×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

Recepty

Při koupi uzenin a sýrů dbejte na kvalitu

Nenechte se napálit: Jak poznat kvalitní uzeniny?

Jíst zdravě a shodit pár kil: Začněte u odlehčených snídaní

Jíst zdravě a shodit pár kil: Začněte u odlehčených snídaní

Naše babičky si pochutnávaly na opravdových dobrotách

Recepty z první republiky: Připravte si račí polévku nebo dušené šneky s kroupami

Superpotraviny, které pomáhají hubnout: Detoxikujte, zapojte pohyb a udržte si optimální kila

Superpotraviny, které pomáhají hubnout: Detoxikujte, zapojte pohyb a udržte si optimální kila

Aperol na sjezdovce je jasnou volbou

Lyžování po italsku: Buďte za dámy s bublinkami v ruce nebo s barevným drinkem jako z pohádky

14. Namažte si ho na obličej. Avokádo se řadí mezi superpotraviny díky svému nutričnímu bohatství. To prospěje i vaší pleti. Tak se nezdráhejte proměnit na chvilku ve vodnici… a těšte se z vyhlazené, hydratované a zářivé pleti!

Trendy roku 2020 v péči o pleť: Neomezujte se ve stravě, vyzkoušejte skincare dietu

Na skvělý tatarský biftek si dojděte například do pivovarské resturace Ossegg v Praze.

Milovaný tatarák: Vše, co byste měli vědět, než začnete konzumovat syrové maso

Josef Maršálek - mistr cukrářského umění - strávil sedm let v týmu nejlepších cukrářů Evropy. Ve slavném obchodním domě Harrods pekl dorty třeba i pro anglickou královnu.

S Josefem Maršálkem Peče celá země: Vyzkoušejte jeho nejlepší tipy i vy

Pivní lívance s jablky

Suroviny:
300 ml světlého piva OSSEGG / náš tip ATHANASIUS 10 OSSEGG PRAHA /
2 vejce
½ lžičky mleté skořice
200 g hladké mouky
sůl
olej na smažení
1 lžíce vanilkového cukru nejlépe domácího
2 nakyslá jablka / náš tip zelené jablka Grenny Smith/
2 lžíce másla
2-3 lžíce tuzemského rumu
150 g cukr krupice

Postup:
1.	Žloutky oddělte od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. Do misky vlijte pivo a v něm rozšlehejte žloutky s cukrem, skořicí, moukou a špetkou soli. Nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílků.
2.	Jablka oloupejte a vykrojte jadřinec tak, aby jablka zůstala vcelku. Pak je nakrájejte na kolečka o tloušťce asi půl centimetrů.
3.	Pánev na středním ohni vytřete olejem nebo přepuštěným máslem. Jablková kolečka obalte v těstě a smažte z obou stran dozlatova.
4.	Máslo rozehřejte s tuzemákem. V misce smíchejte pomocí metly oba cukry a skořici. Ještě na pánvi potírejte lívance máslem s tuzemákem a potom je obalte v cukru se skořicí.

Netradiční lívance: Vyzkoušejte kokosové, mandlové nebo dokonce pivní

8. Koření. Pikantní klobásku si nechte na potom. Kořeněná jídla hned po ránu mohou způsobit fatální narušení žaludeční sliznice a zvýšit produkci kyselin v žaludku. To už je jen krůček od poruch trávicího sytému všeho druhu.

Vše o koření: Které druhy vám v zimě dodají energii a jsou plné zdraví

Čekankové lodičky

Suroviny:

400 g McCain Fri'Style, 1 čekanka, 200 g čerstvého tvarohu, 1 svazek čerstvých bylinek (petrželka, kerblík, meduňka atp.), 2 kusy filé z ančoviček, 1 lžička hořčice, 50 ml olivového oleje, 12 hrášků na ozdobu, 50 ml ajvaru (paprikového pyré), 1 lžička mletého kmínu (nejlépe římského), sůl, pepř, červená paprika

Postup:

Čekanku rozebereme na jednotlivé lístky. Bylinky omyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme. Ančovičkové filé nasekáme na stejně drobné kousky. Vše spojíme s hořčicí, olivovým olejem a polovinou tvarohu. Hmotu přendáme do cukrářské stříkačky a s její pomocí nanášíme na listy čekanky. Ozdobíme hráškem. Ajvar spojíme se zbylou částí tvarohu a dochutíme solí, pepřem a kmínem. Hmotu nanášíme na listy čekanky. Papriku omyjeme, přeřízneme napůl, odstraníme jádřince a podélně nakrájíme na proužky o šířce 1 cm. Použijeme k ozdobení. McCain Fri'Style připravíme podle pokynů na obalu. Podáváme spolu s dipy na čekance.

Zdravé recepty: Co si připravit k hranolkám? Zapomeňte na smažák nebo řízek!

Veganské dezerty: Stravujte se v novém roce zdravě, chutně a bez výčitek

Veganské dezerty: Stravujte se v novém roce zdravě, chutně a bez výčitek

Hrášek vám pomůže předcházet zažívacím potížím a ulevit od stresu a napětí.

Dietní polévky, které zahřejí: Nebojte se luštěnin ani máslové dýně

Jako novoroční předsevzetí si většinou dáváme, že zhubneme.

Průzkum 2020: Novoroční předsevzetí si plánuje dát 42 procent lidí, nejčastěji chtějí zhubnout

35. Čočka – 13,39 g v ¾ hrnku (vařená).

Recepty z čočky na Nový rok: Přinese vám peníze, ale i zdraví

Další články
Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceMódní trendy 2025Bikiny trendy podle ELLEELLEphoriaDny Marianne 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Janek Ledecký o osudovém setkání s manželkou před 30 lety i nové roli dědečkaDopřejte nohám omlazující péči po létě: Tipy na účinné peelingy, krémy i vyhlazující maskyJiří Růžička byl v dětství hubený jako lunt, v dospělosti v jídle neměl zábrany: Vyjedl se až na 312 kiloSložité vztahy Antonie Hegerlíkové: Manžel po ní chtěl, aby odložila dceru k matce, štěstí našla až po sedmdesátceKonopnice a Škopková ze Slunce, seno nebyly kamarádky ani mimo kamery: Helena Růžičková se s Marií Pilátovou nebavilaMódní policie z Muže roku: Alena Schillerová oblékla leopardí vzor, Petr Kotvald vsadil na flitry a kůži
Doporučené články
Blue make-up trend 2025: Jak nosit oční linku i stíny v chladivé modréLast-minute dovolená: Které dovolenkové já si do kufru zabalíte vy?Zapomenutá plavírna v Otovicích se po letech chátrání znovu probouzí k životu. Nabídne stylové ubytování, kulturní centrum a místo pro setkáváníKvíz: Zvládli byste dnes maturitu z angličtiny? Vyzkoušejte, jak jste na tom s tímto nejžádanějším světovým jazykemJak sbírat bezinky a jak plody odstopkovat. Výborně se hodí do koláčů i marmeládTvarohový koláč s ostružinami: Naučíme vás, jak z obyčejného dezertu udělat hvězdu. A bát se nemusí ani začátečník!

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra