6 největších skandálů z Karlových Varů: Od Renée Zellweger bez garderoby až po Jiřího Menzela s rákoskou

6 největších skandálů z Karlových Varů: Od Renée Zellweger bez garderoby až po Jiřího Menzela s rákoskou
Zdroj: Showpix

Filmový festival v Karlových Varech, jehož 55. ročník právě probíhá, pozval Johnnyho Deppa, který je v poslední době zdroje kontroverzí kvůli soudu s partnerkou Amber Heard. Málo skandální? Pojďme se podívat do minulosti festivalu.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 23. 08. 2021 09:00

Když do Karlových Varů zavítal Mel Gibson, který měl na triku domácí násilí, pořadatelé ho obhajovali s tím, že se snaží oddělit tvůrce a dílo od jeho osobního života. Díky tomu letos může dorazit i Johnny Depp, kterému se momentálně spousta festivalů tak trochu vyhýbá.

Narozeniny Jiřího Macháčka

Patrně nejdivočejším, alespoň z pohledu událostí, které se odehrály na veřejnosti, byl rok 2010. Podle webu Blesk.cz tehdy režisér Igor Chaun napadl svou dceru Celestýnu, která přespávala v jeho hotelovém pokoji. Když se Chaun v noci vrátil s dámskou návštěvou, dceři se to moc nelíbilo. Jemu se zase nelíbil tento názor a napadl ji. Věc musela řešit i policie.

Víc úsměvnou historkou než skandálem je legendární oslava 44. narozenin zpěváka a herce Jiřího Macháčka. Společně s kolegyněmi Aňou Geislerovou a Taťánou Vilhelmovou zakončili v roce 2010 bujarou noc koupáním v řece. Macháčka pak bylo mezi hosty poznat nejen díky výrazně dobré náladě, ale i mokrému oblečení, které nechal schnout na sobě.

A připomeňme si ještě jednoho muže, který se nesmazatelně zapsal nejen do historie festivalu v Karlových Varech. V roce 1998 uštědřil režisér Jiří Menzel několik rak rákoskou producentu Jiřímu Sirotkovi. Šlo o spor na práva ke knize Bohumila Hrabala Obsluhoval jsem anglického krále. Menzel byl obviněn z výtržnictví a zaplatil správní pokutu 20 000 korun. Film pak natočil.

Jitka Čvančarová na červeném koberci

Když v roce 2017 předvedla Jitka Čvančarová své bujné přednosti na červeném koberci, strhla se kolem toho taková bouře, zejména na sociálních sítích, že neutichla dodnes. A tato situace opakuje každý rok, když herečka dorazí. A to se ostatní dámy snaží ukazovat kalhotky, nebo třeba i větší kousek poprsí. Nemají šanci.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený české celebrity (@czech_celeb)

Není bez zajímavosti, že v roce 2017 se na červeném koberci objevily dvě dámy v téměř stejných šatech – herečka Zuzana Stivínová a topmodelka Karolina Kurková oblékly stejný model od Vivienne Westwoodové, lišily se jenom barvou.

Když jsme už u toho oblékání, v roce 2007 se americké herečce Renée Zellweger, známé zejména z romantické trilogie o potrhlé Bridget Jonesové, cestou do Karlových Varů ztratily kufry s garderóbou. Čeští návrháři a návrhářky jí okamžitě nabídli k zapůjčení svoje modely, ale Renée to kategoricky odmítala. Po červeném koberci, co je vždy přehlídka stylu a elegance, se proto prošla jen v džínách a tričku.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články