5 babských rad proti chřipce

Čaj vždycky zabere.
5 babských rad proti chřipce5 babských rad proti chřipce5 babských rad proti chřipce5 babských rad proti chřipce+ 1 fotka+ 2 fotky

Chřipková sezóna je v plném proudu, a proto je potřeba se preventivně připravit, abyste ji nechytli. Pokud už se tak stalo, nevadí. S námi se z toho rychle dostanete. Chápeme, že už nechcete investovat do drahých léků, proto vám přinášíme 5 babských rad proti chřipce. Ty nic nestojí a jsou mnohdy účinnější.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 02. 2018 18:36

Pokud máte ucpaný nos, máme pro vás první zaručenou radu. Napusťte si umyvadlo horkou vodou a ponořte do něj ruce až po lokty. Chvilku to bude nepříjemné, tak to vydržte a uvidíte, že se vám rýma záhy spustí.

Jako „zlepšovák“ při nemocech, zvláště pokud se nemůžete pořádně nadechnout, se doporučuje pít teplé mléko s rozpuštěným medem nebo med s citrónovou šťávou. Minimálně jednou denně před spaním.

Kašlete a nevíte, jak se toho zbavit? Přiveďte k varu dvě nakrájené cibule a vařte je cca dvě minuty. Poté můžete dochutit medem nebo citrónem. Horký výluh z cibule funguje jako čaj na kašel. Čaj s mátou nebo zázvorem také není k zahození. 

Bolest v krku zaručeně zažene brambora, kterou nejprve uvaříte, posléze rozmačkáte a zabalíte do šátku, kterým si následně na noc obalíte krk. Ráno už bude příjemnější.

Horečku srazíte tak, že si obléknete ponožky, které si namočíte ve studené vodě. Přes ně si obléknete ještě jedny suché. Tím se vám zrychlí krevní oběh, klesne vám horečka a působí to i proti rýmě. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články