×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

recept

Brambory jsou nejenom skvělou přílohou, ale s trochou fantasie je můžete využít i jako hlavní chod.

Rychlá a levná večeře z brambor čtyřikrát jinak

Jablečný crumble: Dezert, který dcera Vivien dělá během pandemie Babišovi

Jablečný crumble: Dezert, který dcera Vivien dělá během pandemie Babišovi

Nádivka s medvědím česnekem

Suroviny:

obyčejné rohlíky (den staré) 8 ks
mléko asi 2 dl
cibule 2 ks
jarní cibulka 2 ks
uzené maso 400 g
vinná klobása 150 g
vejce natvrdo 3 ks
čerstvý medvědí česnek 2 velké hrsti
baby špenát 2 velké hrsti
mandle (plátky, hranolky nebo nahrubo nasekané) 80 g
vejce 6 ks
kypřicí prášek 1/2 sáčku
muškátový oříšek
sůl a čerstvě namletý pepř
máslo na vymazání formy

Postup:

Rohlíky nakrájejte na menší kostičky o hraně asi 1,5–2 cm a dejte je do velké mísy. Zalijte je mlékem a promíchejte. Rohlíky by neměly být úplně namočené, spíš jen lehce zvlhlé.
Na pánvi rozehřejte trochu másla a orestujte na něm dosklovata nahrubo nakrájenou cibuli a jarní cibulku, poté přidejte na centimetrové kostičky nakrájené uzené maso a chvíli opékejte, potom vypněte oheň a směs nechte chladnout.
K rohlíkům vymačkejte ze střívka syrovou vinnou klobásu, přidejte na kostky nakrájená vařená vejce a nasekaný medvědí česnek a špenát. Také vmíchejte oloupané a nasekané mandle.
V menší misce lehce rozšlehejte syrová vajíčka, přidejte asi 1–2 lžičky soli, čerstvě namletý pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Poté zašlehejte kypřicí prášek. Vaječnou směs vlijte do velké mísy k rohlíkům, lehce promíchejte a pak pořádně promíchejte rukama, aby se směs dobře spojila.
Zapékací mísu vymažte máslem a rovnoměrně na ni naneste nádivkovou směs, nemusíte ji moc pěchovat, jen lehce zarovnat. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180 stupňů 40–45 minut, až bude povrch hezky opečený. Nádivku nechte před servírováním lehce zchladnout, aby se zpevnila.

Velikonoční nádivka: Vyzkoušejte triky našich babiček, aby byla nadýchaná a krásně vláčná

„Je mnohem lepší připravit dva nebo tři opravdu dobré druhy jednohubek než šest nebo sedm průměrných,“ tvrdí šéfkuchař Kevin Gratton.

Chlebíčky jsou za zenitem, vsaďte na jednohubky: Netradiční kombinace, které vás dostanou

Štěpánská hovězí pečeně

Tradice na sv. Štěpána: Co takhle poctivá domácí štěpánská hovězí pečeně s rýží, braborem či knedlíkem

Vánoční štóla s jablky podle Josefa Maršálka

Vánoční štóla podle Josefa Maršálka: Připomeňte si její historii i tradiční složení

Připravte si dokonalý jablečný závin podle Josefa Maršálka.

Maršálkův tip pro dlouhé prosincové večery: Dokonalý zimní závin a lahodné víno

Recept na Masarykovo cukroví najdete i na Youtube kanálu Národního muzea.

Masarykovo cukroví: Pokud máte rádi lískové ořechy, tuto dobrotu si zamilujete

Ořechové vánoční cukroví. Pařížské tyčinky a další nejlepší recepty

Ořechové vánoční cukroví. Pařížské tyčinky a další nejlepší recepty

Populární je i linecké pečivo.

Recept na dokonalé linecké cukroví s marmeládou, krémem nebo polevou

Vynikající kokosové cukroví, pečené i nepečené. Recepty na kokosky i kuličky s mandlí

Vynikající kokosové cukroví, pečené i nepečené. Recepty na kokosky i kuličky s mandlí

cukroví, rohlíčky

Česká vánoční klasika: Jak na křehké vanilkové rohlíčky jako od babičky?

Recept na plněné ořechy, osvědčené vánoční cukroví. A k tomu čtyři druhy krémů!

Recept na plněné ořechy, osvědčené vánoční cukroví. A k tomu čtyři druhy krémů!

Vanilkové, kokosové, myslivecké a pařížské – nejlepší recepty na rohlíčky

Vanilkové, kokosové, myslivecké a pařížské – nejlepší recepty na rohlíčky

Bezlepkové vánoční cukroví. Tři skvělé recepty pro ty, kteří mají celiakii

Bezlepkové vánoční cukroví. Tři skvělé recepty pro ty, kteří mají celiakii

Další články
Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikini trendy podle ELLEELLEphoria
Vaření a recepty:
Těsto na pizzuSýrová omáčkaCaesar salátKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévky
Články Lifee.cz
Hlasem Pavla Soukupa promlouvají legendy: Český herec musel překonat ztrátu roční dcery a dva zdravotní kolapsyVeronika Arichteva má doma oslnivou sbírku tenisek: Podpatky si beru jen občas kvůli manželoviTelefon bez připojení, který má kouzelnou moc: Díky dojemnému japonskému vynálezu se mohou pozůstalí rozloučit s mrtvýmiSaskia Burešová zářila v růžové: Ani po 70 se ženy nemusí být barev, když je správně nakombinujíTajné přání Sabiny Laurinové: Jednou třeba budu mít klukovský účes jako Daniela KolářováTento týden v Ulici: Lumíra čeká divoká rozlučka se svobodou, Vlasta Pešek zažije v hospodě překvapení
Doporučené články
Hotel Hipsters v Řecku: 17 pokojů jako výstava ikon moderního designuJak na rozpůlenou ofinku ve stylu zpěvačky Clairo: V létě 2025 si získá srdce všechSlimáci na útěku: Posypte zahradu tím, co máte doma, a úrodu nechají na pokojiZačátek léta jako z pohádky: Tato 4 znamení zvěrokruhu čeká kouzelný čas. Váhy najdou rovnováhu, Raci se uzdravíKlasická zelňačka: Kysané zelí a brambory jsou základ, kousky masa z voňavých uzených žeber polévku chuťově obohatíJak na dokonalé palačinky: Návod na vždy dokonale hebké a nadýchané těsto bez připálení

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra