×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

Recepty

Velikonoční výzdoba, beránek a malovaná vajíčka - svátky jara jsou tu

Zvířecí symboly Velikonoc: Kde se vzal beránek a co symbolizuje velikonoční zajíček?

Vepřová panenka jako od šéfkuchaře: Jak zvládnout skvělé medailonky i v domácí kuchyni

Vepřová panenka jako od šéfkuchaře: Jak zvládnout skvělé medailonky i v domácí kuchyni

Nádivka s medvědím česnekem

Suroviny:

obyčejné rohlíky (den staré) 8 ks
mléko asi 2 dl
cibule 2 ks
jarní cibulka 2 ks
uzené maso 400 g
vinná klobása 150 g
vejce natvrdo 3 ks
čerstvý medvědí česnek 2 velké hrsti
baby špenát 2 velké hrsti
mandle (plátky, hranolky nebo nahrubo nasekané) 80 g
vejce 6 ks
kypřicí prášek 1/2 sáčku
muškátový oříšek
sůl a čerstvě namletý pepř
máslo na vymazání formy

Postup:

Rohlíky nakrájejte na menší kostičky o hraně asi 1,5–2 cm a dejte je do velké mísy. Zalijte je mlékem a promíchejte. Rohlíky by neměly být úplně namočené, spíš jen lehce zvlhlé.
Na pánvi rozehřejte trochu másla a orestujte na něm dosklovata nahrubo nakrájenou cibuli a jarní cibulku, poté přidejte na centimetrové kostičky nakrájené uzené maso a chvíli opékejte, potom vypněte oheň a směs nechte chladnout.
K rohlíkům vymačkejte ze střívka syrovou vinnou klobásu, přidejte na kostky nakrájená vařená vejce a nasekaný medvědí česnek a špenát. Také vmíchejte oloupané a nasekané mandle.
V menší misce lehce rozšlehejte syrová vajíčka, přidejte asi 1–2 lžičky soli, čerstvě namletý pepř a nastrouhaný muškátový oříšek. Poté zašlehejte kypřicí prášek. Vaječnou směs vlijte do velké mísy k rohlíkům, lehce promíchejte a pak pořádně promíchejte rukama, aby se směs dobře spojila.
Zapékací mísu vymažte máslem a rovnoměrně na ni naneste nádivkovou směs, nemusíte ji moc pěchovat, jen lehce zarovnat. Pečte v horkovzdušné troubě vyhřáté na 180 stupňů 40–45 minut, až bude povrch hezky opečený. Nádivku nechte před servírováním lehce zchladnout, aby se zpevnila.

Velikonoční nádivka: Vyzkoušejte triky našich babiček, aby byla nadýchaná a krásně vláčná

Velikonoční svátky na Moravě v duchu tradic.

Velikonoce ve světě: Na Filipínách se lidé nechávají přibíjet na kříž, v Rusku farář požehná vajíčkům

Zázračné bobule: V těhotenství dopřávejte tělu superplodiny z českých luhů a hájů

Zázračné bobule: V těhotenství dopřávejte tělu superplodiny z českých luhů a hájů

pes, děti

Sebevědomí, odvaha, průbojnost: Chvalte své dítě, ale moudře zvažujte za co!

Strava v těhotenství: Za dva rozhodně nejíte, dopřejte svému dítěti ten nejlepší start do života

Strava v těhotenství: Za dva rozhodně nejíte, dopřejte svému dítěti ten nejlepší start do života

Bolesti břicha u dětí: Jaké jsou jejich příznaky a co znamenají?

Bolesti břicha u dětí: Jaké jsou jejich příznaky a co znamenají?

Dětský zimní jídelníček: Čím ho rozšiřovat, když je čerstvá sezónní zelenina nedostupná

Dětský zimní jídelníček: Čím ho rozšiřovat, když je čerstvá sezónní zelenina nedostupná

Ani o Suchém únoru se nemusíte nudit, bez alkoholu se dá klidně být, když můžete ochutnat něco takového.

Suchý únor je v plném proudu: Co dělat, abyste odolali touze po alkoholu a zabavili se?

Krystalizace medu: Proč cukernatí? A snižuje to jeho kvalitu?

Krystalizace medu: Proč cukernatí? A snižuje to jeho kvalitu?

Tvarůžkový tatarák

Suroviny:
200 g olomouckých tvarůžku
½ červené cibule, nakrájené nadrobno
3 x lžíce nasekané pažitky
1 x čerstvá červená chilli paprička, bez semen a nasekaná nadrobno
2 x lžíce kvalitního panenského olivového oleje
2 x lžíce světlého piva / my jsme použili pivo ATHANASIUS 10 z pivovaru OSSEGG PRAHA /
drcený kmín a sladká paprika
mořská sůl a hrubě mletý pepř
2 x  lžíce zakysané smetany
1 x lžíce dijonské hořčice
1 x lžička worcesterské omáčky
ředkvičky na ozdobení
topinky k podávání

Postup:
1.	Na dresink v misce prošlehejte zakysanou smetanu, hořčici, worcesterskou omáčku, zbylé pivo a lžíci olivového oleje. Osolte a opepřete a vmíchejte 2 lžíce nasekané pažitky.
2.	Tvarůžky nakrájejte na drobné kostičky. Promíchejte je s cibulí, 1 lžíci nasekané pažitky, chilli papričkou, lžící olivového oleje, lžící piva, špetkou kmínu, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, nejlépe pomocí kruhové formičky. Poprašte sladkou paprikou, nasekanými ředkvičkami a podávejte s česnekovými topinkami a dresinkem ze zakysané smetany.

Šéfkuchaři a jejich recepty na tatarák: Vyzkoušejte houbový, rybí, tvarůžkový, kečupový nebo ze srnce

Dorty nejen pro anglickou královnu.

Cukrářské trendy roku 2020 podle Josefa Maršálka: Návrat k poctivým cukrářským kořenům i zdobení živými květy

Průzkum potravinových řetězců: Kde seženete nejvíce rostlinných produktů a kde naopak s tímto sortimentem šetří?

Průzkum potravinových řetězců: Kde seženete nejvíce rostlinných produktů a kde naopak s tímto sortimentem šetří?

Bezlepkové dezerty s ovocem: Vytáhněte zavařené hrušky, pomeranče i mandarinky

Bezlepkové dezerty s ovocem: Vytáhněte zavařené hrušky, pomeranče i mandarinky

Další články
Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceELLEphoria 2025Apetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Tragický konec geniální dcery Marie Sklodowské: Osud vědkyně Irène zpečetila kapsle polonia na laboratorním stoleNejpohodlnější kozačky nad kolena pro podzim 2025: Vsaďte na komfort, trendy jsou vínové a čokoládové tóny i objemné modelyEliška Balzerová trendy v módě neřeší: Poradit si nechává od půvabné dcery AdélyMísto posledního odpočinku Josefa Abrháma: V Kunovicích hrobku opravilo město. Jeho vila v Praze zůstává opuštěnáČervená košile v hlavní roli: Ohnivá barva se hodí i pro ženy 65+, Ilona Svobodová ji doplnila o rudé rty i nehtySlavné české krásky s křivkami: Jaké triky používají Ewa Farna a Jitka Čvančarová? Stylistka Nikola vám je představí
Doporučené články
Zapomeňte na mum jeans. Nejstylovější ženy teď nosí boho kožené kalhotyKdyž vlasy vypadají, je to konečná. Šest největších mýtu o vlasech, které prostě musíme uvést na pravou míruBydlení s atmosférou: Otevřený interiér, jižní terasa a nadčasová estetikaZnamení, která jsou jako den a noc. NIkdo to nebude klapat Beranovi s Rakem a mnoha dalšímJak připravit hedvábně jemnou bramborovou kaši? Jde to i bez máslaNejrychlejší houbový krém nejen pro začátečníky: Navíc 8 osvědčených variací pro velmi mlsné jazýčky

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra