Bouřlivák Freddie Mercury: Kamarádil s Davidem Bowiem, Eltonu Johnovi říkal Sharon

Bouřlivák Freddie Mercury: Kamarádil s Davidem Bowiem, Eltonu Johnovi říkal Sharon
Zdroj: Wikimedia Commons/Carl Lender, CC BY-SA 3.0
Bohemian Rhapsody: Oslava rockové kapely Queen, jejich hudby a především talentovaného, ale také komplikovaného Freddieho Mercuryho.Ben Hardy (vpravo) při castingu lhal, že umí hrát na bubny. Když roli dostal, koupil si sadu bicích a každý den trénoval deset hodin. Rami Malek získal za svůj fenomenální výkon v roli Freddieho Mercuryho Oscara, Zlatý globus a spoustu dalších cen.Před koncertem na festivalu Live Aid dostal Freddie Mercury od lékaře zprávu, že by neměl vystoupit, bojoval totiž s krvácivostí hlasivek. On jej ale neposlechl a podal jeden z nejlepších výkonů. Ve filmu Bohemian Rhapsody se právě na Live Aid odehrává velkolepé finále.+ 2 fotky+ 3 fotky

Život Freddieho Mercuryho, lídra slavné kapely Queen, láká fanoušky dodnes. Jak to měl v soukromí? Co ho pojilo s Eltonem Johnem a Davidem Bowiem? A koho preferoval více – ženy, anebo muže?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 05. 2022 11:00

Slavný zpěvák měl ve svém životě spoustu žen i mužů, byt však sdílel s herečkou Barbarou Valentine, která se objevila v jednom z jeho videoklipů.

Ženy a muži Freddieho Mercuryho

Skutečnou náklonnost ale pocítil až k jiné ženě, k Mary Austin, kterou si skoro vzal. Přestože jejich vztah nakonec nevyšel, nechal jí polovinu svého majetku a honorářů.

Freddie Mercury sice Mary v roce 1973 požádal o ruku, ke svatbě ale nikdy nedošlo. Postupem času jej navíc začala podezřívat z toho, že holduje i jinému pohlaví. Nejprve si myslela, že je gay, zpěvák se však o tři roky později veřejně přiznal k bisexuální orientaci.

Přátelství s Eltonem Johnem i Davidem Bowiem

Mezi blízké přátele Freddieho Mercuryho patřil David Bowie a Elton John, kterého oslovoval jako Sharon. Byl mu zřejmě bližší, neboť když Mercury zemřel, obdržel Elton zásilku zabalenou v povlaku na polštář, na němž byla vyšitá právě jeho přezdívka. Spojily je asi divoké večírky, kterých si oba umělci dosyta užívali.

S Davidem Bowiem se naopak stýkal spíše při komornějších a soukromých akcích. Jednou ho dokonce požádal o pomoc se stavbou pódia v klubu, kde měl vystupovat. Z jejich společného přátelství vznikla skladba Under Pressure. Ta se později stala pravidelnou součástí koncertů kapely Queen.

Zuby Freddieho Mercuryho

Pokud jste viděli detailnější fotky Mercuryho, nemohly vám uniknout jeho vyčnívající zuby. Měl totiž o čtyři zuby více oproti normálnímu počtu. Chtěl si je nechat vyoperovat, bál se však, že by to mohlo ovlivnit jeho hlas. S touto anomálií se nikdy nesmířil. Bědoval, že jediné, co ho štve na vlastním těle, jsou jeho veverčí zuby.

Bohemian Rhapsody je poctou kapele Queen

Freddieho Mercuryho si můžeme připomenout i snímkem Bohemian Rhapsody z roku 2018. Výjimečného zpěváka v něm ztvárnil Rami Malek, který za svůj výkon získal Oscara. Totálně se totiž převtělil do živelné postavy jednoho z nejpopulárnějších umělců historie, který se dokázal postavit stereotypům a konvencím. Na životopisné drama Bohemian Rhapsody se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Freddie Mercury

Discoverwalks.com: Top 10 facts about Freddie Mercury

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články