Snězte, co můžete: Nejlepší potraviny, po kterých se nepřibírá

Snězte, co můžete: Nejlepší potraviny, po kterých se nepřibírá
Zdroj: Freepik.com

Zařaďte do jídelníčku močopudné potraviny jako okurky, jablka, meloun, řepu, petržel a další zeleninu a ovoce.
Česnek snižuje hladinu cholesterolu.
Chilli papričky jsou jako stvořené na hubnutí!
Odborné studie uvádějí, že konzumace citrusových plodů významně snižuje riziko vzniku diabetu.+ 1 fotka+ 2 fotky

Snažíte se pravidelně cvičit a jíte zdravě, přesto se vám nedaří zhubnout? Příčinou může být právě nesprávné zařazení potravin do vašeho jídelníčku. Podívejte se na zeleninu i ovoce, kterých můžete sníst kolik jen chcete a nepřiberete

Petr Jirsa
Petr Jirsa 12. 08. 2020 10:00

Hubnutí je stále nesmrtelným tématem. Téměř každý z nás se někdy v životě dostal do bodu, kdy si řekl, že je potřeba se sebou začít něco dělat. Štíhlá postava nejen že vypadá dobře, zároveň se bez nadváhy zbavíte nejrůznějších hrozeb nemocí. Někdo proto cvičí a zdánlivě to dokonce vypadá, že jí zdravě. Někdy se však ve výběru vhodných surovin pro přípravu pokrmů můžete trochu motat. Čeho se dá sníst, co jen hrdlo ráčí, a na vaší váze se to nijak neprojeví?

Salátová okurka

Okurka je absolutní jedničkou, co se hubnutí týče. Obsahuje zanedbatelné množství kalorií, velkou spoustu vitamínů, napomáhá k odvodnění organismu a zároveň vás na nějakou dobu zasytí. Je skvělým pomocníkem při shazování nadbytečných kil.

Brokolice

Byť brokolici velká většina strávníků neholduje, je ideální potravinou, po které se hubne. Obsahuje spoustu zdraví prospěšných látek a minerálů užitečných při destrukci tukových buněk.

Citrony

Citron je skvělým pomocníkem při detoxikaci, čímž způsobuje lepší funkci všech orgánů v těle. Díky vysokému obsahu vitaminu C posiluje imunitu. Snad každý také slyšel o zázračné vodě s citronem, která skvěla nahrazuje obyčejnou vodu při redukčních dietách. Citrony jsou navíc velmi vhodné v létě, protože ochlazují organismus.

Česnek

Doslova superpotravinou je česnek, který kromě antibakteriálních účinků na tělo snižuje hladinu cholesterolu v krvi.

Grapefruit

Stejně jako citrony obsahují grapefruity velké množství vitaminu C a díky tomu napomáhají silnější imunitě. Kvůli velkému množství vlákniny skrývající se v grapefruitech zároveň strávníka zasytí na dlouhou dobu. Minerální látky obsažené v tomto ovoci snižují tlak, cholesterol a spalují tuky.

Chilli papričky

Kapsaicin, látka obsažená v chilli způsobující známé pálení, je považován za jeden z nejsilnějších spalovačů tuků. Vyvolává v těle tepelnou reakci, díky které se zrychlí náš metabolismus a organismus využívá tuky jako palivo. Říká se, že pravidelnou konzumací chilli papriček se můžete zbavit hlavně tuku na břiše a bocích.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články