Jablko, Modrý zvonek a Chicago: Jaká podivná jména dávají celebrity svým dětem?

Jablko, Modrý zvonek a Chicago: Jaká podivná jména dávají celebrity svým dětem?
Zdroj: https://www.instagram.com/gwynethpaltrow/

Některé celebrity si na výstřednost potrpí. A je to vidět i na jménech, která vybraly pro své hvězdné potomky. Navíc, abyste zaslechli některé z těchto výstředních jmen, nemusíte se nacházet jenom za velkou louží. Divná jména se totiž najdou i u nás. Kdo se nebál dát jména jako Jablko, Severozápad, Rika nebo Ronja?

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 01. 07. 2020 12:00

Nejen zahraniční, ale i naše slavné osobnosti občas ulítávají na netradičních jménech pro své potomky. Jaká jsou nejpodivnější jména dětí českých a zahraničních celebrit?

Quentin

Pro naši zemi neobvyklé jméno dal svému potomkovi slavný pár Ornela Štiková a Josef Kokta. Ti pojmenovali svého syna podle slavného filmového režiséra Quentina Tarantina. Kdo ví, třeba půjde jejich syn ve stopách jmenovce a stane se ve filmové branži úspěšným podobně jako Tarantino.

Jenovéfa

S volbou originálního jména pro třetího potomka neotáleli ani Tomáš a Tamara Klusovi. Jejich dvěma starším dětem Josefíně a Alfrédovi se totiž narodila sestřička se jménem Jenovéfa. Už teď je jisté, že s takto výrazným jménem se určitě ve světě neztratí.

Kordula

Manželům herečce Veronice Žilkové a velvyslanci Martinu Stropnickému se v roce 2005 narodila dcera, které dali tradiční staročeské jméno Kordula. Nejspíš to ale má i dobrý důvod. Svatá Kordula je totiž podle českých pověstí patronkou všech lodníků, poutníků a cestujících.

Rika a Ronja

Svým dvěma dcerám dali opravdu velmi netradiční jméno také zpěvačka a herečka Barbora Poláková a herec Pavel Liška. Prvorozenou dceru pojmenovali Ronja po hlavní postavě oblíbené knihy autorky Astrid Lindgren s názvem Ronja, dcera loupežníka. Ani s výběrem výstředního jména pro druhou dceru neměli problém a pojmenovali ji Rika - stejně se jmenuje například řeka na Ukrajině.

Jablko

V zahraničí mají některé hvězdy opravdu originální vkus. Třeba známá herečka a zpěvačka Gwyneth Paltrow pojmenovala svou dceru po ovoci. S bývalým manželem Chrisem Martinem jí totiž vybrali jméno Apple Blythe Alison Martin – Apple znamená anglicky Jablko.

Modrý zvonek Madonna

Zpěvačka a bývalá členka hudební skupiny Spice Girls - Geri Halliwell - dala své dceři skutečně zajímavé jméno. Bluebell Madonna v sobě totiž skrývá nejen název modré rostlinky, ale také panenky Marie nebo zpěvačky Madonny. Těžko ale říct, kde hledala zpěvačka při výběrů těchto jmen inspiraci doopravdy.

Severozápad, Svatý Západ, Chicago Západ a Žalm Západu

Manželský pár Kim Kardashian a Kanye West popustili při výběru jmen pro své potomky uzdu fantazii skutečně naplno. Všechny ze svých čtyř dítek totiž pojmenovali po světové straně. Z jejich volby je více než jasné, kterou stranu tito slavní rodiče preferují. Jejich prvorozená dcera se totiž jmenuje North West (Severozápad), druhorozený syn Saint West (Svatý Západ), další dcera Chicago West (Chicago Západ) a nejmladší syn Psalm West (Žalm Západu).

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články