Už 80 let ji oblékají světové celebrity. A v šatníku by tenhle ikonický kousek neměl chybět ani vám

Už 80 let ji oblékají světové celebrity. A v šatníku by tenhle ikonický kousek neměl chybět ani vám
Zdroj: s.Oliver
Bílá košile dobře poslouží i jako svrchní oděv přes tílko v chladném letnímu ránu nebo při večerním posezení venku. 
Vybíráte si bílou košili i podle materiálu? Jednou z možností může být i popelín.  
Bílá košile patří k univerzálním kouskům šatníku během celého roku. 
Kromě klasické varianty s límečkem vsaďte i na modely bez límečku, ve kterých uděláte parádu při mimopracovních aktivitách. + 2 fotky+ 3 fotky

Zamilovala si ji Grace Kelly, Audrey Hepburn nebo Marilyn Monroe, ale v šatníku ji má i Julia Roberts, Gwyneth Paltrow nebo Emma Watson. Bílá košile totiž patří k trendům, které nikdy nezestárnou.

Jana Jánská
Jana Jánská 18. 08. 2020 10:00

Mezi takzvané „must have“ kousky dámského šatníku se jednoznačně řadí bílá košile. Ptáte se proč? Odpověď je zcela jednoduchá. Tenhle kousek sluší každé ženě, bez ohledu na věk, i to, zda jste malá, vysoká, štíhlá nebo s pár kily navíc.

Do práce i do kina

Až vám někdo řekne, že si můžete vzít do pracovního kostýmku bílou košili a tu samou pak třeba večer do kina, neposlouchejte ho. Tedy pokud by vám bylo jedno, že večer v kině budete vypadat spíš jako manažerka než někdo, kdo si přišel užít zábavu.

Střihové variace

Obecně vybírejte takovou košili, která bude správně střižená a bude odpovídat vaší velikosti. Jde o to, aby se z vašich knoflíků nestal vražedný nástroj pokaždé, když se nadechnete, ale současně byste se v košili také neměla ztratit. Pohlídejte si ramenní švy, které musí sedět přesně v místech, kde se vaše paže spojuje s ramenem. Pohodlný by vám měl být i límeček v zapnuté variantě.

Do kanceláře volte model takzvaně více na tělo. Pro mimopracovní aktivity se hodí volnější střih, u kterého si můžete pohrát se stylingem, třeba vyhrnout rukávy, zastrčit do sukně či kalhot jenom přední část. Anebo si ji navléknout na tílko a nechat volně rozepnutou.

Není bílá jako bílá

Pro příležitostné aktivity sáhněte po klasické bílé. Do práce, na obchodní schůzky se ale bude lépe hodit barva slonové kosti. Důvod je jednoduchý. Slonovina vypadá v kombinaci s černým sakem nebo černými kalhotami mnohem elegantněji, zatímco klasická bílá barva vytváří především ostrý kontrast.

Pokud jde o barvy, nezapomeňte ještě na jednu důležitou věc, a sice, že není nic strašnějšího, než podprsenka, která vám prosvítá skrz bílou košili. Sáhněte proto po tělovce. Jestliže nemůžete najít přesnou shodu s odstínem vaší pleti, vybírejte spíš světlejší tóny, které vypadají pod bílou košilí lépe.

Další tipy na ikonické bílé košile...

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články