být dokonce i vulgarity vypouštěné z úst vašich potomků dobrým znamením. To samozřejmě neznamená, že je za ně nemáte napomínat. Nicméně vědci podotýkají, že inteligentní lidé nadávají v jednom kuse. Důvod je přitom prostý. Kvůli inteligenci totiž nerozeznají, kdy už je používání nadávek nevhodné. A to samé platí i pro vaše děti. Pokud je zaujme neslušný výraz, který zaslechly někde v kolektivu, pravděpodobně ho budou často rádi používat a pídit se po jeho pravém významu.

Noční ptáci jsou dobří ve škole i v práci

Zdá se, že děti chodí později spát právě proto, že jsou více kreativní. Pokud se vám tedy vaše dítě téměř nikdy nedaří zahnat včas do postele, nejspíše má vyšší  IQ. Navíc dítka, která usínají pozdě v noci, bývají podle průzkumů i v dospělosti více úspěšná. Jestli vám tohle všechno něco připomíná, možná je vaše dítě chytřejší, než se zdá.

Potíže s pochopením v kolektivu

Chytré děti to mohou mít těžší například ve škole a v kolektivu. Právě to, že jsou nepořádnější nebo upovídanější je totiž často může vystavovat napomínání učitelů a nepochopení od okolí. Tomu můžete přecházet alespoň tím, že zkusíte společně se svým potomkem nalézt vhodný kompromis. Sestavte si pravidla, která bude dodržovat a zároveň mu ponechte také prostor pro rozvíjení jeho výjimečných schopností a sebevyjádření.

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články