Zajímavé ženy Česka: Módní návrhářka Michaela Skuhravá obléká Koháka i Langmajera

Móda je její život.
Zdroj: www.skuhravamichaela.com
Míša žije módou od dětství.Ženská móda jí přestala stačit, tak se zaměřila i na šatníky mužů.Móda je její život.Míša pomáhá s módou a stylem už nějaký ten pátek.+ 10 fotek+ 11 fotek

Pokud vám něco říká příjmení talentované módní návrhářky, pak se nemýlíte. Míša je dcerou slavného fotbalisty Tomáše Skuhravého. Díky němu mohla nějakou dobu žít v Itálii, kde přičichla k módě a už v téhle branži zůstala.

Petra Járková
Petra Járková 31. 01. 2019 22:24

"Když jsem žila v Itálii, vždycky mě fascinovalo, jak jsou tamější rodiny stylově oblečené a hezky sladěné," začíná své vyprávění talentovaná módní návrhářka Michaela Skuhravá, která módou žije od dětství.

Když se rozhodovala, zda studovat architekturu nebo oděvní design, bylo pro ni rozhodnutí jednoznačné. "Architektura je více o pravidlech a móda naopak o volnější tvorbě. A to je pro umělce -  jako jsem já - důležitější," vysvětluje svou volbu plně se oddat módě Míša.

Už na střední škole vytvářela originální plesové róby pro spolužačky a kamarádky. Během studií na vysoké škole pracovala v módních buticích, a to na všech možných pozicích. "Chtěla jsem si vyzkoušet, co pro mě bude znamenat být zaměstnaná, a hlavně přesně vědět, co každá jednotlivá pracovní pozice v módním průmyslu obnáší," říká Míša, které to prý dalo obrovské zkušenosti a přehled.

I přesto se však toužila vrátit do milované Itálie. Chtěla žít v cizině a rozšířit si svůj pohled na módu i život jako takový. To se jí podařilo a v Miláně vystudovala obor móda a umění v italském jazyce.

"Po návratu do Čech jsem začala ve svém oboru podnikat a vytvářet originální kousky na míru pro lidi, kteří si potrpí nejen na servis, ale i na kvalitní módu a látky," pokračuje návrhářka, která se v branži pohybuje od svých patnácti let a spolupracuje nejen se známými osobnostmi, ale i s mnoha mladými podnikateli.

"Vytvořila jsem róbu pro Lucii Borhyovou, Terezu Kerndlovou do videoklipu Schody z nebe a pro mnoho dalších známých tváří. Měla jsem i svou autorskou přehlídku. Mé modely jste mohli vidět také na finále České Miss. Poté mi ale čistě ženská móda už byla málo. Měla jsem touhu dále růst a rozvíjet se, proto jsem rozšířila svou tvorbu i o pánské kousky," směje se Míša, která kromě výše zmíněného každý rok obléká celebrity na karlovarský filmový festival. Navrhovala například večerní outfity pro Jirku Langmajera, Jakuba Koháka a mnoho dalších.

"Vytvářím elegantní i sportovní módu na míru tak, aby měla punc stylu a dokonalého provedení. Pracuji s materiály hlavně z Itálie a Anglie. Lidé mě vyhledávají kvůli detailům, které jsou originální a nejsou konzervativní," prozrazuje Skuhravá a dodává: "Zároveň nabízím službu, která šetří klientům čas, tím, že za nimi jezdím na zkoušky a konzultace do kanceláří nebo domovů."

Talentovaná žena školí i lidi z různých firem zaměřených na obchod. "Styl, trendy a etiketa odívání jsou, jak by měli všichni vědět, mocné a velmi důležité. Jsem ráda, že se situace u nás zlepšuje a lidé začínají vnímat efekt prvního dojmu."

Míša také předělává a organizuje šatníky lidí, chodí s nimi nakupovat, styluje jejich outfity a učí je, jak ze svých kousků v šatně vybudovat vzhled, o kterém každé ráno nebudou muset přemýšlet. Pomáhá jim předělat šatnu tak, aby je to nestálo spoustu peněz, ale aby měli styl, variabilitu a cítili se v tom jistí.

"Vytvářím šaty, obleky, fraky pro svatby a poslední dobou se zaměřuji také na sportovní módu - jako jsou tepláky, trička a mikiny," vypočítává své aktivity Míša, která ale loni zašla ještě dál.

"Minulý rok jsem chtěla udělat i něco jiného - pro mě nového - a svou prací pomoci tam, kde je potřeba, proto jsme s kamarádkou fotografkou založily projekt 'Jsem, kým jsem'. Jeho koncept byl jednoduchý - spojit různé tváře z různých branží, které budou chtít pomoci dobré věci."

Jejich snahu podpořily takové hvězdy jako Tomáš Ujfaluši, Jakub Prachař, Michal Kempný, Lukáš Vácha nebo Míšin tatínek Tomáš Skuhravý.

"Společně  jsme vytvořili trička v limitovaném počtu kusů, s jejich fotografiemi a životním mottem. Trička se prodávala hlavně v konceptu Bibloo v Kotvě a na zahajovacím prodejním večírku se dražily i obrazy těchto osobností. Výtěžek z nich šel samozřejmě na charitu. Totiž nákupem trička člověk přispěl na charitu, kterou zvolila danná osobnost vyobrazená na oděvu."

Cíle na tento rok má také  jasné. "Chtěla bych vytvořit online shop mé tvorby, opět se vydat na různá místa po světě a nafotit jednotlivé kousky z mé dílny. Cestování je má vášeň, stejně jako móda. Móda totiž není jen má práce, ale obrovská láska a vzduch, který dýchám každý den," uzavírá své vyprávění Michaela Skuhravá.

Pokud chcete Míšu sledovat na Instagramu, najdete ji jako michaela_skuhrava_fashion a na Facebooku pod nickem Michaela Skuhravá fashion designer.

V seriálu Zajímavé ženy Česka se zaměřujeme na osobnosti, které něco dokázaly, udávají trendy, směr a jejich práce ovlivňuje české ženy. V prvním díle jsme se podívali na zoubek cukrářce Petře Stahlové. V druhém jsme se přesunuli ke šperkařce Lucii Trnkové. Také jsme se ocitli ve světě umění u Andrey Ehret a zavítali jsme do světa dětské jógy Šárky Rákosníkové. Koukli se na zoubek sportu, charitě a zdravému životnímu stylu s Bárou Čapkovou. Naťukli jsme i téma znásilnění s odvážnou Veronikou Hávovou a pomohli vybrat pět milionů na operaci statečné Mirky Dobešové. Naposledy jste se mohli dozvědět více o proměně modelky Peti Nitky z muže v ženu.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články